Kajuwaran Wimbledon 2011

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa


Kajuwaran Wimbledon 2011
2011 Wimbledon Championships poster.jpg
Tanggal:   20 Juni – 3 Juli
Edisi:   ka-125
Kategori:   Grand Slam (ITF)
Lokasi:   SW19, Wimbledon,
London, Inggris,
Britania Raya
Juara
Tunggal Putra
Sèrbi Novak Djokovic
Tunggal Putri
Républik Céko Petra Kvitová
Ganda Putra
Amérika Sarékat Bob Bryan / Amérika Sarékat Mike Bryan
Ganda Putri
Républik Céko Květa Peschke / Slovénia Katarina Srebotnik
Ganda Campuran
Ostenrik Jürgen Melzer / Républik Céko Iveta Benešová
Tunggal Remaja Putra
Ostrali Luke Saville
Tunggal Remaja Putri
Ostrali Ashleigh Barty
Ganda Remaja Putra
Karajan Manunggal George Morgan / Kroasia Mate Pavić
Ganda Remaja Putri
Kanadha Eugénie Bouchard / Amérika Sarékat Grace Min
'
Nèderlan Jacco Eltingh / Nèderlan Paul Haarhuis
'
Amérika Sarékat Lindsay Davenport / Switserlan Martina Hingis
'
Ostrali Pat Cash / Ostrali Mark Woodforde
Ganda kursi roda putra
Nèderlan Maikel Scheffers / Nèderlan Ronald Vink
Ganda kursi roda putri
Nèderlan Esther Vergeer / Nèderlan Sharon Walraven
Kajuwaran Wimbledon
 < 2010 2012 > 

Kajuwaraan Wimbledon 2011 iku kajuwaran sing dianakaké ing tanggal 20 Juni nganti 3 Juli 2011 ing Wimbledon, London, Inggris. Turnamèn campuran iki bakal dadi Grand Slam katelu sadawaning taun lan dimainaké ing lapangan suket kabuka, nandhingaké 14 kategori, kalebu kategori para legendha. Turnamèn iki ngancik edisi ka-125 minangka bagéan saka Grand Slam sing uga minangka bagéan saka ATP World Tour mangsa 2011, Sony Ericsson WTA Tour mangsa 2011, ITF Tour 2011, lan NEC Tour 2011. Kompetisi iki dianakaké déning All England Lawn Tennis Club lan Federasi Tenis Internasional.

Ing kategori utama, Novak Djokovic lan Petra Kvitová dadi juwara kategori tunggal putra lan putri, kanggo kang sepisanan. Amarga ngancik babak final, Djokovic uga ngukuhaké dhiri minangka petenis nomer siji donya ing sadhuwuring Rafael Nadal. Déné Kvitová minangka pemain asal Republik Ceko pisanan sing dadi juwara sawisé Jana Novotná. Ing kategori gandha, Bryan bersaudara dadi juwara kanggo sing kapindho, lan madhani rékor 11 set sing dicathet déning the Woodies, Mark Woodforde lan Todd Woodbridge. Ing gandha putri, Katarina Srebotnik menangaké gelar Grand Slam kanggo sing sepisanan sawisé kaping papat dadi finalis, bebarengan karo Květa Peschke. Peschke uga nembé menangaké Grand Slam sing sepisanan. Ing gandha campuran, Jürgen Melzer menangaké gelar Grand Slam kaloro, lan sepisanan ing kategori gandha campuran, pasangan karo Iveta Benešová sing ngraih gelar Grand Slam sepisanan.

Ing kategori junior, kabèh juwara tunggal diraih peserta asal Australia. Luke Saville dadi juwara kategori putra, déné Ashleigh Barty dadi juwara kategori putri, lan dadi petenis Australia pisanan sing dadi juwara tunggal remaja putri wiwit 31 taun terakhir. Ing kategori gandha, petenis tuan rumah George Morgan lan petenis asal Kroasia, Mate Pavić keluar minangka juwara lan ngraih gelar Grand Slam pertamanya. Déné, ing kategori Gandha Remaja Putri, dimenangkan déning peserta asal Kanada Eugénie Bouchard lan sing pasangan karo peserta asal Amérika Sarékat Grace Min.

Ing kategori khusus, Esther Vergeer lan Sharon Walraven kasil njaga gelar juwara. Iki minangka kamenangan katelu Vergeer maturut-turut lan mbuktèkaké yèn dhèwèké ora tau kalah ing Wimbledon. Ing sèktor putra, Maikel Scheffers lan Ronald Vink ngraih "Career Grand Slam" sawisé dadi juwara ing ajang iki, sing durung tau diraih sadurungé.

Juwara-juwara kategori Legenda ya iku: Lindsay Davenport lan Martina Hingis, pasangan asal Walanda Jacco Eltingh lan Paul Haarhuis, lan pasangan asal Australia, Pat Cash lan Mark Woodforde.

Isi

Turnamèn[besut | besut sumber]

Edisi ka-125 iki nuduhaké yèn loro lapangan bakal dibuka sedhéla manèh. Lapangan paling gedhé katelu, Court #3 lan Court #4 sing anyar bakal dibuka ing dina pisanan kompetisi. Court #3 bakal dibuka déning Adipati Kent, Presidhèn saka Klub Croquet lan Tenis All England, sing napakasmani plakat pambukaan kasebut.[1] Ana 19 lapangan dipigunakaké kanggo kompetisi, déné 22 lapangan liyané dipigunakaké kanggo latihan. Kapasitasnya bakal ditambah saka 1.000 dadi 38.500.[2][3] Kabèh proses kualifikasi dianakaké ing Bank of England Sports Ground sing dumunung ing Roehampton.[3] Jinis suket sing dianggo ya iku Perennial Ryegrass lan berukuran 8mm.[4]

Ulang taun ka-125[besut | besut sumber]

Kompetisi taun iki minangka kompetisi edisi ka-125, dihelat wiwit taun 1877, kajaba ing taun 1915–1918 lan 1940–1945, nalika kompetisi ora dianakaké anarga perang donya pisanan lan kaloro. Kanggo mèngeti ulang taun ka-125 iki, acara spesial sing digelar cukup akèh. Blue Peter bakal nyiaraké program spesial kompetisi, saka jaman biyèn, saiki, nganti mangsa ngarep, nalika bakal ditayangaké ing dina Senèn minggu kaloro panyelenggaraan turnamèn. Papat film dhokumènter durasi 30 menit, nyaritakaké sajarah turnamèn. Eksebisi sing anyar, sing diweruhi minangka papan ngantri, dianakaké ing All England Club's Museum mèngeti wong-wong sing antri tiket saben tauné.[5] Minangka tambahan, akèh pernak-pernik sing dihiasi angka "125"; sragam sing dianggo "pemungut bal" uga migunakaké logo kasebut. Sepatuné sing disponsori déning Fila, uga nduwèni tulisan "125 taun" lan didésain khusus. Sampanye mèrek Lanson, sing kerep didol ing saubengé area kompetisi, uga nulisaké "125 taun" ing botolé. Bal sing disediakaké déning Slazenger uga nulisaké "125 taun" lan didésain khusus. Pungkasané, kanggo mèngeti ulang taun kompetisi ka-125, ana proyèk komunitas seni nalika para peserta disuwun niru rakèt tenis sing ora diwènèhi senar, kanthi ukuran sing disenengi dhéwé-dhéwé".[6]

HSBC nganakaké sèri jajak pendapat ing situs resmi Wimbledon ngenani 10 momèn narik kawigatèn sajroning turnamèn. Jajak pendapat kasebut nduwèni manéka téma, wiwit saka karakter paling apik nganti Grand Final paling apik.[7] Bank kasebut uga afiliasi karo Universitas Loughborough jurusan Ulah raga, kanggo mrédhiksi kaya apa tenis bisa berkembang nganti 25 taun ing mangsa ngarep (2036); sing dadi edhisi ka-190 saka Wimbledon lan 100 taun sawisé petenis Britania Raya, Fred Perry, menangaké kajuwaraan iki.[8]

Distribusi poin[besut | besut sumber]

Senior[besut | besut sumber]

Prestasi Tunggal Putra[9] Gandha Putra[9] Tunggal Putri[10] Gandha Putri[10]
Juwara 2000
Juwara kaloro 1200 1400
Semifinalis 720 900
Perempatfinalis 360 500
Perdelapanfinalis 180 280
Kasisih ing Putaran Katelu 90 160
Kasisih ing Putaran Kaloro 45 0 100 5
Kasisih ing Putaran Pisanan 10 5
Lolos saka kualifikasi 25 60
Kasisih ing Putaran Katelu Kualifikasi 16 50
Kasisih ing Putaran Kaloro Kualifikasi 8 40
Kasisih ing Putaran Pisanan Kualifikasi 0 2

Junior[besut | besut sumber]

Prestasi[11][12] Tunggal Remaja Putra Gandha Remaja Putra Tunggal Remaja Putri Gandha Remaja Putri
Juwara 250 180 250 180
Juwara kaloro 180 120 180 120
Semifinalis 120 80 120 80
Perempatfinalis 80 50 80 50
Perdelapanfinalis 50 30 50 30
Kasisih ing putaran kaloro 30 TA 30 TA
Peserta kualifikasi sing kasisih ing putaran pisanan 25 TA 25 TA
Putaran Final Kualifikasi 20 TA 20 TA

Khusus[besut | besut sumber]

Prestasi[13] Gandha Putra Gandha Putri
Juwara 800
Juwara kaloro 500
Juwara katelu 375
Harapan pisanan (Juwara keempat) 100

Hadiah dhuwit[besut | besut sumber]

Kabèh hadiah dhuwit jroning dhuwit pound sterling. Gunggung hadiah dhuwit kanggo gandha ya iku kanggo keseluruhan tim, dudu per individu.[14]

