Alberto Aquilani

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Alberto Aquilani
Alberto Aquilani - Fiorentina 2012.jpg
Informasi Pribadi
Jeneng jangkep Alberto Aquilani
Tanggal  lair 7 Juli 1984 (umur 30)
Papan  lair    Roma, Italia
Dhuwur 1.86 m (6 ft 1 in)
Posisi main Central Midfielder
Club information
Klub saiki Liverpool
Nomer 4
Klub remaja
1999–2003 Roma
Klub senior1
Taun Klub App (Gls)*
2002–2009
2003–2004
2009–
Roma
Triestina (pinjam)
Liverpool
102 (9)
41 (4)
0 (0)   

1 Panampilan ing Klub senior lan gol
mung diitung ing liga domèstik waé and
correct as of 20 Agustus 2009.
2 National team caps and goals correct
as of 10 Februari 2009.
* Panampilan (Gol)

Alberto Aquilani (lair ing Roma, 7 Juli 1984; umur 30 taun) yaiku sawijining pemain bal-balan kabangsan Italia kang saiki mbéla timLiverpool.[1] Klub sakdurunge yaiku Roma lan Triestina.[1] Dhèwèké uga dadi pemain kang mèlu mbéla tim bal-balan nasional Italia.[1] Aquilani posisine ana ing tim dadi []gelandhang]] tengah kang bisa uga manggon ana ing posisi penyerang nomer loro ana ing tim.[1] Aquilani miwiti kariere ana ing tim Roma banjur disilihake menyang tim Triestina.[1] Sakwise kuwi banjur Aquilani balik manèh menyang tim Roma nalika musim 2005-06.[1] Nanging disayangke ana ing musim banjure Aquilani kena cidra pupu lan ora bisa main mbéla tim ana pirang-pirang sasi.[1] Ana ing musim 2009-10 Aquilani banjur pindhah tim menyang Liverpol kanthi rega £ 20 yuta.[2] Sasi Agustus 2010 ana kritikan ngenani kontribusi kang kurang saka Aquilani kanggo Liverpol kang nyebabaké Aquilani banjur disilihaké menyang tim Juventus nganti tekan rampungé mangsa kompetisi.[2] Sakwisé Liverpul ganti manajer banjur Aquilani balik manèh menyang Anfield amarga juventus ora nyetujuni opsi panukuan Aquilani.[2]

Statistik Karier[sunting | sunting sumber]

Team Season Domestic
League
Domestic
Cup
European
Competitions1
Other Tournaments2 Total
Apps Goals Apps Goals Apps Goals Apps Goals Apps Goals
Roma 2002–03 1 0 1 0 2 0
Triestina 2003–04 41 4 41 4
Roma 2004–05 29 0 4 0 5 0 38 0
2005–06 24 3 2 2 8 1 34 6
2006–07 13 1 3 0 5 0 1 2 22 3
2007–08 21 3 4 1 5 0 1 0 31 4
2008–09 14 2 1 0 4 0 1 0 20 2
Liverpool 2009–10 18 1 2 0 5 1 1 0 26 2
2010–11 0 0 0 0 2 0 0 0 2 0
Juventus 2010–11 33 2 1 0 0 0 0 0 34 2
Roma Career 102 9 15 3 27 1 3 2 147 15
Triestina Career 41 4 0 0 0 0 0 0 41 4
Liverpool Career 18 1 2 0 7 1 1 0 28 2
Juventus Career 32 2 1 0 0 0 0 0 33 2
Career Total 190 16 17 3 34 2 4 2 245 23

1European competitions include the UEFA Champions League and UEFA Cup
2Other tournaments include the Supercoppa Italiana and Carling Cup

International goals[sunting | sunting sumber]

Updated to games played 15 October 2008

Goal Date Venue Opponent Score Result Competition
1. 15 October 2008 Lecce, Italy Flag of Montenegro Montenegro 1–0 2–1 2010 WCQ
2. 2–1


Cathetan suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b c d e f g (id)www.bola.net
  2. ^ a b c (id)www.goal.com
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Alberto_Aquilani&oldid=830459"