Kajuwaran Wimbledon 2011

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados


Kajuwaran Wimbledon 2011
2011 Wimbledon Championships poster.jpg
Tanggal:   20 Juni – 3 Juli
Edisi:   ka-125
Kategori:   Grand Slam (ITF)
Lokasi:   SW19, Wimbledon,
London, Inggris,
Britania Raya
Juara
Tunggal Putra
Flag of Serbia Novak Djokovic
Tunggal Putri
Flag of the Czech Republic Petra Kvitová
Ganda Putra
Flag of the United States Bob Bryan / Flag of the United States Mike Bryan
Ganda Putri
Flag of the Czech Republic Květa Peschke / Cithakan:Country data SLO Katarina Srebotnik
Ganda Campuran
Flag of Austria Jürgen Melzer / Flag of the Czech Republic Iveta Benešová
Tunggal Remaja Putra
Flag of Australia Luke Saville
Tunggal Remaja Putri
Flag of Australia Ashleigh Barty
Ganda Remaja Putra
Flag of the United Kingdom George Morgan / Flag of Croatia Mate Pavić
Ganda Remaja Putri
Flag of Kanada Eugénie Bouchard / Flag of the United States Grace Min
'
Flag of the Netherlands Jacco Eltingh / Flag of the Netherlands Paul Haarhuis
'
Flag of the United States Lindsay Davenport / Flag of Switzerland Martina Hingis
'
Flag of Australia Pat Cash / Flag of Australia Mark Woodforde
Ganda kursi roda putra
Flag of the Netherlands Maikel Scheffers / Flag of the Netherlands Ronald Vink
Ganda kursi roda putri
Flag of the Netherlands Esther Vergeer / Flag of the Netherlands Sharon Walraven
Kajuwaran Wimbledon
 < 2010 2012 > 

Kajuwaraan Wimbledon 2011 iku kajuwaran sing dianakaké ing tanggal 20 Juni nganti 3 Juli 2011 ing Wimbledon, London, Inggris. Turnamèn campuran iki bakal dadi Grand Slam katelu sadawaning taun lan dimainaké ing lapangan suket kabuka, nandhingaké 14 kategori, kalebu kategori para legendha. Turnamèn iki ngancik edisi ka-125 minangka bagéan saka Grand Slam sing uga minangka bagéan saka ATP World Tour mangsa 2011, Sony Ericsson WTA Tour mangsa 2011, ITF Tour 2011, lan NEC Tour 2011. Kompetisi iki dianakaké déning All England Lawn Tennis Club lan Federasi Tenis Internasional.

Ing kategori utama, Novak Djokovic lan Petra Kvitová dadi juwara kategori tunggal putra lan putri, kanggo kang sepisanan. Amarga ngancik babak final, Djokovic uga ngukuhaké dhiri minangka petenis nomer siji donya ing sadhuwuring Rafael Nadal. Déné Kvitová minangka pemain asal Republik Ceko pisanan sing dadi juwara sawisé Jana Novotná. Ing kategori gandha, Bryan bersaudara dadi juwara kanggo sing kapindho, lan madhani rékor 11 set sing dicathet déning the Woodies, Mark Woodforde lan Todd Woodbridge. Ing gandha putri, Katarina Srebotnik menangaké gelar Grand Slam kanggo sing sepisanan sawisé kaping papat dadi finalis, bebarengan karo Květa Peschke. Peschke uga nembé menangaké Grand Slam sing sepisanan. Ing gandha campuran, Jürgen Melzer menangaké gelar Grand Slam kaloro, lan sepisanan ing kategori gandha campuran, pasangan karo Iveta Benešová sing ngraih gelar Grand Slam sepisanan.

Ing kategori junior, kabèh juwara tunggal diraih peserta asal Australia. Luke Saville dadi juwara kategori putra, déné Ashleigh Barty dadi juwara kategori putri, lan dadi petenis Australia pisanan sing dadi juwara tunggal remaja putri wiwit 31 taun terakhir. Ing kategori gandha, petenis tuan rumah George Morgan lan petenis asal Kroasia, Mate Pavić keluar minangka juwara lan ngraih gelar Grand Slam pertamanya. Déné, ing kategori Gandha Remaja Putri, dimenangkan déning peserta asal Kanada Eugénie Bouchard lan sing pasangan karo peserta asal Amérika Sarékat Grace Min.