Tunggal Putra lan Putri[besut | besut sumber]

  • Juwara I: £1,100,000
  • Juwara II: £550,000
  • Juwara III (bebarengan karo): £275,000
  • Harapan II (bebarengan karo): £137,500
  • Peringkat IX (bebarengan karo): £68,750
  • Peringkat ka-17 (bebarengan karo): £34,375
  • Peringkat ka-33 (bebarengan karo): £20,125
  • Peringkat ka-65 (bebarengan karo): £11,500
  • Kasisih ing Final Kualifikasi: £7,000
  • Kasisih ing Putaran Kaloro Kualifikasi: £3,500
  • Kasisih ing Putaran Pisanan Kualifikasi: £1,750

Gandha Putra lan Putri[besut | besut sumber]

  • Juwara I: £250,000
  • Juwara II: £125,000
  • Juwara III (bebarengan karo): £62,500
  • Harapan II (bebarengan karo): £31,250
  • Peringkat IX (bebarengan karo): £16,000
  • Peringkat ka-17 (bebarengan karo): £9,000
  • Peringkat ka-33 (bebarengan karo): £5,250

Gandha Campuran[besut | besut sumber]

  • Juwara I: £92,000
  • Juwara II: £46,000
  • Juwara III (bebarengan karo): £23,000
  • Harapan II (bebarengan karo): £10,500
  • Peringkat IX (bebarengan karo): £5,200
  • Peringkat ka-17 (bebarengan karo): £2,600
  • Peringkat ka-33 (bebarengan karo): £1,300

Gandha Kursi Roda Putra lan Putri[besut | besut sumber]

  • Juwara I: £7,000
  • Juwara II: £4,000
  • Juwara III: £2,500
  • Harapan I (peringkat keempat): £1,500

Gandha Undhangan[besut | besut sumber]

  • Juwara I: £17,500
  • Juwara II: £14,500
  • Peringkat II Penyisihan Grup: £11,500
  • Peringkat III Penyisihan Grup: £10,500
  • Peringkat IV Penyisihan Grup: £9,500

Peringkat pungkasan[besut | besut sumber]

Senior[besut | besut sumber]

Tunggal[besut | besut sumber]

Tunggal Putra
Tunggal Putri

Gandha[besut | besut sumber]

Junior[besut | besut sumber]

Tunggal[besut | besut sumber]

Gandha[besut | besut sumber]

Khusus[besut | besut sumber]

Gandha[besut | besut sumber]

Daftar Unggulan Tunggal[besut | besut sumber]

Berikut iki ya iku daftar unggulan kategori senior tunggal lan daftar pemain sing ora mengikuti turnamèn.

Tunggal Putra[besut | besut sumber]

Unggulan kategori tunggal putra disusun berdasarkan sistem permukaan kanggo lebih mengakuratkan prestasi ing permukaan suket dalam kriteria berikut:

  • Poin saka Entry System Position ATP berdasarkan seminggu sebelum Kajuwaraan.
  • Penambahan poin 100% ing kabèh turnamèn berlapangan suket 12 bulan terakhir.
  • Penambahan poin 75% ing turnamèn paling apik ing permukaan suket 12 bulan sebelumnya.[15]
Unggulan[15] Peringkat[16] Peserta Poin Poin
dipertahankan
Poin
dimenangkan
Poin anyar Status
1 1 Spanyol Rafael Nadal
12070
2000
1200
11270
Juwara II vs Sèrbi Novak Djokovic [2]
2 2 Sèrbi Novak Djokovic
12005
720
2000
13285
Juwara I vs Spanyol Rafael Nadal [1]
3 3 Switserlan Roger Federer
9230
360
360
9230
Kasisih PF vs Prancis Jo-Wilfried Tsonga [12]
4 4 Karajan Manunggal Andy Murray
6855
720
720
6855
Kasisih SF vs Spanyol Rafael Nadal [1]
5 5 Swèdhen Robin Söderling
4595
360
90
4325
Kasisih P3 vs Ostrali Bernard Tomic (Q)[17]
6 7 Républik Céko Tomáš Berdych
3490
1200
180
2470
Kasisih P4 vs Amérika Sarékat Mardy Fish [10][18]
7 6 Spanyol David Ferrer
4150
180
180
4150
Kasisih P4 vs Prancis Jo-Wilfried Tsonga [12][19]
8 10 Amérika Sarékat Andy Roddick
2200
180
90
2110
Kasisih P3 vs Spanyol Feliciano López[20]
9 8 Prancis Gaël Monfils
2780
90
90
2780
Kasisih P3 vs Polen Łukasz Kubot (Q)[21]
10 9 Amérika Sarékat Mardy Fish
2335
45
360
2650
Kasisih PF vs Spanyol Rafael Nadal [1]
11 11 Ostenrik Jürgen Melzer
2175
180
90
2085
Kasisih P3 vs Bèlgi Xavier Malisse
12 19 Prancis Jo-Wilfried Tsonga
1585
360
720
1945
Kasisih SF vs Sèrbi Novak Djokovic [2]
13 12 Sèrbi Viktor Troicki
1930
45
45
1930
Kasisih P2 vs Taiwan Lu Yen-hsun
14 14 Switserlan Stanislas Wawrinka
1900
10
45
1935
Kasisih P2 vs Itali Simone Bolelli (LL)
15 16 Prancis Gilles Simon
1745
90
90
1745
Kasisih P3 vs Argèntina Juan Martín del Potro [24]
16 15 Spanyol Nicolás Almagro
1875
10
90
1955
Kasisih P3 vs Russia Mikhail Youzhny [18]
17 13 Prancis Richard Gasquet
1925
0
180
2105
Kasisih P4 vs Karajan Manunggal Andy Murray [4]
18 17 Russia Mikhail Youzhny
1740
45
180
1875
Kasisih P4 vs Switserlan Roger Federer [3]
19 25 Prancis Michaël Llodra
1195
45
180
1330
Kasisih P4 vs Sèrbi Novak Djokovic [2]
20 18 Jerman Florian Mayer
1600
90
45
1555
Kasisih P2 vs Bèlgi Xavier Malisse
21 23 Spanyol Fernando Verdasco
1425
10
45
1460
Kasisih P2 vs Républik Céko Robin Haase
22 21 Ukraina Alexandr Dolgopolov
1405
45
10
1370
Kasisih P1 vs Cilé Fernando González (PR)
23 30 Sèrbi Janko Tipsarević
1305
10
10
1305
Kasisih P1 vs Kroasia Ivo Karlović
24 22 Argèntina Juan Martín del Potro
1445
0
180
1615
Kasisih P4 vs Spanyol Rafael Nadal [1]
25 20 Argèntina Juan Ignacio Chela
1475
10
45
1505
Kasisih P2 vs Ostrali Alex Bogomolov, Jr.
26 32 Spanyol Guillermo García-López
1120
10
45
1155
Kasisih P2 vs Cithakan:Country data KAZ Karol Beck (Q)
27 27 Kroasia Marin Čilić
1345
10
10
1345
Kasisih P1 vs Kroasia Ivan Ljubičić
28 24 Argèntina David Nalbandian
1425
0
90
1515
Kasisih P3 vs Switserlan Roger Federer [3]
29 28 Russia Nikolay Davydenko
1330
45
10
1295
Kasisih P1 vs Ostrali Bernard Tomic
30 29 Brazil Thomaz Bellucci
1305
90
10
1225
Kasisih P1 vs Jerman Rainer Schüttler
31 26 Kanadha Milos Raonic
1354
0
45
1399
Kasisih P2 vs Cithakan:Country data LUX Gilles Müller
32 31 Siprus Marcos Baghdatis
1295
10
90
1375
Kasisih P3 vs Sèrbi Novak Djokovic [2]

Tunggal Putri[besut | besut sumber]

Kanggo unggulan Tunggal Putri, penyusunan unggulan manut dhaptar peringkat, kajaba miturut keputusan Panitia, nalika pencapaian ing lapangan suket pemain tinamtu perlu owah-owahan kanggo pengundian sing seimbang.

