Ricardo Carvalho

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Ricardo Carvalho
Carvalho in 2010-11 Real Madrid.jpg
Informasi pribadi
Jeneng pepak Ricardo Alberto Silveira de Carvalho
Tanggal lair 18 Mei 1978 (umur 35)
Papan lair Amarante, Portugal
Dhuwur 1.81 m (5 ft 11 in)[1]
Posisi pamain Bek Tengah
Informasi klub
Klub saiki Real Madrid
Nomer 2
Karir senior*
Taun Tim Apps (Gls)
1997–2004 Porto 73 (3)
1998–1999 Leça (pinajaman) 22 (1)
1999–2000 Vitória de Setúbal (pinjaman) 25 (2)
2000–2001 Alverca (pinjaman) 29 (1)
2004–2010 Chelsea 135 (7)
2010– Real Madrid 37 (3)
Tim nasional
1994-1995 Portugal U17 1 (0)
1995 Portugal U19 3 (0)
1996-1997 Portugal U20 9 (0)
1998-1999 Portugal U21 14 (1)
2003–2011 Portugal 75 (4)
* Senior club appearances and goals counted for the domestic league only and correct as of 28 September 2011 (UTC).

† Appearances (Goals).

‡ National team caps and goals correct as of 31 Agustus 2011 (UTC)


Ricardo Alberto Silveira Carvalho OIH (pangucapan ing basa Portugal: [ʁi'kaɾðu kɐɾ'vaʎu], lair ing Amarante, Portugal, 18 Mei 1978; umur 35 taun) yaiku pemain bal-balan sing asalé saka Portugal sing main minangka bek tengah kanggo Real Madrid ing La Liga lan Portugal.

Carvalho miwiti karir bal-balan ing klub lokal Amarante Futebol Clube. Sadurungé main kanggo Real Madrid, panjenengané naté main kanggo Porto, Leça F.C., Vitória de Setúbal, F.C. Alverca, lan Chelsea. Jenengé lekas dikenal wiwit main ing Porto. Bareng Porto, Carvalho kasil entuk gelar juara Super Liga Portugal, Taça de Portugal, Supertaça Cândido de Oliveira, Piala UEFA, lan Liga Champions UEFA. Salanjuté panjenengané gabung ing klub Liga Primer Inggris Chelsea ing Juli 2004.[2] Sasuwené enem musim ing klub London kasebut, Carvalho nyatetaké ping 200 main ing kabèh kompetisi[3] lan kasil entuk gelar juara Liga Primer Inggris, Piala FA, Piala Liga Inggris, lan Community Shield. Panjenengané banjur pindah ing Madrid lan gabung karo Real Madrid ing wulan Agustus 2010.[4] Bareng Real Madrid, Carvalho kasil entuk gelar juara Copa del Rey. Panjenengané uga naté kapilih minangka bek paling apik Liga Champions UEFA musim 2003-04.[5]

Carvalho main ing timnas Portugal wiwit wulan Oktober 2003.[6] Panjenengané kamasuk skuat Portugal ing Euro 2004, Piala Donya FIFA 2006, Euro 2008, dan Piala Donya FIFA 2010. Carvalho mutusaké pensiun saka timnas ing wulan Agustus 2011. Panjenengané wés nyatetaké ping 75 main lan 4 gol kanggo timnas Portugal.

Referensi[sunting | sunting sumber]

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]

Logo Wikimedia Commons
Pirsani galeri bab Ricardo Carvalho ing Wikimedia Commons.
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Ricardo_Carvalho&oldid=835213"