Gamba Osaka

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Gamba Osaka
ガンバ大阪
GambaOsaka.jpg
Jeneng jangkep Gamba Osaka
Julukan Gamba
Diadegaké 1980
Lapangan Stadion Expo '70
Suita, Prefektur Osaka
Kapasitas 21.000
Ketua Izumi Sano
Manajer Akira Nishino (2002- )
Liga J. League Div.1
J-League 2008 8
Team colours Team colours Team colours
Team colours
Team colours
 
Seragam kandang
Team colours Team colours Team colours
Team colours
Team colours
 
Seragam tandang

Gamba Osaka (ガンバ大阪?) minangka klub bal-balan Jepang ingkang main ing divisi 1 J-League. Tim punika kagungan markas ing wewengkon Suita, Prefektur Osaka, Jepang. Jumeneng rikala taun 1980 déning Panasonic Corporation.[1]

Gamba ateges "samparan" wonten ing basa Italia, ugi minangka singedan saking tembung gambaru (頑張る?) ingkang wonten ing salebeting basa Jepang ateses "ngupaya kanthi tumenen sanget."

Prestasi[sunting | sunting sumber]

Gelar Taun
Piala Kaisar 1990
J. League Divisi 1 2005
Piala J. League 2007
Piala Super 2007
Liga Champions AFC 2008
Piala Kaisar 2008[2]

Pemain[sunting | sunting sumber]

Skuad[sunting | sunting sumber]

Per 17 Juli 2011 Cathetan: Gendéra nuduhaké tim nasional pemain miturut peraturan FIFA. Pemain bisa waé duwé luwih saka siji kewarganegaraan.

No. Pos. Jeneng
1 Flag of Jepang GK Yosuke Fujigaya
2 Flag of Jepang DF Sota Nakazawa
3 Flag of Koréa Kidul DF Kim Jung-Ya
5 Flag of Jepang DF Daiki Niwa
6 Flag of Jepang MF Shigeru Yokotani
7 Flag of Jepang MF Yasuhito Endo
8 Flag of Jepang MF Hayato Sasaki
9 Flag of Brasil FW Rafinha
10 Flag of Jepang MF Takahiro Futagawa
11 Flag of Brasil FW Paulinho
13 Flag of Jepang MF Shinichi Terada
14 Flag of Jepang MF Shu Kurata
15 Flag of Jepang DF Yasuyuki Konno
16 Flag of Jepang FW Shohei Otsuka
17 Flag of Jepang MF Tomokazu Myojin
18 Flag of Jepang FW Shota Kawanishi
No. Pos. Jeneng
19 Flag of Jepang MF Kotaro Omori
20 Flag of Jepang FW Akihiro Sato
21 Flag of Jepang DF Akira Kaji
22 Flag of Jepang GK Yohei Takeda
23 Flag of Jepang MF Takuya Takei
24 Flag of Jepang FW Kenta Hoshihara
25 Flag of Jepang MF Hiroyuki Abe
26 Flag of Jepang DF Takaharu Nishino
27 Flag of Jepang DF Tatsuya Uchida
28 Flag of Jepang DF Katsuhisa Inamori
29 Flag of Jepang GK Atsushi Kimura
30 Flag of Brasil DF Eduardo
31 Flag of Jepang GK Ken Tajiri
37 Flag of Koréa Kidul FW Lee Seung-Yeoul
Flag of Brasil FW Pedro Júnior

Kaampilaken[sunting | sunting sumber]

Cathetan: Gendéra nuduhaké tim nasional pemain miturut peraturan FIFA. Pemain bisa waé duwé luwih saka siji kewarganegaraan.

No. Pos. Jeneng
Flag of Jepang GK Kohei Kawata (ke Avispa Fukuoka)
Flag of Jepang DF Shunya Suganuma (ke Júbilo Iwata)
Flag of Jepang MF Takashi Usami (ke FC Bayern Munich)
Flag of Jepang FW Shoki Hirai (ke Albirex Niigata)

Mantan Pemain[sunting | sunting sumber]

Japan
AFC
CAF
CONCACAF
CONMEBOL
UEFA

Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

Cithakan:J. League

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Gamba_Osaka&oldid=836639"