Tentara Abang

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Lambang Tentara Abang

Tentara abang iku julukan kanggo Рабоче-Крестьянская Красная Армия (Raboche-Krest'yanskaya Krasnaya Armiya – Tentara Abang Buruh lan Tani), angkatan bersenjata sing pisanan didegaké déning kaum Bolshevik sakwéné Perang Sadulur Rusia taun 1918. Organisasi iki dadi tentara Uni Sovyèt sawisé diadegaké USSR taun 1922, lan banjur dadi angkatan bersenjata paling gedhé ing donya saka taun 1940-an tèkan awal 1990-an.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Tentara_Abang&oldid=829349"