Ing kategori khusus, Esther Vergeer lan Sharon Walraven kasil njaga gelar juwara. Iki minangka kamenangan katelu Vergeer maturut-turut lan mbuktèkaké yèn dhèwèké ora tau kalah ing Wimbledon. Ing sèktor putra, Maikel Scheffers lan Ronald Vink ngraih "Career Grand Slam" sawisé dadi juwara ing ajang iki, sing durung tau diraih sadurungé.

Juwara-juwara kategori Legenda ya iku: Lindsay Davenport lan Martina Hingis, pasangan asal Walanda Jacco Eltingh lan Paul Haarhuis, lan pasangan asal Australia, Pat Cash lan Mark Woodforde.

Bab lan Paragraf

Turnamèn[sunting | sunting sumber]

Edisi ka-125 iki nuduhaké yèn loro lapangan bakal dibuka sedhéla manèh. Lapangan paling gedhé katelu, Court #3 lan Court #4 sing anyar bakal dibuka ing dina pisanan kompetisi. Court #3 bakal dibuka déning Adipati Kent, Presidhèn saka Klub Croquet lan Tenis All England, sing napakasmani plakat pambukaan kasebut.[1] Ana 19 lapangan dipigunakaké kanggo kompetisi, déné 22 lapangan liyané dipigunakaké kanggo latihan. Kapasitasnya bakal ditambah saka 1.000 dadi 38.500.[2][3] Kabèh proses kualifikasi dianakaké ing Bank of England Sports Ground sing dumunung ing Roehampton.[3] Jenis suket sing dianggo ya iku Perennial Ryegrass lan berukuran 8mm.[4]

Ulang taun ka-125[sunting | sunting sumber]

Kompetisi taun iki minangka kompetisi edisi ka-125, dihelat wiwit taun 1877, kajaba ing taun 1915–1918 lan 1940–1945, nalika kompetisi ora dianakaké anarga perang donya pisanan lan kaloro. Kanggo mèngeti ulang taun ka-125 iki, acara spesial sing digelar cukup akèh. Blue Peter bakal nyiaraké program spesial kompetisi, saka jaman biyèn, saiki, nganti mangsa ngarep, nalika bakal ditayangaké ing dina Senèn minggu kaloro panyelenggaraan turnamèn. Papat film dhokumènter durasi 30 menit, nyaritakaké sajarah turnamèn. Eksebisi sing anyar, sing diweruhi minangka papan ngantri, dianakaké ing All England Club's Museum mèngeti wong-wong sing antri tiket saben tauné.[5] Minangka tambahan, akèh pernak-pernik sing dihiasi angka "125"; sragam sing dianggo "pemungut bal" uga migunakaké logo kasebut. Sepatuné sing disponsori déning Fila, uga nduwèni tulisan "125 taun" lan didesain khusus. Sampanye mèrek Lanson, sing kerep didol ing saubengé area kompetisi, uga nulisaké "125 taun" ing botolé. Bal sing disediakaké déning Slazenger uga nulisaké "125 taun" lan didesain khusus. Pungkasané, kanggo mèngeti ulang taun kompetisi ka-125, ana proyèk komunitas seni nalika para peserta disuwun niru rakèt tenis sing ora diwènèhi senar, kanthi ukuran sing disenengi dhéwé-dhéwé".[6]

HSBC nganakaké sèri jajak pendapat ing situs resmi Wimbledon ngenani 10 momèn narik kawigatèn sajroning turnamèn. Jajak pendapat kasebut nduwèni manéka téma, wiwit saka karakter paling apik nganti Grand Final paling apik.[7] Bank kasebut uga afiliasi karo Universitas Loughborough jurusan Olahraga, kanggo mrédhiksi kaya apa tenis bisa berkembang nganti 25 taun ing mangsa ngarep (2036); sing dadi edhisi ka-190 saka Wimbledon lan 100 taun sawisé petenis Britania Raya, Fred Perry, menangaké kajuwaraan iki.[8]

Distribusi poin[sunting | sunting sumber]

Senior[sunting | sunting sumber]

Prestasi Tunggal Putra[9] Gandha Putra[9] Tunggal Putri[10] Gandha Putri[10]
Juwara 2000
Juwara kaloro 1200 1400
Semifinalis 720 900
Perempatfinalis 360 500
Perdelapanfinalis 180 280
Kasisih ing Putaran Katelu 90 160
Kasisih ing Putaran Kaloro 45 0 100 5
Kasisih ing Putaran Pisanan 10 5
Lolos saka kualifikasi 25 60
Kasisih ing Putaran Katelu Kualifikasi 16 50
Kasisih ing Putaran Kaloro Kualifikasi 8 40
Kasisih ing Putaran Pisanan Kualifikasi 0 2

