Gdańsk

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Gdańsk
POL Gdańsk COA.svg
Lambang Gdańsk
POL Gdańsk map.svg
Lokasi Gdańsk
Katrangan cekak
Provinsi: Pomerania (pomorskie)
Jembar: 262 km²
Pedunung: 459.072 jiwa
Pelat nomor kendaran motor: GD
Alamat
balé kutha:
ul. Nowe Ogrody 8/12
80-803Gdańsk
Situs wèb resmi: www.gdansk.pl
Politik
Walikutha: Paweł Adamowicz

Gdańsk (Jerman Danzig) iku sawijining kutha ing Polandia. Kutha iki nduwé pedunung 459.072 jiwa, sarta kalebu kutha paling gedhé kaping papat ing Polandia. Kutha iki palabuhan utama Polandia lan uga ibu kutha Provinsi Pomerania. Kutha iki cedhak karo manten wates antara budaya Jermanik Kulon lan Slavik. Gdańsk kala-kala dadi kutha Polandia saha Jerman. Malahan kutha iki naté dadi kutha bébas. Wiwit taun 1945, kutha iki dadi bagéyan saka negara Polandia.

Kutha iki papané ana ing sisih kidul Teluk Gdańsk (saka Segara Baltik), ing sawijining konurbasi mawa kutha palèrèhan Sopot, Gdynia lan komunitas satelit liyané sing diarani 'kutha telu' (Trójmiasto), mawa pedunung luwih saka 800.000 jiwa. Gdańsk dhéwé pedunungé ana 455.830 jiwa (Juni 2009), mulané kutha iki sing gedhé dhéwé ing tlata Pomerania ing Polandia lor.

Klub-klub Olahraga[sunting | sunting sumber]

Galeri gambar[sunting | sunting sumber]


POL województwo pomorskie COA.svg Provinsi Pomerania

Kutha swatantra (kutha otonom): Gdynia | Gdańsk | Słupsk | Sopot
Powiat (kabupatèn): Bytów | Chojnice | Człuchów | Pruszcz Gdański | Kartuzy | Kościerzyna | Kwidzyn | Lębork | Malbork | Nowy Dwór Gdański | Puck | Słupsk | Starogard Gdański | Sztum | Tczew | Wejherowo

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Gdańsk&oldid=806688"