Unggulan[15][22] Peringkat[23] Peserta Poin Poin
dipertahankan
Poin
dimenangkan
Poin anyar Status
1 1 Dhènemarken Caroline Wozniacki
9915
280
280
9915
Kasisih P4 vs Slowak Dominika Cibulková [24]
2 3 Russia Vera Zvonareva
7935
1400
160
6695
Kasisih P3 vs Bulgaria Tsvetana Pironkova [32]
3 4 Cina Li Na
6255
500
100
5855
Kasisih P2 vs. Jerman Sabine Lisicki (WC)
4 5 Bélarus Victoria Azarenka
5725
160
900
6465
Kasisih SF vs Républik Céko Petra Kvitová [8]
5 6 Russia Maria Sharapova
5021
280
1400
6141
Juwara II vs Républik Céko Petra Kvitová [8]
6 7 Itali Francesca Schiavone
4705
5
160
4860
Kasisih P3 vs Ostenrik Tamira Paszek
7 25 Amérika Sarékat Serena Williams
2060
2000
280
340
Kasisih P4 vs Prancis Marion Bartoli [9]
8 8 Républik Céko Petra Kvitová
4337
900
2000
5437
Juwara I vs Russia Maria Sharapova [5]
9 9 Prancis Marion Bartoli
4010
280
500
4230
Kasisih PF vs Jerman Sabine Lisicki (WC)
10 10 Ostrali Samantha Stosur
3405
5
5
3405
Kasisih P1 vs Honggari Melinda Czink (PR)
11 13 Jerman Andrea Petkovic
3150
5
160
3305
Kasisih P3 vs Russia Ksenia Pervak
12 12 Russia Svetlana Kuznetsova
3160
100
160
3220
Kasisih P3 vs Bèlgi Yanina Wickmayer [19]
13 11 Polen Agnieszka Radwańska
3175
280
100
2995
Kasisih P2 vs Républik Céko Petra Cetkovská
14 14 Russia Anastasia Pavlyuchenkova
3055
160
100
2995
Kasisih P2 vs Russia Nadia Petrova
15 15 Sèrbi Jelena Janković
3050
280
5
2775
Kasisih P1 vs Spanyol María José Martínez Sánchez
16 16 Jerman Julia Görges
2560
5
160
2715
Kasisih P3 vs Slowak Dominika Cibulková [24]
17 17 Estonia Kaia Kanepi
2466
500
5
1971
Kasisih P1 vs Itali Sara Errani
18 18 Sèrbi Ana Ivanović
2400
5
160
2555
Kasisih P3 vs Républik Céko Petra Cetkovská
19 19 Bèlgi Yanina Wickmayer
2350
160
280
2470
Kasisih P4 vs Bulgaria Tsvetana Pironkova [32]
20 20 Cina Peng Shuai
2300
0
280
2580
Kasisih P4 vs Russia Maria Sharapova [6]
21 21 Itali Flavia Pennetta
2220
160
160
2220
Kasisih P3 vs Prancis Marion Bartoli [9]
22 22 Israèl Shahar Pe'er
2170
100
5
2075
Kasisih P1 vs Russia Ksenia Pervak
23 30 Amérika Sarékat Venus Williams
1680
500
280
1460
Kasisih P4 vs Bulgaria Tsvetana Pironkova [32]
24 24 Slowak Dominika Cibulková
2115
160
500
2495
Kasisih PF vs Russia Maria Sharapova [5]
25 23 Slowak Daniela Hantuchová
2135
100
160
2195
Kasisih P3 vs Bélarus Victoria Azarenka [4]
26 27 Russia Maria Kirilenko
1985
160
160
1985
Kasisih P3 vs Amérika Sarékat Serena Williams [7]
27 28 Ostrali Jarmila Gajdošová
1940
280
160
1820
Kasisih P3 vs Dhènemarken Caroline Wozniacki [1]
28 38 Russia Ekaterina Makarova
1381
100
5
1286
Kasisih P1 vs Amérika Sarékat Christina McHale
29 29 Itali Roberta Vinci
1925
100
160
1985
Kasisih P3 vs Républik Céko Petra Kvitová [8]
30 31 Amérika Sarékat Bethanie Mattek-Sands
1643
5
5
1643
Kasisih P1 vs Jepang Misaki Doi (Q)
31 32 Républik Céko Lucie Šafářová
1585
5
100
1680
Kasisih P2 vs Républik Céko Klára Zakopalová
32 33 Bulgaria Tsvetana Pironkova
1551
900
500
1151
Kasisih PF vs Républik Céko Petra Kvitová [8]

Ora mèlu[besut | besut sumber]

Peringkat Peserta Poin Poin
dipertahankan
Poin
dimenangkan
Poin anyar Alesan
2 Bèlgi Kim Clijsters
8125
500
0
7625
cedera kaki [24]
24 Russia Alisa Kleybanova
2005
160
0
1845
sakit [25]

Dhaptar panampa wildcard[besut | besut sumber]

Ing ngisor iki peserta sing nampa wildcard kanggo tandhing ing babak utama:[26][27]

Tunggal Putra[besut | besut sumber]

  1. Prancis Arnaud Clément
  2. Karajan Manunggal Daniel Cox
  3. Karajan Manunggal Daniel Evans
  4. Kolombia Alejandro Falla
  5. Cithakan:Country data LUX Gilles Müller
  6. Israèl Dudi Sela
  7. Karajan Manunggal James Ward

Tunggal Putri[besut | besut sumber]

  1. Karajan Manunggal Naomi Broady
  2. Yunani Eleni Daniilidou
  3. Jerman Sabine Lisicki
  4. Karajan Manunggal Katie O'Brien
  5. Karajan Manunggal Laura Robson
  6. Karajan Manunggal Heather Watson
  7. Karajan Manunggal Emily Webley-Smith

Gandha Putra[besut | besut sumber]

  1. Karajan Manunggal Daniel Cox / Karajan Manunggal James Ward
  2. Karajan Manunggal Jamie Delgado / Karajan Manunggal Jonathan Marray
  3. Karajan Manunggal Chris Eaton / Karajan Manunggal Joshua Goodall
  4. Karajan Manunggal Colin Fleming / Karajan Manunggal Ross Hutchins
  5. Ostrali Lleyton Hewitt / Ostrali Peter Luczak[28]

Gandha Putri[besut | besut sumber]

  1. Karajan Manunggal Sarah Borwell / Karajan Manunggal Melanie South
  2. Karajan Manunggal Naomi Broady / Karajan Manunggal Emily Webley-Smith
  3. Karajan Manunggal Anne Keothavong / Karajan Manunggal Laura Robson
  4. Karajan Manunggal Jocelyn Rae / Karajan Manunggal Heather Watson

Gandha Campuran[besut | besut sumber]

  1. Karajan Manunggal Jamie Delgado / Karajan Manunggal Melanie South
  2. Karajan Manunggal Colin Fleming / Karajan Manunggal Jocelyn Rae
  3. Karajan Manunggal Ross Hutchins / Karajan Manunggal Heather Watson
  4. Karajan Manunggal Jonathan Marray / Karajan Manunggal Anne Keothavong
  5. Karajan Manunggal Ken Skupski / Karajan Manunggal Elena Baltacha

Tunggal Remaja Putra[besut | besut sumber]

  1. Karajan Manunggal Jonathan Cornish
  2. Karajan Manunggal Luke Bambridge
  3. Karajan Manunggal Jason Kubler
  4. Karajan Manunggal Joshua Ward-Hibbert
  5. Karajan Manunggal Evan Hoyt
  6. Karajan Manunggal Toby Martin
  7. Karajan Manunggal Andrew Bettles
  8. Karajan Manunggal Oliver Hudson

Tunggal Remaja Putri[besut | besut sumber]

  1. Karajan Manunggal Laura Deigman
  2. Karajan Manunggal Lucy Brown
  3. Cithakan:Country data TUN Ons Jabeur
  4. Karajan Manunggal Katy Dunne
  5. Karajan Manunggal Jessica Ren
  6. Karajan Manunggal Danielka Borthwick
  7. Karajan Manunggal Katie Boulter
  8. Karajan Manunggal Pippa Horn

Gandha Remaja Putra[besut | besut sumber]

  1. Karajan Manunggal Sam Hutt / Karajan Manunggal Jonathan Ward-Hibbert
  2. Karajan Manunggal Luke Bambridge / Karajan Manunggal Kyle Edmund
  3. Karajan Manunggal Jonathan Cornish / Karajan Manunggal Evan Hoyt

Gandha Remaja Putri[besut | besut sumber]

  1. Karajan Manunggal Katy Dunne / Karajan Manunggal Jessica Ren
  2. Karajan Manunggal Sarah Beth Askew / Karajan Manunggal Pippa Horn
  3. Karajan Manunggal Katie Boulter / Karajan Manunggal Laura Deigman

Peserta kualifikasi[besut | besut sumber]

Tunggal Putra[besut | besut sumber]

  1. Jerman Andreas Beck
  2. Slowak Karol Beck
  3. Bèlgi Ruben Bemelmans
  4. Itali Flavio Cipolla
  5. Kanadha Frank Dancevic
  6. Prancis Kenny de Schepper
  7. Afrika Kidul Rik de Voest
  8. Ostenrik Martin Fischer
  9. Polen Łukasz Kubot
  10. Slowak Lukáš Lacko
  11. Ostrali Marinko Matosevic
  12. Republik Irlandia Conor Niland
  13. Prancis Édouard Roger-Vasselin
  14. Nèderlan Igor Sijsling
  15. Jerman Cedrik-Marcel Stebe
  16. Ostrali Bernard Tomic

Berikut iki ya iku peserta sing mendapatkan status lucky loser:

  1. Itali Simone Bolelli
  2. Amérika Sarékat Ryan Harrison
  3. Jepang Go Soeda
  4. Slovénia Grega Žemlja

Tunggal Putri[besut | besut sumber]

  1. Jerman Mona Barthel
  2. Taiwan Chang Kai-chen
  3. Russia Vitalia Diatchenko
  4. Jepang Misaki Doi
  5. Niu Sélan Marina Erakovic
  6. Amérika Sarékat Irina Falconi
  7. Itali Camila Giorgi
  8. Amérika Sarékat Alexa Glatch
  9. Républik Céko Kristýna Plíšková
  10. Thailand Tamarine Tanasugarn
  11. Ukraina Lesia Tsurenko
  12. Kanadha Aleksandra Wozniak

Berikut iki ya iku peserta sing mendapatkan status lucky loser:

  1. Kanadha Stéphanie Dubois
  2. Prancis Stéphanie Foretz Gacon

Gandha Putra[besut | besut sumber]

  1. Slowak Karol Beck / Républik Céko David Škoch
  2. Amérika Sarékat Ryan Harrison / Amérika Sarékat Travis Rettenmaier
  3. Filipina Treat Conrad Huey / Afrika Kidul Izak van der Merwe
  4. Karajan Manunggal David Rice / Karajan Manunggal Sean Thornley

Berikut iki ya iku peserta sing mendapatkan status lucky loser:

  1. Itali Flavio Cipolla / Itali Paolo Lorenzi
  2. Républik Céko Leoš Friedl / Amérika Sarékat David Martin
  3. Slowak Lukáš Lacko / Républik Céko Lukáš Rosol
  4. Itali Alessandro Motti / Prancis Stéphane Robert
  5. Thailand Sanchai Ratiwatana / Thailand Sonchat Ratiwatana

Gandha Putri[besut | besut sumber]

