Xabi Alonso

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Xabi Alonso
Xabi Alonso.jpg
Informasi pribadi
Jeneng pepak Xabier Alonso Olano
Tanggal lair 25 November 1981 (umur 32)
Papan lair Tolosa, Basque Country, Spanyol
Dhuwur ft 0 in (1.83 m)
Posisi pamain Gelandang tengah
Informasi klub
Klub saiki Real Madrid
Nomer 22
Karir remaja
Antiguoko
Karir senior*
Taun Tim Apps (Gls)
1999–2004
2000–2001
2004–2009
2009–kini
Real Sociedad
Eibar (pinjaman)
Liverpool
Real Madrid
119 0 (9)
14 0 (0)
143 0 (15)
61 0 (3)
Tim nasional
2003– Spanyol 064 0(15)
* Senior club appearances and goals counted for the domestic league only and correct as of 24 Oktober 2009.

† Appearances (Goals).

‡ National team caps and goals correct as of 9 September 2009


Xabi Alonso Olano (lair ing Tolosa, Spanyol, 25 November 1981; umur 32 taun) inggih menika salah setunggalipun pemain bal-balan ingkang nggadhahi dhuwur 183 cm saking Spanyol.[1][2] Samenika Xabi Alonso ndhérék tim bal-balan ing klub Real Madrid.[1] Xabi Alonso menika pemain tengah bertahan ingkang samenika main ing Real Madrid, sadéréngipun main ing Liverpool. Agustus taun 2009, Xabi Alonso dipunsadé dhateng Real Madrid kanthi regi 30 juta Euro.[1] Ing tim Real Madrid panjenenganipun nganggé nomer punggung 22.[1] Alonso taksih putranipun mantan bintang Barcelona Miguel Angel 'Periko' Alonso lan sadhérékipun pemain bal Bolton Wanderres, Mikel.

Kariripun Xabi Alonso[sunting | sunting sumber]

Xabi Alonso ndhérék klub Real Sociedad ing musim 1999-2000.[1] Ing musim 2000-2001 Xabi Alonso dipunampilaken dhateng klub Eibar SD.[1] Sasampunipun main ing Eibar SD, Xabi Alonso wangsul malih ndhérék klub Real Sociedad.[1] Xabi Alonso Xabi Alonso pikantuk kanugrahan menang ing Liga Champions lan Piala FA nalikanipun ndhérék klub Liverpool.[3] Samenika Xabi Alonso ndhérék klub Real Madrid.[3] Alonso ugi kalebet pemain bal tim Spanyol ingkang suksés ngrebut trophy Euro 2008 ing Austria lan Swiss.

Prestasi[sunting | sunting sumber]

Liverpool

Spanyol

Real Madrid

Cathetan suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b c d e f g (en)Xabi Alonso(dipunundhuh tanggal 10 Juni 2011)
  2. ^ (en)[hhttp://www.goal.com/id-ID/people/spain/1766/xabi-alonso Xabi Alonso](dipunundhuh tanggal 10 Juni 2011)
  3. ^ a b (en)Xabi Alonso(dipunundhuh tanggal 10 Juni 2011)

Artikel punika taksih tulisan rintisan (stub). Sinten kémawon ingkang kersa mbenakaken, sumangga kémawon.

Pranala Njawi[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Xabi_Alonso&oldid=830470"