Słupsk

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Słupsk
POL Słupsk COA.svg
Lambang Słupsk
Słupsk na mapie.PNG
Lokasi Słupsk
Katrangan cekak
Provinsi: provinsi Pomerania
Jembar: 43,15 km²
Pedunung: 98.757 jiwa (2005)
Pelat nomor kendaran motor: GS
Alamat
balé kutha:
pl. Zwycięstwa 1
76-200 Słupsk
Situs wèb resmi: www.slupsk.pl
Politik
Walikutha: Maciej Kobyliński
Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:

Słupsk (Jerman Stolp) iku sawijining kutha ing Polandia. Kutha iki nduwé pedunung 98.757 jiwa. Słupsk papané ana ing pinggir kali Słupia, kurang luwih 18 km saka segara Baltik. Kanti historis kutha iki digandhèngaké karo Sławno lan Ustka, kutha cilik cedhaké.

Sajarah[sunting | sunting sumber]

Kutha iki diadegaké déning bangsa Slavia ing abad kaping-9. Banjur ing pungkasaning Abad Tengah para migran Jerman padha mara. Déning wong Jerman kutha iki diarani Stolp. Banjur budaya Slavia dadi saya ilang. Ing taun 1701 kutha iki dadi mlebu tlatah keraton Prusia lan ing taun 1871 dadi mlebu Kakaisaran Jerman. Sawisé Jerman kalah Perang Donya II, para pedunung Jerman padha dipatèni lan diusir déning Tentara Abang Uni Sovyèt lan milisi Polandia. Banjur kutha iki ing taun 1945 diserahaké ing Polandia dan diwèhi jeneng Słupsk.

Cacah pedunung historis[sunting | sunting sumber]

Balé kutha
  • 1939 - 48.200 jiwa
  • 1945 - 7.000 jiwa (déning korban perang lan pangusiran pedunung Jerman)
  • 1950 - 33.100 jiwa
  • 1960 - 53.400 jiwa
  • 1970 - 68.900 jiwa
  • 1975 - 77.600 jiwa
  • 1980 - 86.100 jiwa
  • 1990 - 101.200 jiwa
  • 1995 - 102.700 jiwa
  • 1999 - 102.370 jiwa
  • 2003 - 99.987 jiwa


POL województwo pomorskie COA.svg Provinsi Pomerania

Kutha swatantra (kutha otonom): Gdynia | Gdańsk | Słupsk | Sopot
Powiat (kabupatèn): Bytów | Chojnice | Człuchów | Pruszcz Gdański | Kartuzy | Kościerzyna | Kwidzyn | Lębork | Malbork | Nowy Dwór Gdański | Puck | Słupsk | Starogard Gdański | Sztum | Tczew | Wejherowo

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Słupsk&oldid=807177"