  1. Jepang Shuko Aoyama / Jepang Rika Fujiwara
  2. Russia Vesna Dolonts / Honggari Katalin Marosi
  3. Amérika Sarékat Lindsay Lee-Waters / Amérika Sarékat Megan Moulton-Levy
  4. Polen Urszula Radwańska / Russia Arina Rodionova

Ing ngisor iki peserta sing nampa status lucky loser:

  1. Niu Sélan Marina Erakovic / Thailand Tamarine Tanasugarn
  2. Prancis Sophie Lefèvre / Russia Evgeniya Rodina
  3. Thailand Noppawan Lertcheewakarn / Ostrali Jessica Moore

Tunggal Remaja Putra[besut | besut sumber]

  1. Ostrali Nick Kyrgios
  2. Jerman Robin Kern
  3. Spanyol Oriol Roca Batalla
  4. Spanyol Axel Álvarez Llamas
  5. Cithakan:Country data BDI Hasan Ndayishmiye
  6. Amérika Sarékat Dennis Novikov
  7. Ostenrik Dennis Novak

Tunggal Remaja Putri[besut | besut sumber]

  1. Brazil Beatriz Haddad Maia
  2. Jerman Katharina Lehnert
  3. Karajan Manunggal Ruth Seaborne
  4. Switserlan Mégane Bianco
  5. Amérika Sarékat Catherine Harrison
  6. Jerman Stephanie Wagner
  7. Russia Mayya Katsitadze

Ringkesan miturut dina[besut | besut sumber]

Dina Pisanan (20 Juni)[besut | besut sumber]

Pertandhingan ing Lapangan Utama
Pertandhingan ing Centre Court
Babak-Kategori Pamenang Sing kalah Skor
Putaran Pisanan Tunggal Putra Spanyol Rafael Nadal [1] Amérika Sarékat Michael Russell 6–4, 6–2, 6–2
Putaran Pisanan Tunggal Putri Itali Francesca Schiavone [6] Ostrali Jelena Dokić 6–4, 1–6, 6–3
Putaran Pisanan Tunggal Putra Karajan Manunggal Andy Murray [4] Spanyol Daniel Gimeno-Traver 4–6, 6–3, 6–0, 6–0
Pertandhingan ing No. 1 Court (Grandstand)
Babak-Kategori Pamenang Sing kalah Skor
Putaran Pisanan Tunggal Putri Russia Vera Zvonareva [2] Amérika Sarékat Alison Riske 6–0, 3–6, 6–3
Putaran Pisanan Tunggal Putra Républik Céko Tomáš Berdych [6] Itali Filippo Volandri 6–2, 6–2, 6–1
Putaran Pisanan Tunggal Putra Jerman Andreas Beck [Q] vs. Amérika Sarékat Andy Roddick [8] terhenti
Pertandhingan ing No. 2 Court
Babak-Kategori Pamenang Sing kalah Skor
Putaran Pisanan Tunggal Putri Amérika Sarékat Venus Williams [23] Cithakan:Country data UZB Akgul Amanmuradova 6–3, 6–1
Putaran Pisanan Tunggal Putra Prancis Gaël Monfils [9] Jerman Matthias Bachinger 6–4, 7–6(7–3), 6–3
Putaran Pisanan Tunggal Putri Slowak Magdaléna Rybáriková vs. Bélarus Victoria Azarenka [4] 4–6, 2–3 terhenti
Putaran Pisanan Tunggal Putra Républik Céko Radek Štěpánek vs. Spanyol Fernando Verdasco [21] terhenti

Dina Kaloro (21 Juni)[besut | besut sumber]

Pertandhingan ing Lapangan Utama
Pertandhingan ing Centre Court
Babak-Kategori Pamenang Sing kalah Skor
Putaran Pisanan Tunggal Putri Amérika Sarékat Serena Williams [7] Prancis Aravane Rezaï 6–3, 3–6, 6–1
Putaran Pisanan Tunggal Putra Switserlan Roger Federer [3] Cithakan:Country data KAZ Mikhail Kukushkin 7–6(7–2), 6–4, 6–2
Putaran Pisanan Tunggal Putra Sèrbi Novak Djokovic [2] Prancis Jérémy Chardy 6–4, 6–1, 6–1
Putaran Pisanan Tunggal Putri Russia Maria Sharapova [5] Russia Anna Chakvetadze 6–2, 6–1
Pertandhingan ing No. 1 Court (Grandstand)
Babak-Kategori Pamenang Sing kalah Skor
Putaran Pisanan Tunggal Putra Amérika Sarékat Andy Roddick [8] Jerman Andreas Beck [Q] 6–4, 7–6(8–6), 6–3
Putaran Pisanan Tunggal Putri Dhènemarken Caroline Wozniacki [1] Spanyol Arantxa Parra Santonja 6–2, 6–1
Putaran Pisanan Tunggal Putra Swèdhen Robin Söderling [5] Jerman Philipp Petzschner 6–4, 6–4, 2–6, 7–6(7–5)
Pertandhingan ing No. 2 Court
Babak-Kategori Pamenang Sing kalah Skor
Putaran Pisanan Tunggal Putra Spanyol Fernando Verdasco [21] Républik Céko Radek Štěpánek 2–6, 4–6, 6–3, 7–6 (8–6), 9–7
Putaran Pisanan Tunggal Putri Bélarus Victoria Azarenka [4] Slowak Magdalena Rybarikova 6–4, 3–2, berhenti
Putaran Pisanan Tunggal Putra Prancis Michaël Llodra [19] Karajan Manunggal James Ward [WC] 6–3, 7–6(7–4), 6–3
Putaran Pisanan Tunggal Putri Cina Li Na [3] Russia Alla Kudryavtseva 6–3, 6–3

Dina Katelu (22 Juni)[besut | besut sumber]

Pertandhingan ing Lapangan Utama
Pertandhingan ing Centre Court
Babak-Kategori Pamenang Sing kalah Skor
Putaran Kaloro Tunggal Putri Amérika Sarékat Venus Williams [23] Jepang Kimiko Date-Krumm 6–7(6–8), 6–3, 8–6
Putaran Kaloro Tunggal Putra Spanyol Rafael Nadal [1] Amérika Sarékat Ryan Sweeting 6–3, 6–2, 6–4
Putaran Kaloro Tunggal Putra Amérika Sarékat Andy Roddick [8] Rumeni Victor Hănescu 6–4, 6–3, 6–4
Pertandhingan ing No. 1 Court (Grandstand)
Babak-Kategori Pamenang Sing kalah Skor
Putaran Kaloro Tunggal Putra Républik Céko Tomáš Berdych [6] Prancis Julien Benneteau 6–1, 6–4, 6–2
Putaran Kaloro Tunggal Putra Karajan Manunggal Andy Murray [4] Jerman Tobias Kamke 6–3, 6–3, 7–5
Putaran Kaloro Tunggal Putri Républik Céko Petra Kvitová [8] Karajan Manunggal Anne Keothavong 6–2, 6–1
Pertandhingan ing No. 2 Court
Babak-Kategori Pamenang Sing kalah Skor
Putaran Kaloro Tunggal Putra Amérika Sarékat Mardy Fish [10] Cithakan:Country data UZB Denis Istomin 7–6(8–6), 6–4, 6–4
Putaran Kaloro Tunggal Putri Russia Vera Zvonareva [2] Russia Elena Vesnina 6–1, 7–6(7–5)
Putaran Kaloro Tunggal Putra Argèntina Juan Martín del Potro [24] vs. Bèlgi Olivier Rochus 6–7(7–9), terhenti

Dina Kapapat (23 Juni)[besut | besut sumber]

Pertandhingan ing Lapangan Utama
Pertandhingan ing Centre Court
Babak-Kategori Pamenang Sing kalah Skor
Putaran Kaloro Tunggal Putra Swèdhen Robin Söderling [5] Ostrali Lleyton Hewitt 6–7(5–7), 3–6, 7–5, 6–4, 6–4
Putaran Kaloro Tunggal Putri Jerman Sabine Lisicki [WC] Cina Li Na [3] 3–6, 6–4, 8–6
Putaran Kaloro Tunggal Putra Switserlan Roger Federer [3] Prancis Adrian Mannarino 6–2, 6–3, 6–2
Pertandhingan ing No. 1 Court (Grandstand)
Babak-Kategori Pamenang Sing kalah Skor
Putaran Kaloro Tunggal Putra Sèrbi Novak Djokovic [2] Afrika Kidul Kevin Anderson 6–3, 6–4, 6–2
Putaran Kaloro Tunggal Putra Prancis Jo-Wilfried Tsonga [12] Bulgaria Grigor Dimitrov 6–7(4–7), 6–4, 6–4, 7–6(10–8)
Putaran Kaloro Tunggal Putri Karajan Manunggal Laura Robson vs. Russia Maria Sharapova [5] Dibatalaké
Pertandhingan ing No. 2 Court
Babak-Kategori Pamenang Sing kalah Skor
Putaran Kaloro Tunggal Putri Amérika Sarékat Serena Williams [7] Rumeni Simona Halep 3–6, 6–2, 6–1
Putaran Kaloro Tunggal Putra Argèntina Juan Martín del Potro [24] Bèlgi Olivier Rochus 6–7(7–9), 6–1, 6–0, 6–4
Putaran Kaloro Tunggal Putra Spanyol David Ferrer [7] vs. Amérika Sarékat Ryan Harrison 6–7(8–6), 6–1, 4–6, 4–2, terhenti
Putaran Kaloro Tunggal Putri Dhènemarken Caroline Wozniacki [1] vs. Prancis Virginie Razzano Dibatalkan

Dina Kalima (24 Juni)[besut | besut sumber]