Junior[sunting | sunting sumber]

Prestasi[11][12] Tunggal Remaja Putra Gandha Remaja Putra Tunggal Remaja Putri Gandha Remaja Putri
Juwara 250 180 250 180
Juwara kaloro 180 120 180 120
Semifinalis 120 80 120 80
Perempatfinalis 80 50 80 50
Perdelapanfinalis 50 30 50 30
Kasisih ing putaran kaloro 30 TA 30 TA
Peserta kualifikasi sing kasisih ing putaran pisanan 25 TA 25 TA
Putaran Final Kualifikasi 20 TA 20 TA

Khusus[sunting | sunting sumber]

Prestasi[13] Gandha Putra Gandha Putri
Juwara 800
Juwara kaloro 500
Juwara katelu 375
Harapan pisanan (Juwara keempat) 100

Hadiah dhuwit[sunting | sunting sumber]

Kabèh hadiah dhuwit jroning dhuwit pound sterling. Gunggung hadiah dhuwit kanggo gandha ya iku kanggo keseluruhan tim, dudu per individu.[14]

Tunggal Putra lan Putri[sunting | sunting sumber]

  • Juwara I: £1,100,000
  • Juwara II: £550,000
  • Juwara III (bebarengan karo): £275,000
  • Harapan II (bebarengan karo): £137,500
  • Peringkat IX (bebarengan karo): £68,750
  • Peringkat ka-17 (bebarengan karo): £34,375
  • Peringkat ka-33 (bebarengan karo): £20,125
  • Peringkat ka-65 (bebarengan karo): £11,500
  • Kasisih ing Final Kualifikasi: £7,000
  • Kasisih ing Putaran Kaloro Kualifikasi: £3,500
  • Kasisih ing Putaran Pisanan Kualifikasi: £1,750

Gandha Putra lan Putri[sunting | sunting sumber]

  • Juwara I: £250,000
  • Juwara II: £125,000
  • Juwara III (bebarengan karo): £62,500
  • Harapan II (bebarengan karo): £31,250
  • Peringkat IX (bebarengan karo): £16,000
  • Peringkat ka-17 (bebarengan karo): £9,000
  • Peringkat ka-33 (bebarengan karo): £5,250

Gandha Campuran[sunting | sunting sumber]

  • Juwara I: £92,000
  • Juwara II: £46,000
  • Juwara III (bebarengan karo): £23,000
  • Harapan II (bebarengan karo): £10,500
  • Peringkat IX (bebarengan karo): £5,200
  • Peringkat ka-17 (bebarengan karo): £2,600
  • Peringkat ka-33 (bebarengan karo): £1,300

Gandha Kursi Roda Putra lan Putri[sunting | sunting sumber]

  • Juwara I: £7,000
  • Juwara II: £4,000
  • Juwara III: £2,500
  • Harapan I (peringkat keempat): £1,500

Gandha Undhangan[sunting | sunting sumber]

  • Juwara I: £17,500
  • Juwara II: £14,500
  • Peringkat II Penyisihan Grup: £11,500
  • Peringkat III Penyisihan Grup: £10,500
  • Peringkat IV Penyisihan Grup: £9,500

Peringkat pungkasan[sunting | sunting sumber]

Senior[sunting | sunting sumber]

Tunggal[sunting | sunting sumber]

Tunggal Putra
Tunggal Putri

Gandha[sunting | sunting sumber]

Junior[sunting | sunting sumber]

Tunggal[sunting | sunting sumber]

Gandha[sunting | sunting sumber]

Khusus[sunting | sunting sumber]

Gandha[sunting | sunting sumber]

Daftar Unggulan Tunggal[sunting | sunting sumber]

Berikut iki ya iku daftar unggulan kategori senior tunggal lan daftar pemain sing ora mengikuti turnamèn.

