Jamur lendhir

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Jump to navigation Jump to search

Jamur lendhir utawi Myxomicota inggih punika salah satunggaling protista ingkang wujudipun kados jamur, nanging tindak-tandukipun kados maoeba. Miyxomycota, kapendhet saking tembung myxo ingkang gadhah pangertosan lendhir, kaliyan mykes ingkang gadhah pangertosan cendawan. Titikanipun myxomycota inggih punika gadhah fase soma ingkang wujudipun plasmodium. Plasmodium ingkang garing malih dados sklerotium. Fase reproduktifipun awujud sporangium ingkang isinipun mikrospora. Dinding sel sporangium dipunwastani peridium.