Zlatan Ibrahimović

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Zlatan Ibrahimović
Ibra.jpg
Informasi Pribadi
Jeneg Jangkep Zlatan Ibrahimović
Tanggal lair 3 Oktober 1981 (umur 32)
Papan lair Malmö, Swedia
Dhuwur 1,95 m[1][2]
Posisi Panyerang
Informasi klub
Klub mangsa iki AC Milan
Nomer 11
Karier mangsa enom
1987–1991 Malmö BI
1989–1995 Balkan
1995–1999 Malmö FF
Karier mangsa tua*
Taun Tim Tampil (Gol)
1999–2001 Malmö FF 40 (16)
2001–2004 Ajax 74 (35)
2004–2006 Juventus 69 (23)
2006–2009 Internazionale 88 (57)
2009–2010 Barcelona 29 (16)
2010–2011 AC Milan (pinjaman) 28 (14)
2011- AC Milan 11 (9)
Tim nasional
2001 Swédia U21 7 (6)
2001– Swedia 74 (28)
* Panampilan lan gol ing klub enom bisa dietung saka liga dhaerah dan akurat per 11 Desember 2011.

‡ Panampilan lan gol sak tim nasional akurat per 7 Juni 2011

Zlatan Ibrahimović (pocapané [ˈslatan ɪbraˈhiːmovɪtɕ]; lair ing tanggal 3 Oktober 1981 ing Malmö) iku sawijining pamain bal-balan Swédia katurunan Yugoslavia. Zlatan spésialisasiné yaiku panyerang. Dhèwèké main ing Tim nasional bal-balan Swédia lan klub bal-balan seri A Italia, Internazionale. Zlatan dhuwuré 195 cm.

Babad slira[sunting | sunting sumber]

Zlatan lair ing Malmö, Swédia taun 1981. Wong tuwané loro-loroné asalé saka Yugoslavia. Bapakné wong Bosnia saka Bijeljina lan ibuné wong Kroasia saka Zadar. Zlatan iku tegesé "emas". Dadi kira-kira tegesé "bocah emas".

Zlatan lan bojoné, Helena Seger, nduwé anak lanang loro, Maximilian lan Vincent.[3]

Lampahan karir[sunting | sunting sumber]

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]

Logo Wikimedia Commons
Pirsani galeri bab Zlatan Ibrahimović ing Wikimedia Commons.


Cathetan sikil[sunting | sunting sumber]