Tunggal Putra[sunting | sunting sumber]

Unggulan kategori tunggal putra disusun berdasarkan sistem permukaan kanggo lebih mengakuratkan prestasi ing permukaan suket dalam kriteria berikut:

  • Poin saka Entry System Position ATP berdasarkan seminggu sebelum Kajuwaraan.
  • Penambahan poin 100% ing kabèh turnamèn berlapangan suket 12 bulan terakhir.
  • Penambahan poin 75% ing turnamèn paling apik ing permukaan suket 12 bulan sebelumnya.[15]
Unggulan[15] Peringkat[16] Peserta Poin Poin
dipertahankan
Poin
dimenangkan
Poin anyar Status
1 1 Flag of Spanyol Rafael Nadal
12070
2000
1200
11270
Juwara II vs Flag of Serbia Novak Djokovic [2]
2 2 Flag of Serbia Novak Djokovic
12005
720
2000
13285
Juwara I vs Flag of Spanyol Rafael Nadal [1]
3 3 Flag of Switzerland Roger Federer
9230
360
360
9230
Kasisih PF vs Flag of Prancis Jo-Wilfried Tsonga [12]
4 4 Flag of the United Kingdom Andy Murray
6855
720
720
6855
Kasisih SF vs Flag of Spanyol Rafael Nadal [1]
5 5 Flag of Swédia Robin Söderling
4595
360
90
4325
Kasisih P3 vs Flag of Australia Bernard Tomic (Q)[17]
6 7 Flag of the Czech Republic Tomáš Berdych
3490
1200
180
2470
Kasisih P4 vs Flag of the United States Mardy Fish [10][18]
7 6 Flag of Spanyol David Ferrer
4150
180
180
4150
Kasisih P4 vs Flag of Prancis Jo-Wilfried Tsonga [12][19]
8 10 Flag of the United States Andy Roddick
2200
180
90
2110
Kasisih P3 vs Flag of Spanyol Feliciano López[20]
9 8 Flag of Prancis Gaël Monfils
2780
90
90
2780
Kasisih P3 vs Flag of Polandia Łukasz Kubot (Q)[21]
10 9 Flag of the United States Mardy Fish
2335
45
360
2650
Kasisih PF vs Flag of Spanyol Rafael Nadal [1]
11 11 Flag of Austria Jürgen Melzer
2175
180
90
2085
Kasisih P3 vs Flag of Bèlgia Xavier Malisse
12 19 Flag of Prancis Jo-Wilfried Tsonga
1585
360
720
1945
Kasisih SF vs Flag of Serbia Novak Djokovic [2]
13 12 Flag of Serbia Viktor Troicki
1930
45
45
1930
Kasisih P2 vs Flag of Taiwan Lu Yen-hsun
14 14 Flag of Switzerland Stanislas Wawrinka
1900
10
45
1935
Kasisih P2 vs Flag of Italia Simone Bolelli (LL)
15 16 Flag of Prancis Gilles Simon
1745
90
90
1745
Kasisih P3 vs Flag of Argentina Juan Martín del Potro [24]
16 15 Flag of Spanyol Nicolás Almagro
1875
10
90
1955
Kasisih P3 vs Flag of Russia Mikhail Youzhny [18]
17 13 Flag of Prancis Richard Gasquet
1925
0
180
2105
Kasisih P4 vs Flag of the United Kingdom Andy Murray [4]
18 17 Flag of Russia Mikhail Youzhny
1740
45
180
1875
Kasisih P4 vs Flag of Switzerland Roger Federer [3]
19 25 Flag of Prancis Michaël Llodra
1195
45
180
1330
Kasisih P4 vs Flag of Serbia Novak Djokovic [2]
20 18 Flag of Jerman Florian Mayer
1600
90
45
1555
Kasisih P2 vs Flag of Bèlgia Xavier Malisse
21 23 Flag of Spanyol Fernando Verdasco
1425
10
45
1460
Kasisih P2 vs Flag of the Czech Republic Robin Haase
22 21 Flag of Ukraina Alexandr Dolgopolov
1405
45
10
1370
Kasisih P1 vs Flag of Chili Fernando González (PR)
23 30 Flag of Serbia Janko Tipsarević
1305
10
10
1305
Kasisih P1 vs Flag of Croatia Ivo Karlović
24 22 Flag of Argentina Juan Martín del Potro
1445
0
180
1615
Kasisih P4 vs Flag of Spanyol Rafael Nadal [1]
25 20 Flag of Argentina Juan Ignacio Chela
1475
10
45
1505
Kasisih P2 vs Flag of Australia Alex Bogomolov, Jr.
26 32 Flag of Spanyol Guillermo García-López
1120
10
45
1155
Kasisih P2 vs Cithakan:Country data KAZ Karol Beck (Q)
27 27 Flag of Croatia Marin Čilić
1345
10
10
1345
Kasisih P1 vs Flag of Croatia Ivan Ljubičić
28 24 Flag of Argentina David Nalbandian
1425
0
90
1515
Kasisih P3 vs Flag of Switzerland Roger Federer [3]
29 28 Flag of Russia Nikolay Davydenko
1330
45
10
1295
Kasisih P1 vs Flag of Australia Bernard Tomic
30 29 Flag of Brasil Thomaz Bellucci
1305
90
10
1225
Kasisih P1 vs Flag of Jerman Rainer Schüttler
31 26 Flag of Kanada Milos Raonic
1354
0
45
1399
Kasisih P2 vs Cithakan:Country data LUX Gilles Müller
32 31 Flag of Siprus Marcos Baghdatis
1295
10
90
1375
Kasisih P3 vs Flag of Serbia Novak Djokovic [2]

