Klorofil

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Disambig variants icon.svg
Kanggé kagunan sanès saking ', mangga mriksani [[]].


Klorofil iku golongan pigmen fotosintesis kang ana ing tetanduran, nyerep cahya abang, biru lan ungu, sarta ngréflèksikaké cahya ijo kang njalari tetanduran olèh ciri wernané. Klorofil ana sajeroning kloroplas lan mupangataké cahya kang diserep minangka ènèrgi kanggo réaksi-réaksi cahya sajeroning prosès fotosintesis.

Klorofil A arupa salah siji wangun klorofil kang ana ing kabèh tetanduran autotrof. Klorofil B ana ing alga ijo (Chlorophyta) lan tetanduran dharat. Klorofil C ana ing alga coklat (Phaeophyta) sarta diatome (Bacillariophyta). Klorofil D ana ing alga abang (Rhadophyta).

Pirsanana uga[besut | besut sumber]

Réferènsi[besut | besut sumber]

  • Kamus Biologi Pérangan Fisiolog, panyunting Dr. Mien A. Rifai dkk, diterbitaké déning PT Rineka Cipta, Jakarta. taun 1996)