Karangluhur, Kertek, Wanasaba

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Karangluhur
Désa
Nagara Indonésia
ProvinsiJawa Tengah
KabupatènWanasaba
KacamatanKertek
Pamaréntahan
 • Lurah désa-
Pepadhet-

Karangluhur iku salah sawijining désa ing Kacamatan Kertek, Kabupatèn Wanasaba, Provinsi Jawa Tengah, Indonésia.[1] Dumadi saka Patang(4) dhusun ya iku:Krakal, Kliwonan ,Marong lan Gasana.

Uga ana 9 pedukuhan ya iku Krakal pesantren, Krakal Tamanan , Kliwonan, Kenjuran, Marong, sidomukti, Gasana, Sijalak lan langgeng

Désa iki wewatesan:

ing sisih lor karo: Désa Purwajati---
ing sisih kidul karo: Désa Bojasari---
ing sisih kulon karo: désa ngadikusuman---
ing sisih wétan karo: Kalurahan Kertek---

Sumbering Hurip:

Marong, Gasana, Sijalalak dan langgeng Sentra Kerajinan Anyaman Bambu,

Kliwonan dan Kenjuran sentra pertukangan dan Sayuran,

Krakal Sentra Rengginang, Sidamukti sentra Pegawai (PNS).

Pangukuh Kamukten:

Distrik Korem, Kantor Désa, Ulah raga Hall, K.U.D, SDN1, SDN2, MI, TK, lan SMPN1

Karangluhur:

Iku cikal bakale majune Perekonomian Kota Kacamatan Kertek,

Wes dadi tinular Saben jam 8 bengi Tumeka jam 3 esok,

para pedagang Kubanan,wineh lan kerajinan pring,Wes pada lumaku saka ndusune menyang Pasar kertek.

Mula aja Kaget yèn saiki Pasar kertek dadi pasar sing Pertama Aktiv nganti 24 jam.

Ing tlatah Kabupatèn Wanasaba.

Amba Désa / sub 287,33 ha, dumadi saka:

  Sawah 190 Ha

    Tegalan 26,40 Ha     Pekarangan 35,48 Ha     Hutan nagara-Ha     Tanah bengkok 26,25 Ha     Lain-lain 9,20 Ha

Uga delengen[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]