Gunung Pilatus

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Gunung Pilatus
Tomlishorn

East side
Elevasi 2.128 m (6.982 ft)
Prominence 585 m (1.919 ft) [1]
Parent peak Brienzer Rothorn
Location
[[file:Cithakan:Location map Switzerland|288px|Gunung Pilatus is located in Cithakan:Location map Switzerland]]<div style="position: absolute; z-index: 2; top: Kaluputan èksprèsi: Karakter tandha wacan "[" ora ditepungi%; left: Kaluputan èksprèsi: Karakter tandha wacan "[" ora ditepungi%; height: 0; width: 0; margin: 0; padding: 0;">
Gunung Pilatus
Location in Switzerland
Lokasi Obwalden/Nidwalden, Switzerland
Pagunungan Emmental Alps
Koordinat 46°58′26″N 8°14′28″E / 46.97389°N 8.24111°E / 46.97389; 8.24111Koordinat: 46°58′26″N 8°14′28″E / 46.97389°N 8.24111°E / 46.97389; 8.24111
Climbing
First ascent 14th century
Rute paling gampang Pilatus Railway (world's steepest cogwheel railway)

Gunung Pilatus (Jerman: Pilatus) yaiku sawijining gunung kang ngadep ing Lucerne ing Swiss Tengah.Kaperang dumadi pirang-pirang puncak kang ndhuweni dhuwur (2.128 m) kanthi jeneng Tomlishorn. KTT liyané ndhuweni jeneng Esel (2.119 m) kang dumunung ing ndhuwur stasiun sepur. Yurisdiksi ndhuwur massif kaperang dumadi kanton saka Obwalden, Nidwalden, lan Lucerne. Puncak utama yaiku tepat ana ing tapel wates Obwalden lan Nidwalden.

Cathetan suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ Swisstopo maps
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Gunung_Pilatus&oldid=876311"