Tetuwuhan: Béda antara owahan

Menyang navigasi Menyang panggolèkan
1 bèt wis dibusak ,  3 taun kepungkur
→‎top: ganti isi, replaced: maknané → tegesé
(ganti isi, replaced: Klompok → Golongan (3))
(→‎top: ganti isi, replaced: maknané → tegesé)
}}
 
'''Tetanduran''' iku ing èlmu [[Biologi]] maknanétegesé [[organisme]] sing kagolong [[Regnum]] Plantae, ing antarané: kabèh tetanduran mawa pembuluh, sing semu lan sing sajati ([[lumut ati]], [[lumut]], [[paku-pakuan]] uga [[tetanduran wewiji]]). Ing vèrsi [[taksonomi tetanduran]] tinentu, [[alga ijo]] uga kalebu ing karajan (''regnum'') iki. Tetanduran iku jinis organisme [[autotrof]] sing manfaataké [[klorofil]] kanggo komponèn pangowah ènèrgi [[foton]] saka cahya [[srengéngé]] dadi ènèrgi kimiawi sing wujudé [[gula]]. Prosès pangalihan iki diarani prosès [[fotosintesis]]. Amarga sifaté sing autotrof, tetanduran iku ana ing posisi angka siji ing ranté aliran ènèrgi liwat organisme urip ([[ranté panganan]]).
Amarga warna ijo dominan banget ing anggota karajan iki, mula jeneng liya sing dianggo ya iku '''Viridiplantae''' ("tetanduran ijo"). Jeneng liyané ya iku '''Metaphyta'''.
 
352.737

besutan

Menu navigasi