Tiyaran, Bulu, Sukaharja

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Tiyaran
Désa
Nagara Indonésia
ProvinsiJawa Tengah
KabupatènSukaharja
KacamatanBendhasari
Pamaréntahan
 • Lurah désa-
Jembar-
Gunggunging warga-
Pepadhet-

Tiyaran iku désa ing Kacamatan Bulu, Kabupatèn Sukaharja (Sukoharjo), Provinsi Jawa Tengah, Indonésia[1].

Dukuh[besut | besut sumber]

Pelemputih iku dukuh ing désa Tiyaran kacamatan, Sukoharjo.

Sujarahipun Pelemputih wonten gegayutan kaliyan Pangeran Sambernyawa ing Nglaroh. Ing salah sawijining dina ana rombongan Pangeran Sambernyawa lumaku mangulon arso golèk banyu. Rombongan iku wau dibawahi Ngabehi Pawiro Semito. Sawetoro lumaku, mandeg sapinggiring sendang kang akèh wit gedhene.

Nalikane lagi ngaso lelenggahan sapinggiring sendang wau, dumadakan ana woh-wohan pelem kang rupané putih, kang tumiba satengah-tengahing rombongan. Prastowo iku banjur diaturake dhumateng Kanjeng Pangeran Sambernyawa ing Nglaroh.

Sesampunipun ngadep datheng Nglaroh, Pangeran Sambernyawa medar sabda, Para prajurit lan pendherekku kabèh, seksenana, amarga ing papan kana akèh woh-wohan pelem kang wernane putih. Mula papan iku dakjenengake Pelemputih.

Rujukan[besut | besut sumber]

Uga delengen[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]


 

Bulu, Sukaharja, Jawa Tengah

Désa/Kelurahan: Bulu | Gentan | Kamal | Karangasem | Kedhungsana | Kundhèn | Lengking | Malangan | Ngasinan | Puron | Sanggang | Tiyaran