Ekologi tetanduran

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Ekologi tetuwuhan iku subdisiplin saka ékologi sing nyinaoni distribusi lan akèhé tetuwuhan, interaksi antara sajeroning species tetuwuhan, lan interaksi karo lingkungan. Ekologi tetuwuhan duwé oyod marang géografi tetuwuhan lan studi interaksi antara tetuwuhan lan lingkungané.

Lumrahé, lingkup ékologi tetuwuhan nyorot ecophysiology tetuwuhan, population ecology tetuwuhan, community ecology, ecosystem ecology, landscape ecology lan ékologi global. Sacara luwih jero ana prabédan antara ékologi tetuwuhan lan ékologi kéwan, nanging kanthi umum kaya déné studi babagan ékologi ékosistem racaké kaintegrasi lintas subdisiplin.


Cithakan:Ékologi-stub Cithakan:Tetuwuhan-stub