Pertandhingan ing Lapangan Utama
Pertandhingan ing Centre Court
Babak-Kategori Pamenang Sing kalah Skor
Putaran Katelu Tunggal Putra Spanyol Feliciano López Amérika Sarékat Andy Roddick [8] 7–6(7–2), 7–6(7–2), 6–4
Putaran Katelu Tunggal Putri Bélarus Victoria Azarenka [4] Slowak Daniela Hantuchová [25] 6–3, 3–6, 6–2
Putaran Katelu Tunggal Putra Karajan Manunggal Andy Murray [4] Kroasia Ivan Ljubičić 6–4, 4–6, 6–1, 7–6(7–4)
Pertandhingan ing No. 1 Court (Grandstand)
Babak-Kategori Pamenang Sing kalah Skor
Putaran Kaloro Tunggal Putri Russia Maria Sharapova [5] Karajan Manunggal Laura Robson [WC] 7–6(7–4), 6–3
Putaran Katelu Tunggal Putri Amérika Sarékat Venus Williams [23] Spanyol María José Martínez Sánchez 6–0, 6–2
Putaran Katelu Tunggal Putra Spanyol Rafael Nadal [1] vs. Cithakan:Country data LUX Gilles Müller [WC] 7–6(8–6), terhenti
Pertandhingan ing No. 2 Court
Babak-Kategori Pamenang Sing kalah Skor
Putaran Kaloro Tunggal Putri Dhènemarken Caroline Wozniacki [1] Prancis Virginie Razzano 6–1, 6–3
Putaran Kaloro Tunggal Putra Spanyol David Ferrer [7] Amérika Sarékat Ryan Harrison [LL] 6–7(8–6), 6–1, 4–6, 6–3, 6–2
Putaran Katelu Tunggal Putri Bulgaria Tsvetana Pironkova [32] Russia Vera Zvonareva [2] 6–2, 6–3
Putaran Katelu Tunggal Putra Argèntina Juan Martín del Potro [24] vs. Prancis Gilles Simon [15] 7–6(10–8), 2–4, terhenti

Dina Kaenem (25 Juni)[besut | besut sumber]

Pertandhingan ing Lapangan Utama
Pertandhingan ing Centre Court
Babak-Kategori Pamenang Sing kalah Skor
Putaran Katelu Tunggal Putri Dhènemarken Caroline Wozniacki [1] Ostrali Jarmila Gajdošová [27] 6–3, 6–2
Putaran Katelu Tunggal Putra Switserlan Roger Federer [3] Argèntina David Nalbandian [28] 6–4, 6–2, 6–4
Putaran Katelu Tunggal Putra Sèrbi Novak Djokovic [2] Siprus Marcos Baghdatis [32] 6–4, 4–6, 6–3, 6–4
Pertandhingan ing No. 1 Court (Grandstand)
Babak-Kategori Pamenang Sing kalah Skor
Putaran Katelu Tunggal Putra Spanyol Rafael Nadal [1] Cithakan:Country data LUX Gilles Müller [WC] 7–6(8–6), 7–6(7–5), 6–0
Putaran Katelu Tunggal Putri Amérika Sarékat Serena Williams [7] Russia Maria Kirilenko [26] 6–3, 6–2
Putaran Katelu Tunggal Putra Ostrali Bernard Tomic [Q] Swèdhen Robin Söderling [5] 6–1, 6–4, 7–5
Pertandhingan ing No. 2 Court
Babak-Kategori Pamenang Sing kalah Skor
Putaran Katelu Tunggal Putri Russia Maria Sharapova [5] Républik Céko Klára Zakopalová 6–2, 6–3
Putaran Katelu Tunggal Putra Argèntina Juan Martín del Potro [24] Prancis Gilles Simon [15] 7–6(10–8), 7–6(7–5), 7–5
Putaran Katelu Tunggal Putra Prancis Jo-Wilfried Tsonga [12] Cilé Fernando González [PR] 6–3, 6–4, 6–3

Dina Kapitu (27 Juni)[besut | besut sumber]

Pertandhingan ing Lapangan Utama
Pertandhingan ing Centre Court
Babak-Kategori Pamenang Sing kalah Skor
Putaran Keempat Tunggal Putra Karajan Manunggal Andy Murray [4] Prancis Richard Gasquet [17] 7–6(7–3), 6–4, 6–2
Putaran Keempat Tunggal Putri Bulgaria Tsvetana Pironkova [32] Amérika Sarékat Venus Williams [23] 6–2, 6–3
Putaran Keempat Tunggal Putra Spanyol Rafael Nadal [1] Argèntina Juan Martín del Potro [24] 7–6(8–6), 3–6, 7–6(7–4), 6–4
Pertandhingan ing No. 1 Court (Grandstand)
Babak-Kategori Pamenang Sing kalah Skor
Putaran Keempat Tunggal Putri Prancis Marion Bartoli [9] Amérika Sarékat Serena Williams [7] 6–3, 7–6(8–6)
Putaran Keempat Tunggal Putra Sèrbi Novak Djokovic [2] Prancis Michaël Llodra [19] 6–3, 6–3, 6–3
Putaran Keempat Tunggal Putra Switserlan Roger Federer [3] Russia Mikhail Youzhny [18] 6–7(5–7), 6–3, 6–3, 6–3
Pertandhingan ing No. 2 Court
Babak-Kategori Pamenang Sing kalah Skor
Putaran Keempat Tunggal Putri Russia Maria Sharapova [5] Cina Peng Shuai [20] 6–4, 6–2
Putaran Keempat Tunggal Putri Slowak Dominika Cibulková [24] Dhènemarken Caroline Wozniacki [1] 1–6, 7–6(7–5), 7–5
Putaran Keempat Tunggal Putra Amérika Sarékat Mardy Fish [10] Républik Céko Tomáš Berdych [6] 7–6(7–5), 6–4, 6–4
Putaran Kaloro Gandha Campuran Spanyol Feliciano López
Jerman Andrea Petkovic
Spanyol David Marrero [16]
Républik Céko Andrea Hlaváčková [16]
7–6(7–2), 6–4

Dina Kawolu (28 Juni)[besut | besut sumber]

Pertandhingan ing Lapangan Utama
Pertandhingan ing Centre Court
Babak-Kategori Pamenang Sing kalah Skor
Perempatfinal Tunggal Putri Jerman Sabine Lisicki [WC] Prancis Marion Bartoli [9] 6–4, 6–7(4–7), 6–1
Perempatfinal Tunggal Putri Russia Maria Sharapova [5] Slowak Dominika Cibulková [24] 6–1, 6–1
Putaran Kaloro Gandha Campuran Cithakan:Country data IND Sania Mirza [4]
Russia Elena Vesnina [4]
Slowak Daniela Hantuchová [13]
Polen Agnieszka Radwańska [13]
6–4, 6–3
Grup A – Gandha Undangan Putra Kroasia Goran Ivanišević / Nèderlan Richard Krajicek vs.
Amérika Sarékat Donald Johnson / Amérika Sarékat Jared Palmer
2–3, terhenti
Perempatfinal Tunggal Putri Bélarus Victoria Azarenka [4] Ostenrik Tamira Paszek 6–3, 6–1
Putaran Kaloro Gandha Campuran Cithakan:Country data IND Rohan Bopanna [6] / Cithakan:Country data IND Sania Mirza [6] vs.
Karajan Manunggal Jamie Murray / Ostrali Jarmila Gajdošová
Dibatalkan
Pertandhingan ing No. 1 Court (Grandstand)
Babak-Kategori Pamenang Sing kalah Skor
Perempatfinal Tunggal Putri Républik Céko Petra Kvitová [8] Bulgaria Tsvetana Pironkova [32] 6–3, 6–7(5–7), 6–2
Putaran Katelu Gandha Campuran Amérika Sarékat Bob Bryan [1] / Amérika Sarékat Liezel Huber [1] vs.
Spanyol Feliciano López / Jerman Andrea Petkovic
Dibatalkan
Matches on No. 2 Court
Babak-Kategori Pamenang Sing kalah Skor
Putaran Katelu Tunggal Putra Amérika Sarékat Bob Bryan [1] / Amérika Sarékat Mike Bryan [1] vs.
Swèdhen Simon Aspelin / Ostrali Paul Hanley
6–3, 4–6, 6–7(5–7), 6–3, 3–3,
terhenti
Grup B – Gandha Undangan Putra Afrika Kidul Wayne Ferreira / Russia Yevgeny Kafelnikov vs.
Karajan Manunggal Mark Petchey / Karajan Manunggal Chris Wilkinson
Dibatalkan
Putaran Katelu Gandha Campuran Ostenrik Jürgen Melzer [9] / Républik Céko Iveta Benešová [9] vs.
Amérika Sarékat Rajeev Ram / Rumeni Alexandra Dulgheru
Dibatalkan

Dina Kasanga (29 Juni)[besut | besut sumber]

