Mesut Özil

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Mesut Özil
Mesut Özil.jpg
Informasi pribadi
Tanggal lair 15 Oktober 1988 (umur 26)
Papan lair Gelsenkirchen, Jerman Barat
Dhuwur 1.80 m (5 ft 11 in)
Posisi pamain Gelandang serang
Informasi klub
Klub saiki Real Madrid
Nomer 23
Karir remaja
1995–1998
1998–1999
1999–2000
2000–2005
2005–2006
DJK Westfalia 04 Gelsenkirchen
DJK Teutonia Schalke-Nord
DJK Falke Gelsenkirchen
Rot-Weiss Essen
Schalke 04
Karir senior*
Taun Tim Apps (Gls)
2006–2007
2008–2010
2010-
Schalke
Werder Bremen
Real Madrid
30 (0)
38 (4)
Tim nasional
2006–2007
2007–
2009–
Jerman U-19
Jerman U-21
Jerman
11 (4)
11 (4)
01 (1)
* Senior club appearances and goals counted for the domestic league only and correct as of 15 Mei 2009.

† Appearances (Goals).

‡ National team caps and goals correct as of 04:51, 19 Februari 2009 (UTC)


Mesut Özil (lair 15 Oktober 1988; umur 26 taun) yaiku pemain bal-balan saka Jerman. Dheweke asline keturunan Turki kang saiki main ana ing klub Real Madrid wiwit Agustus 2010.[1] Dheweke duwe posisi dadi gelandang serang ana ing klub lan uga ana ing timnas.[1] Ana ing Spanyol Özil duwe julukan utawa dasanama El Búho(Si Manuk Setan) merga operane kang teliti lan lingkup kang amba.[1]

Karier[sunting | sunting sumber]

Gelsenkirchen dan Rot-Weiss Essen

Ozil miwiti karier bal-balane nalika enom ing tim saka kutha gelsenkirchen lan main sakdawane 5 taun kanggo tim Rot-Weiss Essen.[2]

Schalke 04

Ana ing taun 2005, dheweke pindah ana ing tim junior Schalke 04.[2] Özil main ana ing posisi gelandang lan nganggo kaos kang nomer gegere nomer 17.[2]

Werder Bremen

Nalika tanggal tanggal 31 januari 2008, dheweke pindhah menyang tim Werder Bremen kanthi bayaran kompensasi nganti € 4,3 juta, Özil nandatangani kontrak karo weder bremen nganti tekan 30 juni 2011.[2] Özil nggantekake posisine Diego Ribas ana ing posisi gelandang kang nalika kuwi diega pindah ana ing tim Juventus lan ana ing debute Özil bisa menangke pertandingan mungsuh Bayern Leverkusen kanthi asil 1-0 ana ing DFB Pokal taun 2009.[2] Sakdawane ana ing Werder Bremen Ozil wis menehi 16 assist ana ing musim 2009 lan ngawa dampak kang positif kanggo tim Weder Bremen.[2]

Real Madrid

Sakwise main ana ing piala dunia 2010 klub bal-balan saka negara spanyol Real Madrid kepincut karo permainane Özil.[2] Banjur Madrid bisa mboyong Özil karo kompensasi kang gedhe yaiku € 15,000,000.[2]

Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b c (id)Real Madrid » Mesut Özil (Dipuntingali tanggal 10 Juni 2011)
  2. ^ a b c d e f g h (id)[1] (Dipuntingali tanggal 10 Juni 2011)

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]



Artikel punika taksih tulisan rintisan (stub). Sinten kémawon ingkang kersa mbenakaken, sumangga kémawon.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Mesut_Özil&oldid=830272"