Jamur lendhir

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Jamur lendhir utawi Myxomicota inggih punika salah satunggaling protista ingkang wujudipun kados jamur, ananging tindak-tandukipun kados maoeba. Miyxomycota, kapendhet saking tembung myxo ingkang gadhah pangertosan lendhir, kaliyan mykes ingkang gadhah pangertosan cendawan. Titikanipun myxomycota inggih punika gadhah fase soma ingkang wujudipun plasmodium. Plasmodium ingkang garing malih dados sklerotium. Fase reproduktifipun awujud sporangium ingkang isinipun mikrospora. Dinding sel sporangium dipunwastani peridium.