Pertandhingan ing Lapangan Utama
Pertandhingan ing Centre Court
Babak-Kategori Pamenang Sing kalah Skor
Perempatfinal Tunggal Putra Prancis Jo-Wilfried Tsonga [12] Switserlan Roger Federer [3] 3–6, 6–7(3–7), 6–4, 6–4, 6–4
Perempatfinal Tunggal Putra Karajan Manunggal Andy Murray [4] Spanyol Feliciano López 6–3, 6–4, 6–4
Grup A
Gandha Undangan Putra
Swèdhen Jonas Björkman
Ostrali Todd Woodbridge
Karajan Manunggal Barry Cowan
Prancis Cédric Pioline
6–3, 6–4
Pertandhingan ing No. 1 Court (Grandstand)
Babak-Kategori Pamenang Sing kalah Skor
Perempatfinal Tunggal Putra Sèrbi Novak Djokovic [2] Ostrali Bernard Tomic [Q] 6–2, 3–6, 6–3, 7–5
Perempatfinal Tunggal Putra Spanyol Rafael Nadal [1] Amérika Sarékat Mardy Fish [10] 6–3, 6–3, 5–7, 6–4
Grup B – Gandha Undangan Putri Amérika Sarékat Lindsay Davenport
Switserlan Martina Hingis
Amérika Sarékat Gigi Fernández
Bélarus Natasha Zvereva
6–2, 6–2
Pertandhingan ing No. 2 Court
Babak-Kategori Pamenang Sing kalah Skor
Putaran Katelu Gandha Putri Jerman Sabine Lisicki
Ostrali Samantha Stosur
Rumeni Sorana Cîrstea
Jepang Ayumi Morita
6–4, 6–3
Putaran Katelu Gandha Putra Amérika Sarékat Bob Bryan [1]
Amérika Sarékat Mike Bryan [1]
Swèdhen Simon Aspelin
Ostrali Paul Hanley
6–3, 4–6, 6–7(5–7), 6–3, 16–14
Putaran Kaloro Gandha Campuran Ostrali Pat Cash
Ostrali Mark Woodforde
Amérika Sarékat Kevin Curren
Amérika Sarékat Johan Kriek
4–6, 6–3, [10–5]
Putaran Kaloro Gandha Campuran Cithakan:Country data IND Rohan Bopanna [6]
Cithakan:Country data IND Sania Mirza [6]
Karajan Manunggal Jamie Murray
Ostrali Jarmila Gajdošová
7–6(7–5), 6–2
Putaran Kaloro Gandha Campuran Ostrali Paul Hanley
Taiwan Hsieh Su-wei
Bélarus Max Mirnyi [2]
Cithakan:Country data KAZ Yaroslava Shvedova [2]
6–4, 5–7, 6–4

Dina Kasepuluh (30 Juni)[besut | besut sumber]

Pertandhingan ing Lapangan Utama
Pertandhingan ing Centre Court
Babak-Kategori Pamenang Sing kalah Skor
Semifinal Tunggal Putri Républik Céko Petra Kvitová [8] Bélarus Victoria Azarenka [4] 6–1, 3–6, 6–2
Semifinal Tunggal Putri Russia Maria Sharapova [5] Jerman Sabine Lisicki [WC] 6–4, 6–3
Semifinal Gandha Putra Swèdhen Robert Lindstedt [8]
Rumeni Horia Tecău [8]
Jerman Christopher Kas
Ostenrik Alexander Peya
6–3, 7–6(7–3), 6–2
Grup B
Gandha Undangan Putra
Amérika Sarékat Justin Gimelstob
Amérika Sarékat Todd Martin
Karajan Manunggal Mark Petchey
Karajan Manunggal Chris Wilkinson
6–3, 7–6(7–0)
Pertandhingan ing No. 1 Court (Grandstand)
Babak-Kategori Pamenang Sing kalah Skor
Perempatfinal Gandha Putra Amérika Sarékat Bob Bryan [1]
Amérika Sarékat Mike Bryan [1]
Ostenrik Jürgen Melzer [5]
Jerman Philipp Petzschner [5]
6–3, 6–4, 6–4
Perempatfinal Gandha Putri Républik Céko Květa Peschke [2]
Slovénia Katarina Srebotnik [2]
Cina Peng Shuai [8]
Cina Zheng Jie [8]
6–2, 6–7(7–9), 6–4
Putaran Katelu Gandha Campuran Ostenrik Jürgen Melzer [9]
Républik Céko Iveta Benešová [9]
Amérika Sarékat Rajeev Ram
Rumeni Alexandra Dulgheru
6–4, 6–3
Pertandhingan ing No. 2 Court
Babak-Kategori Pamenang Sing kalah Skor
Putaran Katelu Gandha Campuran Cithakan:Country data IND Rohan Bopanna [6]
Cithakan:Country data IND Sania Mirza [6]
Républik Céko Martin Damm [Alt]
Républik Céko Renata Voráčová [Alt]
6–3, 6–0
Perempatfinal Gandha Putra Prancis Michaël Llodra [6]
Sèrbi Nenad Zimonjić [6]
Amérika Sarékat James Cerretani
Jerman Philipp Marx
6–7(3–7), 7–6(9–7), 7–6(7–5), 7–5
Putaran Katelu Gandha Campuran Israèl Jonathan Erlich
Israèl Shahar Pe'er
Karajan Manunggal Colin Fleming [WC]
Karajan Manunggal Jocelyn Rae [WC]
6–4, 7–5
Putaran Katelu Gandha Campuran Cithakan:Country data IND Leander Paes [14]
Cithakan:Country data ZIM Cara Black [14]
Sèrbi Nenad Zimonjić [3]
Slovénia Katarina Srebotnik [3]
Mundur

Dina Kasewelas (1 Juli)[besut | besut sumber]

Pertandhingan ing Lapangan Utama
Pertandhingan ing Centre Court
Babak-Kategori Pamenang Sing kalah Skor
Semifinal Tungal Putra Sèrbi Novak Djokovic [2] Prancis Jo-Wilfried Tsonga [12] 7–6(7–4), 6–2, 6–7(9–11), 6–3
Semifinal Tungal Putra Spanyol Rafael Nadal [1] Karajan Manunggal Andy Murray [4] 5–7, 6–2, 6–2, 6–4
Pertandhingan ing No. 1 Court (Grandstand)
Babak-Kategori Pamenang Sing kalah Skor
Semifinal Gandha Putra Amérika Sarékat Bob Bryan [1]
Amérika Sarékat Mike Bryan [1]
Prancis Michaël Llodra [6]
Sèrbi Nenad Zimonjić [6]
6–4, 6–4, 6–7(8–10), 6–7(4–7), 9–7
Grup B
Gandha Undangan Putri
Amérika Sarékat Lindsay Davenport
Switserlan Martina Hingis
Amérika Sarékat Tracy Austin
Amérika Sarékat Kathy Rinaldi
6–2, 6–3
Perempatfinal Gandha Campuran Nèderlan Jacco Eltingh
Nèderlan Paul Haarhuis
Karajan Manunggal Mark Petchey
Karajan Manunggal Chris Wilkinson
6–3, 6–4

Dina Keduabelas (2 Juli)[besut | besut sumber]

Pertandhingan ing Lapangan Utama
Pertandhingan ing Centre Court
Babak-Kategori Pamenang Sing kalah Skor
Grand Final Gandha Putri Républik Céko Petra Kvitová [8] Russia Maria Sharapova [5] 6–3, 6–4
Grand Final Gandha Putra Amérika Sarékat Bob Bryan [1]
Amérika Sarékat Mike Bryan [1]
Swèdhen Robert Lindstedt [8]
Rumeni Horia Tecău [8]
6–3, 6–4, 7–6(7–2)
Grand Final Gandha Putri Républik Céko Květa Peschke [2]
Slovénia Katarina Srebotnik [2]
Jerman Sabine Lisicki
Ostrali Samantha Stosur
6–3, 6–1
Pertandhingan ing No. 1 Court (Grandstand)
Babak-Kategori Pamenang Sing kalah Skor
Grand Final Tunggal Remaja Putra Ostrali Luke Saville [16] Karajan Manunggal Liam Broady [15] 2–6, 6–4, 6–2
Semifinal Gandha Campuran Cithakan:Country data IND Mahesh Bhupathi [4]
Russia Elena Vesnina [4]
Ostrali Paul Hanley
Taiwan Hsieh Su-wei
6–2, 3–6, 7–5
Semifinal Gandha Campuran Ostenrik Jürgen Melzer [9]
Républik Céko Iveta Benešová [9]
Kanadha Daniel Nestor [8]
Taiwan Chan Yung-jan [8]
6–4, 6–4

Dina Katelulas (3 Juli)[besut | besut sumber]

Pertandhingan ing Lapangan Utama
Pertandhingan ing Centre Court
Babak-Kategori Pamenang Sing kalah Skor
Grand Final Tunggal Putra Sèrbi Novak Djokovic [2] Spanyol Rafael Nadal [1] 6–4, 6–1, 1–6, 6–3
Grand Final Gandha Campuran Ostenrik Jürgen Melzer [9]
Républik Céko Iveta Benešová [9]
Cithakan:Country data IND Mahesh Bhupathi [4]
Russia Elena Vesnina [4]
6–3, 6–2
Pertandhingan ing No. 1 Court (Grandstand)
Babak-Kategori Pamenang Sing kalah Skor
Grand Final Tunggal Remaja Putri Ostrali Ashleigh Barty [12] Russia Irina Khromacheva [3] 7–5, 7–6(7–3)
Grand Final Gandha Undangan
Senior Putra
Ostrali Pat Cash
Ostrali Mark Woodforde
Karajan Manunggal Jeremy Bates
Swèdhen Anders Järryd
6–3, 5–7, [10–5]
Grand Final Gandha Remaja Putra Karajan Manunggal George Morgan [2]
Kroasia Mate Pavić [2]
Karajan Manunggal Oliver Golding [1]
Républik Céko Jiří Veselý [1]
3–6, 6–4, 7–5
Warna Keterangan
Biru muda Grand Final Kategori Utama
Ungu muda Grand Final Kategori Junior
Merah muda Grand Final Kategori Legenda

CATATAN: Seperti tradisi, dina Minggu pisanan ing minggu pisanan kompetisi (dalam taun iki 26 Juni), ora ada permainan (libur).[29]

Kategori[besut | besut sumber]

Senior[besut | besut sumber]

Tunggal Putra[besut | besut sumber]

Sèrbi Novak Djokovic mengalahkan Spanyol Rafael Nadal karo skor 6–4, 6–1, 1–6, 6–3

  • Iki ya iku gelar juwara kedelapan Djokovic lan gelar juwara ka-26 sadawaning karirnya. Iki uga minangka gelar Grand Slam keduanya taun iki, lan uga gelar Wimbledon pertamanya.

Tunggal Putri[besut | besut sumber]

Républik Céko Petra Kvitová mengalahkan Russia Maria Sharapova karo skor 6–3, 6–4

  • Iki ya iku gelar pisanan Kvitová ing ajang Grand Slam. Ia uga minangka juwara Grand Slam kategori senior pisanan sing lahir ing taun 1990-an.

