Mario Balotelli

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Mario Balotelli
Mario Balotelli Euro 2012 vs England 02.JPG
Balotelli nalika main karo Timnas Italia nglawan Inggris ing UEFA Euro 2012.
Informasi pribadi
Jeneng pepak Mario Barwuah Balotelli[1]
Tanggal lair 12 Agustus 1990 (umur 23)[2]
Papan lair Palermo, Italia
Dhuwur 1,88 mèter[3]
Posisi pamain Panyerang[2]
Informasi klub
Klub saiki Manchester City
Nomer 45
Karir remaja
2001–2005 Lumezzane
2006–2007 Internazionale
Karir senior*
Taun Tim Apps (Gls)
2005–2006 Lumezzane 2 (0)
2007–2010 Internazionale 59 (20)
2010– Manchester City 40 (19)
Tim nasional
2008–2010 Italia ngisor 21 taun 16 (6)
2010– Italia 9 (1)
* Senior club appearances and goals counted for the domestic league only and correct as of 13 Mei 2012.

† Appearances (Goals).

‡ National team caps and goals correct as of 10 Juni 2012


Mario Barwuah Balotelli iku sawijining pamain bal-balan Italia katurunan Ghana. Dhèwêké main minangka panyerang kanggo Manchester City lan timnas Italia. Dhèwèké miwiti kariré ing Lumezzano lan tau main kanggo tim iki ping loro. Sawisé iku Mario tau nyoba ing FC Barcelona nanging ora suksès. Banjur Mario nggabung karo Internazionale ing taun 2007.

Urip pribadi[sunting | sunting sumber]

Mario Balotelli iku lair minangka jeneng Mario Barwuah ing Palermo, Sisilia. Wong tuwané loro-loroné asalé saka Ghana. Nalika isih cilik Mario iku nduwé gangguan usus. Mula dhèwèké wis kerep dioperasi. Banjur amerga wong tuwané kangèlan ngurusi Mario, dhèwèké dititipaké karo sawijining kulawarga asuh Italia sing jenengé Balotelli. Kulawarga iki isih ana katurun Yahudi. Mula-mulané Mario namung turuné ing dina-dina kerja waé, lan ing akir minggu dhèwèké bali menyang wong tuwané. Nanging suwé-suwé Mario ora preduli karo wong tuwa biologisé lan manggon terus karo wong tuwa asuhé. Banjur Mario pungkasané malahan nganggo jeneng kulawarga Balotelli. Senadyan mengkono, Mario iku ora diadopsi.

Réferènsi[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Mario_Balotelli&oldid=833853"