Tunggal Putri[sunting | sunting sumber]

Kanggo unggulan Tunggal Putri, penyusunan unggulan manut dhaptar peringkat, kajaba miturut keputusan Panitia, nalika pencapaian ing lapangan suket pemain tinamtu perlu owah-owahan kanggo pengundian sing seimbang.

Unggulan[15][22] Peringkat[23] Peserta Poin Poin
dipertahankan
Poin
dimenangkan
Poin anyar Status
1 1 Flag of Denmark Caroline Wozniacki
9915
280
280
9915
Kasisih P4 vs Flag of Slowakia Dominika Cibulková [24]
2 3 Flag of Russia Vera Zvonareva
7935
1400
160
6695
Kasisih P3 vs Flag of Bulgaria Tsvetana Pironkova [32]
3 4 Flag of the People's Republic of China Li Na
6255
500
100
5855
Kasisih P2 vs. Flag of Jerman Sabine Lisicki (WC)
4 5 Cithakan:Country data BLR Victoria Azarenka
5725
160
900
6465
Kasisih SF vs Flag of the Czech Republic Petra Kvitová [8]
5 6 Flag of Russia Maria Sharapova
5021
280
1400
6141
Juwara II vs Flag of the Czech Republic Petra Kvitová [8]
6 7 Flag of Italia Francesca Schiavone
4705
5
160
4860
Kasisih P3 vs Flag of Austria Tamira Paszek
7 25 Flag of the United States Serena Williams
2060
2000
280
340
Kasisih P4 vs Flag of Prancis Marion Bartoli [9]
8 8 Flag of the Czech Republic Petra Kvitová
4337
900
2000
5437
Juwara I vs Flag of Russia Maria Sharapova [5]
9 9 Flag of Prancis Marion Bartoli
4010
280
500
4230
Kasisih PF vs Flag of Jerman Sabine Lisicki (WC)
10 10 Flag of Australia Samantha Stosur
3405
5
5
3405
Kasisih P1 vs Flag of Hongaria Melinda Czink (PR)
11 13 Flag of Jerman Andrea Petkovic
3150
5
160
3305
Kasisih P3 vs Flag of Russia Ksenia Pervak
12 12 Flag of Russia Svetlana Kuznetsova
3160
100
160
3220
Kasisih P3 vs Flag of Bèlgia Yanina Wickmayer [19]
13 11 Flag of Polandia Agnieszka Radwańska
3175
280
100
2995
Kasisih P2 vs Flag of the Czech Republic Petra Cetkovská
14 14 Flag of Russia Anastasia Pavlyuchenkova
3055
160
100
2995
Kasisih P2 vs Flag of Russia Nadia Petrova
15 15 Flag of Serbia Jelena Janković
3050
280
5
2775
Kasisih P1 vs Flag of Spanyol María José Martínez Sánchez
16 16 Flag of Jerman Julia Görges
2560
5
160
2715
Kasisih P3 vs Flag of Slowakia Dominika Cibulková [24]
17 17 Cithakan:Country data EST Kaia Kanepi
2466
500
5
1971
Kasisih P1 vs Flag of Italia Sara Errani
18 18 Flag of Serbia Ana Ivanović
2400
5
160
2555
Kasisih P3 vs Flag of the Czech Republic Petra Cetkovská
19 19 Flag of Bèlgia Yanina Wickmayer
2350
160
280
2470
Kasisih P4 vs Flag of Bulgaria Tsvetana Pironkova [32]
20 20 Flag of the People's Republic of China Peng Shuai
2300
0
280
2580
Kasisih P4 vs Flag of Russia Maria Sharapova [6]
21 21 Flag of Italia Flavia Pennetta
2220
160
160
2220
Kasisih P3 vs Flag of Prancis Marion Bartoli [9]
22 22 Flag of Israèl Shahar Pe'er
2170
100
5
2075
Kasisih P1 vs Flag of Russia Ksenia Pervak
23 30 Flag of the United States Venus Williams
1680
500
280
1460
Kasisih P4 vs Flag of Bulgaria Tsvetana Pironkova [32]
24 24 Flag of Slowakia Dominika Cibulková
2115
160
500
2495
Kasisih PF vs Flag of Russia Maria Sharapova [5]
25 23 Flag of Slowakia Daniela Hantuchová
2135
100
160
2195
Kasisih P3 vs Cithakan:Country data BLR Victoria Azarenka [4]
26 27 Flag of Russia Maria Kirilenko
1985
160
160
1985
Kasisih P3 vs Flag of the United States Serena Williams [7]
27 28 Flag of Australia Jarmila Gajdošová
1940
280
160
1820
Kasisih P3 vs Flag of Denmark Caroline Wozniacki [1]
28 38 Flag of Russia Ekaterina Makarova
1381
100
5
1286
Kasisih P1 vs Flag of the United States Christina McHale
29 29 Flag of Italia Roberta Vinci
1925
100
160
1985
Kasisih P3 vs Flag of the Czech Republic Petra Kvitová [8]
30 31 Flag of the United States Bethanie Mattek-Sands
1643
5
5
1643
Kasisih P1 vs Flag of Jepang Misaki Doi (Q)
31 32 Flag of the Czech Republic Lucie Šafářová
1585
5
100
1680
Kasisih P2 vs Flag of the Czech Republic Klára Zakopalová
32 33 Flag of Bulgaria Tsvetana Pironkova
1551
900
500
1151
Kasisih PF vs Flag of the Czech Republic Petra Kvitová [8]