Gandha Putra[besut | besut sumber]

Amérika Sarékat Bob Bryan / Amérika Sarékat Mike Bryan mengalahkan Swèdhen Robert Lindstedt / Rumeni Horia Tecău karo skor 6–3, 6–4, 7–6(7–2)

Gandha Putri[besut | besut sumber]

Républik Céko Květa Peschke / Slovénia Katarina Srebotnik mengalahkan Jerman Sabine Lisicki / Ostrali Samantha Stosur karo skor 6–3, 6–1

  • Iki minangka gelar Grand Slam pisanan sing diraih pasangan veteran iki.

Gandha Campuran[besut | besut sumber]

Ostenrik Jürgen Melzer / Républik Céko Iveta Benešová mengalahkan Cithakan:Country data IND Mahesh Bhupathi / Russia Elena Vesnina karo skor 6–3, 6–2

Junior[besut | besut sumber]

Tunggal Remaja Putra[besut | besut sumber]

Proses kualifikasi dianakaké ing Bank of England Sports sing dumunung ing Roehampton, Inggris. 32 peserta bertarung kanggo ngrebut delapan tiket ing babak utama.[30] 19 saka 20 pemain paling apik berkompetisi kanggo ngrebut gelar Wimbledon. Jiri Vesely, sing minangka juwara Australia Kabuka junior, minangka unggulan pisanan ing ajang iki. Ia diikuti déning juwara Perancis Kabuka 2011, Bjorn Fratangelo. Minangka tambahan, para unggulan iki uga kalebu finalis Perancis Kabuka taun iki, Dominic Thiem, uga mèlu kompetisi iki sawisé menangaké Gerry Weber Junior Open 2011 ing Halle. Tantangan tuan rumah berada ing tangan Liam Broady, sing menangaké turnamèn berskala Grade 1; AEGON Junior International 2011, sing dianakaké ing Roehampton seminggu sebelum dimulainya Wimbledon. Mereka uga bergabung karo Mate Delic, sing dadi semifinalis ing Paris lan perempatfinalis ing Roehampton.[31][32] Ing putaran pisanan, unggulan ka-14 Andres Artuñedo dikalahkan déning petenis non-unggulan asal Amérika Sarékat, Marcus Giron, nalika mantan peringkat siji donya Jason Kubler mengalahkan Delic 10-8 ing set terakhir.[33] Also going through were the British wildcards of Oliver Hudson;[34] Ing situ uga peserta kualifikasi Hassan Ndayishimiye saka Burundi mencetak sejarah minangka peserta asal Burundi pisanan sing mengikuti Wimbledon.[35] Ia menangaké pertandhingan putaran kaloro lan menang atas Thiago Moura Monteiro asal Brazil karo skor set terakhir 15-13 melawan Dennis Novak asal Austria.[36] Unggulan ka-11 Joao Pedro Sorgi asal Brazil dikalahkan peserta non-unggulan asal Britania Raya, Kyle Edmund.[37] Ing putaran kaloro, akèh pemain tuan rumah sing kaèliminasi, kalebu unggulan katelu Golding ing tangan Kubler lan unggulan kesepuluh, Morgan.[38] Déné, peserta asal Jerman, Robin Kern, mengalahkan unggulan kesembilan Andrew Whittington asal Australia.[39] Ing putaran katelu, Broady mengalahkan Vesely,[40] lan Thiem dikalahkan loro set langsung déning Julian Cagnina asal Belgia.[41] Ing perempatfinal, peserta asal Jepang, Kaichi Uchida, secara mengejutkan mengalahkan Mate Pavic asal Kroasia sing minangka unggulan keenam karo skor set terakhir 10-8.[42] Perjuangan sing sangat berat harus dijalani Broady kanggo mengalahkan Kern karo skor set terakhir 13-11.[43] Ing babak semifinal, Broady kasil mengalahkan Kubler karo loro set langsung,[44] nalika Luke Saville membalas kekalahannya melawan Uchida ketika ia menang karo loro set kanggo mencapai Grand Final turnamèn Grand Slam keduanya. Ing babak Grand Final, Saville kasil mengalahkan Broady, lan minangka peserta asal Australia pisanan sing kasil dadi juwara sawisé Todd Reid.[45][46]

Grand Final:

Ostrali Luke Saville mengalahkan Karajan Manunggal Liam Broady karo skor 2–6, 6–4, 6–2[47]

Tunggal Remaja Putri[besut | besut sumber]

Ostrali Ashleigh Barty mengalahkan Russia Irina Khromacheva karo skor 7–5, 7–6(7–3)

Gandha Remaja Putra[besut | besut sumber]

Karajan Manunggal George Morgan / Kroasia Mate Pavić mengalahkan Karajan Manunggal Oliver Golding / Républik Céko Jiří Veselý karo skor 3–6, 6–4, 7–5

Gandha Remaja Putri[besut | besut sumber]

Kanadha Eugénie Bouchard / Amérika Sarékat Grace Min mengalahkan Nèderlan Demi Schuurs / Cina Tang Haochen karo skor 5–7, 6–2, 7–5

Khusus[besut | besut sumber]

Gandha Kursi Roda Putra[besut | besut sumber]

Nèderlan Maikel Scheffers / Nèderlan Ronald Vink mengalahkan Prancis Stéphane Houdet / Prancis Michael Jeremiasz karo skor 7–5, 6–2

Gandha Kursi Roda Putri[besut | besut sumber]

Para peserta terdiri saka juwara bertahan; nomer siji tunggal Esther Vergeer, lan nomer siji gandha Sharon Walraven. Mereka uga didampingi déning unggulan kaloro sing minangka rekan senagara mereka, Jiske Griffioen lan Aniek van Koot.[48] Ing sana uga ada pasangan tuan rumah, Lucy Shuker lan Jordanne Whiley lan pasangan sing mendapatkan status wildcard, Annick Sevenans lan Marjolein Buis.[49] Ing babak semifinal, Vergeer lan Walraven hanya kehilangan siji game ing set pisanan, sebelum Sevenans lan Buis menang tie-break ing set kaloro sebelum juwara bertahan menangaké pertandhingan kasebut 6-2. Semifinal kaloro nuduhaké Shuker bermain kanggo kaloro kalinya wiwit dibekap cedera selama 6 bulan lan Wiley berpartisipasi kanggo pisanan kalinya.[50] Griffioen lan van Koot hanya kalah tiga games melawan pasangan asal Britania Raya sing terdiri saka Shuker lan Whiley.[51] Perebutan tempat katelu uga nuduhaké Shuker lan Whiley harus puas berada ing posisi keempat sawisé dikalahkan déning Buis lan Sevenans, sawisé unggul 3-0 ing set kaloro.[52] Ing babak final, Vergeer lan Walraven mengawali permainan karo baik lan mencatat break ing game kedelapan kanggo menguasai set pisanan. Ing set kaloro, Griffioen lan van Koot mengejar empat game saka game sing dicatat kaping papat berturut-turut. Kemudian, mereka unggul 5-2 ing set sing paling menentukan, lan ing akhirnya Vergeer lan Walraven menang 5 game beruntun sehingga mereka unggul 7-5 ing set kaloro.[52] Kemenangan kasebut minangka gelar juwara katelu Vergeer ing Wimbledon lan mencatatkan dirinya minangka pemain ora terkalahkan lan pasangan kasebut sukses mempertahankan gelarnya.[53]

Grand Final: Nèderlan Esther Vergeer / Nèderlan Sharon Walraven mengalahkan Nèderlan Jiske Griffioen / Nèderlan Aniek van Koot karo skor 6–4, 3–6, 7–5[54]

Legenda[besut | besut sumber]

Gandha Undangan Putra[besut | besut sumber]

Nèderlan Jacco Eltingh / Nèderlan Paul Haarhuis mengalahkan Swèdhen Jonas Björkman / Ostrali Todd Woodbridge karo skor 3–6, 6–3, [13–11]

Gandha Undangan Putri[besut | besut sumber]

Pasangan asal Republik Ceko kasebut mengejar ketertinggalan 5-2, lan ing akhirnya Hingis lan Davenport keluar minangka juwara sawisé menangaké pertandhingan kasebut loro set langsung.[55]

Amérika Sarékat Lindsay Davenport / Switserlan Martina Hingis mengalahkan Amérika Sarékat Martina Navratilova / Républik Céko Jana Novotná karo skor 6–4, 6–4

Gandha Undangan Senior Putra[besut | besut sumber]

Ostrali Pat Cash / Ostrali Mark Woodforde mengalahkan Karajan Manunggal Jeremy Bates / Swèdhen Anders Järryd karo skor 6–3, 5–7, [10–5]

Publisitas[besut | besut sumber]

Turnamèn iki disiaraké ing 185 nagara.[56] Penyiar utamané ya iku BBC lan wiwit turnamèn iki afiliasi karo Sony, turnamèn iki disiaraké tiga dimensi kanggo pisanan.[57] Kanggo menandai ulang taun ka-125 turnamèn iki, BBC menyiarkan sebuah film dokumenter berjudul "125 years of Wimbledon: You Cannot Be Serious" (Indonésia: 125 taun Wimbledon: Kamu Ora Boleh Serius"); mengilas balik momen-momen tak terlupakan, lan film iki ditayangkan sehari sebelum turnamèn dianakaké, yaitu tanggal 19 Juni.[58]

Penonton[besut | besut sumber]

