Sami Khedira

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Sami Khedira
Sami Khedira.jpg
Informasi pribadi
Jeneng pepak Sami Khedira
Tanggal lair 4 April 1987 (umur 27)
Papan lair Stuttgart, Jerman Barat
Dhuwur 1.89 m (6 ft 2 in)
Posisi pamain Gelandang
Informasi klub
Klub saiki Real Madrid C.F.
Karir remaja
19952004 VfB Stuttgart
Karir senior*
Taun Tim Apps (Gls)
20042006
20062010
2010kini
VfB Stuttgart II
VfB Stuttgart
Real Madrid C.F.
21 (1)
98 (14)
Tim nasional
20072009
2009kini
U-21 Jerman
Jerman
15 (5)
6 (0)
* Senior club appearances and goals counted for the domestic league only and correct as of 16 Mei 2010, 19.37 UTC.

† Appearances (Goals).

‡ National team caps and goals correct as of 14 Juni 2010, 15.40 UTC


Sami Khedira (Basa Arab: سامي خضيرة‎; lair ing Stuttgart, Jerman, 4 April 1987; umur 27 taun) inggih menika pemain bal-balan saking Jerman.[1] Khedira dipunlairaken saking ibu katurunan Jerman lan rama keturunan Tunisia.[1][2] Samenika Sami Khedira main ing tim nasional Jerman lan klub saking Spanyol, Real Madrid.[1]

Karier klub[sunting | sunting sumber]

vfb Stuttgart[sunting | sunting sumber]

Khedira lair ing Stuttgart, saking rama ingkang asalipun saking Tunisia lan ibu saking Jerman.[1][2] Saderengipun main ing tim junior vfb Stuttgart ing taun 1995, Khedira main ing klub TV Oeffingen. Ing purwanipun musim 2006-2007, Khedira dipunpundhut dening klub vfb Stuttgart ingkang samika semanten dipunmanageri dening Armin Veh. Debut ingkang pisanan dipunlaksanakaken sasi Januari 2007.

Real Madrid[sunting | sunting sumber]

Nalika tanggal 30 Juli 2010, Sami Khedira pindah dhateng klub Real Madrid kanthi status bebas transfer. Khedira nggadhahi nomer 24. Khedira miwiti debut ing Real Madrid nalika tanggal 13 Agustus 2010 nalika tandhing persahabatan kaliyan Bayern Munich, nalika semanten Real Madrid menang 4-2 kanthi adu penalti. Ing tim Real Madrid, Sami Khedira pikantuk Piala the Franz-Beckenbauer-Cup. Debutipun ing Liga Spanyol dipunwiwiti tanggal 29 Agustus, nalika Real Madrid mungsuh Mallorca. Tanggal 20 April 2011, Khedira pikantuk tropi Copa del Rey Spanyol, kanthi ngelukaken FC Barcelona.

Pranala Njawi[sunting | sunting sumber]

'(en) Sami Khedira (en)Sami Khedira (id)Sami Khedira

Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b c d (en)Sami Khedira dipunundhuh tanggal 6 Juli 2011)
  2. ^ a b (id)Sami Khedira dipunundhuh tanggal 6 Juli 2011)


Artikel punika taksih tulisan rintisan (stub). Sinten kémawon ingkang kersa mbenakaken, sumangga kémawon.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Sami_Khedira&oldid=830952"