Ora mèlu[sunting | sunting sumber]

Peringkat Peserta Poin Poin
dipertahankan
Poin
dimenangkan
Poin anyar Alesan
2 Flag of Bèlgia Kim Clijsters
8125
500
0
7625
cedera kaki [24]
24 Flag of Russia Alisa Kleybanova
2005
160
0
1845
sakit [25]

Dhaptar panampa wildcard[sunting | sunting sumber]

Ing ngisor iki peserta sing nampa wildcard kanggo tandhing ing babak utama:[26][27]

Tunggal Putra[sunting | sunting sumber]

  1. Flag of Prancis Arnaud Clément
  2. Flag of the United Kingdom Daniel Cox
  3. Flag of the United Kingdom Daniel Evans
  4. Flag of Kolombia Alejandro Falla
  5. Cithakan:Country data LUX Gilles Müller
  6. Flag of Israèl Dudi Sela
  7. Flag of the United Kingdom James Ward

Tunggal Putri[sunting | sunting sumber]

  1. Flag of the United Kingdom Naomi Broady
  2. Flag of Yunani Eleni Daniilidou
  3. Flag of Jerman Sabine Lisicki
  4. Flag of the United Kingdom Katie O'Brien
  5. Flag of the United Kingdom Laura Robson
  6. Flag of the United Kingdom Heather Watson
  7. Flag of the United Kingdom Emily Webley-Smith

Gandha Putra[sunting | sunting sumber]

  1. Flag of the United Kingdom Daniel Cox / Flag of the United Kingdom James Ward
  2. Flag of the United Kingdom Jamie Delgado / Flag of the United Kingdom Jonathan Marray
  3. Flag of the United Kingdom Chris Eaton / Flag of the United Kingdom Joshua Goodall
  4. Flag of the United Kingdom Colin Fleming / Flag of the United Kingdom Ross Hutchins
  5. Flag of Australia Lleyton Hewitt / Flag of Australia Peter Luczak[28]

Gandha Putri[sunting | sunting sumber]

  1. Flag of the United Kingdom Sarah Borwell / Flag of the United Kingdom Melanie South
  2. Flag of the United Kingdom Naomi Broady / Flag of the United Kingdom Emily Webley-Smith
  3. Flag of the United Kingdom Anne Keothavong / Flag of the United Kingdom Laura Robson
  4. Flag of the United Kingdom Jocelyn Rae / Flag of the United Kingdom Heather Watson

