Alga abang

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Alga abang
Klasifikasi èlmiah
Domain: Eukariota
(unranked): Archaeplastida
Filum: Rhodophyta
Wettstein, 1922
kamungkinan kelas

Alga abang utawa Rhodophyta ya iku salah sawijining filum saka alga adhedhasar dat werna utawa pigmentasiné. Werna abang ing alga abang disebabaké déning pigmen fikoeritrin kang luwih akèh tinimbang pigmen klorofil, karoten, lan xantofil.


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Alga_abang&oldid=988359"