Anggota Kulawarga Krajan Inggris mèlu mirsani turnamèn iki. Bebarengan karo Adipati Cornwall sing mirsani turnamèn iki ing dina Rabu minggu pisanan, minangka wakil resmi, saka papan khusus.[59] Ing dina Senin minggu kaloro, datanglah Adipati Cambridge, bebarengan karo karo Duchess of Cambridge bersamaan karo kunjungan pribadi mereka, lan mereka menonton katelu pertandhingan sing dimainaké ing Centre Court.[60] Sawisé kemenangan ing gelombang pisanan saka katelu pertandhingan ing sana, Andy Murray menyempatkan diri kanggo bertemu mereka, sawisé memberi hormat langsung saka lapangan sawisé pertandhingan itu selesai.[61]

Ing dina Senin minggu kaloro, suhu mencapai 30 derajat, lan sebanyak 146 pelindung harus membutuhkan pertolongan medis ing jam 16:30 karena kepanasan. Iki minangka peningkatan sing signifikan, karena loro dina sebelumnya, secara berturut-turut, 90 lan 87 wong, harus membutuhkan pertolongan medis.[62]

Protes[besut | besut sumber]

Ing dina Sabtu minggu pisanan, 14 wong dicekel ing gerbang nalika ngupaya mlebu lapangan. Panitia isih nutup lawang, meksa penonton sing kémah mèh sedina supaya nunggu ing njaba jroning 45 menit, sadurungé lawang kasebut dibuka ing jam 11.15 ésuk. Grup kasebut nganggo sandhangan awarna kuning lan nggawa cèt sarta alat-alat liyané kanggo gawé spanduk ing lapangan. Salah siji sumber ngandhakaké yèn wong-wong iku ingin mrotès kawicaksanan pamaréntah.[63]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. ^ Alexandra Willis. "A new Show Court at Wimbledon", All England Club, Wimbledon.com, 27 Mèi 2011.
  2. ^ "Wimbledon 2010 in numbers". All England Club. Wimbledon.com. 6 July 2010. http://championships.wimbledon.org/en_GB/news/articles/2010-07-06/201007071278484605882.html. Diwiwiti 8 June 2011.
  3. ^ a b "Facts and figures". All England Club. Wimbledon.com. http://aeltc2011.wimbledon.com/footer/press-and-media/facts-figures.html. Diwiwiti 8 June 2011.
  4. ^ "Grass Courts – General". All England Club. Wimbledon.com. http://aeltc2011.wimbledon.com/footer/press-and-media/grass-courts.html. Diwiwiti 8 June 2011.
  5. ^ Sarah Edworthy. "The Queue Exhibition", All England club, Wimbledon.com, 27 Mèi 2011.
  6. ^ "125TH Championships Celebrations". All England club. Wimbledon.com. http://aeltc2011.wimbledon.com/125th-championships/125th-celebrations/index.html. Diwiwiti 5 June 2011.
  7. ^ http://hsbc.wimbledon.com/default.aspx
  8. ^ http://hsbc.wimbledon.com/futures.htm
  9. ^ a b "Rankings explained". atpworldtour.com. Dijupuk 31 January 2011. 
  10. ^ a b "WTA Tour rules" (PDF). wtatour.com. Dijupuk 31 January 2011. 
  11. ^ "Juniors tournament grades". itftennis.com. Dijupuk 31 January 2011. 
  12. ^ "2011 ITF junior rules and regs" (PDF). itftennis.com. Dijupuk 25 January 2011. 
  13. ^ "Wheelchair tennis rules and regs for 2011" (PDF). itftennis.com. Dijupuk 31 January 2011. 
  14. ^ "The Championships, Wimbledon, 2011 Prize Money" (PDF). All England Club. Wimbledon.com. Dijupuk May 19, 2011. 
  15. ^ a b c Seedings announced
  16. ^ Ranking
  17. ^ "Robin Soderling loses to Bernard Tomic", BBC News, BBC Sport, 25 Juni 2011.
  18. ^ "Fish sinks Berdych to keep American flag flying", Reuters, reuters.com, 27 Juni 2011.
  19. ^ "Tsonga brushes past Ferrer into quarters", ESPN, 28 Juni 2011.
  20. ^ "Andy Roddick suffers third-round loss", BBC News, BBC Sport, 24 Juni 2011.
  21. ^ http://sports.ndtv.com/tennis/news/item/175049-ninth-seed-monfils-knocked-out-by-kubot-at-wimbledon
  22. ^ "Kim Clijsters out of Wimbledon". ESPN. 2011-06-15. http://sports.espn.go.com/sports/tennis/wimbledon11/news/story?id=6663740&campaign=rss&source=ESPNHeadlines. Diwiwiti 2011-06-15.
  23. ^ Ranking
  24. ^ "Kim Clijsters withdraws from Wimbledon". Press Association. Independent. 15 June 2011. Dijupuk 15 June 2011. 
  25. ^ "Kleybanova withdraws from Wimbledon". sports.ru. Dijupuk 2011-06-09. 
  26. ^ "Wild cards announced for The Championships, 2011". All England Club. wimbledon.com. http://www.wimbledon.com/en_GB/news/articles/2011-06-07/201106071307451283525.html. Diwiwiti 7 June 2011.
  27. ^ "No more Wimbledon wild cards for British hopefuls", Press Association, guardian.co.uk, 12 Juni 2011.
  28. ^ "Casey Dellacqua gets Wimbledon chance as Lleyton Hewitt set to play doubles with Peter Luczak". AAP. Foxsports.com.au. June 12, 2011. Dijupuk 2011-06-13. 
  29. ^ Fendrich, Howard. "Roger Federer seeks record 7th-tying championship as Wimbledon resumes Monday". Dijupuk June 28, 2011. 
  30. ^ Michael Burke. "Junior Wimbledon qualifying begins", All England Club, wimbledon.com, 23 Juni 2011.
  31. ^ "The Junior Championships, Wimbledon 2011 Preview", ITF, itftennis.com/juniors, 24 Juni 2011.
  32. ^ Jason Goodall. "Looking ahead to Junior Wimbledon", wimbeldon.com, 8 Juni 2011.
  33. ^ http://www.itftennis.com/juniors/news/newsarticle.asp?articleid=22791
  34. ^ http://www.wimbledon.com/en_GB/news/match_reports/2011-06-25/201106251309022575693.html
  35. ^ http://www.wimbledon.com/en_GB/news/match_reports/2011-06-27/201106271309209169791.html
  36. ^ http://www.itftennis.com/juniors/news/newsarticle.asp?articleid=22802
  37. ^ http://news.bbc.co.uk/sport1/hi/tennis/13929186.stm
  38. ^ http://news.bbc.co.uk/sport1/hi/tennis/13943755.stm
  39. ^ http://www.itftennis.com/juniors/news/newsarticle.asp?articleid=22805
  40. ^ http://news.bbc.co.uk/sport1/hi/tennis/13959080.stm
  41. ^ http://www.itftennis.com/juniors/news/newsarticle.asp?articleid=22809
  42. ^ http://www.itftennis.com/juniors/news/newsarticle.asp?articleid=22812
  43. ^ http://news.bbc.co.uk/sport1/hi/tennis/13975430.stm
  44. ^ http://news.bbc.co.uk/sport1/hi/tennis/13990782.stm
  45. ^ http://www.wimbledon.com/en_GB/news/match_reports/2011-07-02/201107021309626594515.html
  46. ^ http://www.itftennis.com/juniors/news/newsarticle.asp?articleid=22822
  47. ^ http://news.bbc.co.uk/sport1/hi/tennis/14002500.stm
  48. ^ http://www.itftennis.com/wheelchair/news/newsarticle.asp?articleid=22813
  49. ^ http://news.bbc.co.uk/sport1/hi/disability_sport/13891048.stm
  50. ^ http://www.itftennis.com/wheelchair/news/newsarticle.asp?articleid=22819
  51. ^ http://news.bbc.co.uk/sport1/hi/tennis/13998474.stm
  52. ^ a b http://www.itftennis.com/wheelchair/news/newsarticle.asp?articleid=22825
  53. ^ http://news.bbc.co.uk/sport1/hi/tennis/14004170.stm
  54. ^ http://www.wimbledon.com/en_GB/news/match_reports/2011-07-03/201107031309696483470.html
  55. ^ http://www.wimbledon.com/en_GB/news/match_reports/2011-07-03/201107031309699016147.html
  56. ^ Cacad sitiran: Tag <ref> ora absah; ora ditemokaké tèks kanggo ref mawa jeneng Profit
  57. ^ "Oh, I say! Wimbledon finals action to be shown in 3D cinemas across the world". thisislondon.co.uk. 2011-03-07. http://www.thisislondon.co.uk/standard/article-23929475-oh-i-say-wimbledon-finals-action-to-be-shown-in-3d-cinemas-across-the-world.do. Diwiwiti 2011-03-07.
  58. ^ "125 years of Wimbledon: You Cannot Be Serious". BBC. 2011-06-19. http://news.bbc.co.uk/sport2/hi/tennis/13696944.stm. Diwiwiti 2011-06-19.
  59. ^ "The Duchess of Cornwall attends the 125th Wimbledon Championships", Prince of Wales, 22 Juni 2011.
  60. ^ "Duke and Duchess of Cambridge at Wimbledon", Press Association, Independent, 27 Juni 2011.
  61. ^ "2011 Wimbledon Championships". 27 June 2011. BBC. BBC One.  Paramèter |ended= sing ora kawruhan dikiwakaké (pitulung); Paramèter |began= sing ora kawruhan dikiwakaké (pitulung); |series= ora ana utawa kosong (pitulung)
  62. ^ http://www.bbc.co.uk/news/uk-england-london-13936324
  63. ^ http://www.guardian.co.uk/sport/2011/jun/25/wimbledon-protest-gates-shut

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Sing mengku  sadurungé:
Perancis Kabuka 2011
Grand Slam Diganti déning:
AS Kabuka 2011
Sing mengku  sadurungé:
Wimbledon 2010
Kajuwaraan Wimbledon Diganti déning:
Wimbledon 2012

Cithakan:ATP World Tour 2011