Gandha Campuran[sunting | sunting sumber]

  1. Flag of the United Kingdom Jamie Delgado / Flag of the United Kingdom Melanie South
  2. Flag of the United Kingdom Colin Fleming / Flag of the United Kingdom Jocelyn Rae
  3. Flag of the United Kingdom Ross Hutchins / Flag of the United Kingdom Heather Watson
  4. Flag of the United Kingdom Jonathan Marray / Flag of the United Kingdom Anne Keothavong
  5. Flag of the United Kingdom Ken Skupski / Flag of the United Kingdom Elena Baltacha

Tunggal Remaja Putra[sunting | sunting sumber]

  1. Flag of the United Kingdom Jonathan Cornish
  2. Flag of the United Kingdom Luke Bambridge
  3. Flag of the United Kingdom Jason Kubler
  4. Flag of the United Kingdom Joshua Ward-Hibbert
  5. Flag of the United Kingdom Evan Hoyt
  6. Flag of the United Kingdom Toby Martin
  7. Flag of the United Kingdom Andrew Bettles
  8. Flag of the United Kingdom Oliver Hudson

Tunggal Remaja Putri[sunting | sunting sumber]

  1. Flag of the United Kingdom Laura Deigman
  2. Flag of the United Kingdom Lucy Brown
  3. Cithakan:Country data TUN Ons Jabeur
  4. Flag of the United Kingdom Katy Dunne
  5. Flag of the United Kingdom Jessica Ren
  6. Flag of the United Kingdom Danielka Borthwick
  7. Flag of the United Kingdom Katie Boulter
  8. Flag of the United Kingdom Pippa Horn

Gandha Remaja Putra[sunting | sunting sumber]

  1. Flag of the United Kingdom Sam Hutt / Flag of the United Kingdom Jonathan Ward-Hibbert
  2. Flag of the United Kingdom Luke Bambridge / Flag of the United Kingdom Kyle Edmund
  3. Flag of the United Kingdom Jonathan Cornish / Flag of the United Kingdom Evan Hoyt

Gandha Remaja Putri[sunting | sunting sumber]

  1. Flag of the United Kingdom Katy Dunne / Flag of the United Kingdom Jessica Ren
  2. Flag of the United Kingdom Sarah Beth Askew / Flag of the United Kingdom Pippa Horn
  3. Flag of the United Kingdom Katie Boulter / Flag of the United Kingdom Laura Deigman

Peserta kualifikasi[sunting | sunting sumber]

Tunggal Putra[sunting | sunting sumber]

  1. Flag of Jerman Andreas Beck
  2. Flag of Slowakia Karol Beck
  3. Flag of Bèlgia Ruben Bemelmans
  4. Flag of Italia Flavio Cipolla
  5. Flag of Kanada Frank Dancevic
  6. Flag of Prancis Kenny de Schepper
  7. Flag of Afrika Kidul Rik de Voest
  8. Flag of Austria Martin Fischer
  9. Flag of Polandia Łukasz Kubot
  10. Flag of Slowakia Lukáš Lacko
  11. Flag of Australia Marinko Matosevic
  12. Flag of Republik Irlandia Conor Niland
  13. Flag of Prancis Édouard Roger-Vasselin
  14. Flag of the Netherlands Igor Sijsling
  15. Flag of Jerman Cedrik-Marcel Stebe
  16. Flag of Australia Bernard Tomic

Berikut iki ya iku peserta sing mendapatkan status lucky loser:

  1. Flag of Italia Simone Bolelli
  2. Flag of the United States Ryan Harrison
  3. Flag of Jepang Go Soeda
  4. Cithakan:Country data SLO Grega Žemlja

Tunggal Putri[sunting | sunting sumber]

  1. Flag of Jerman Mona Barthel
  2. Flag of Taiwan Chang Kai-chen
  3. Flag of Russia Vitalia Diatchenko
  4. Flag of Jepang Misaki Doi
  5. Flag of Selandia Anyar Marina Erakovic
  6. Flag of the United States Irina Falconi
  7. Flag of Italia Camila Giorgi
  8. Flag of the United States Alexa Glatch
  9. Flag of the Czech Republic Kristýna Plíšková
  10. Flag of Thailand Tamarine Tanasugarn
  11. Flag of Ukraina Lesia Tsurenko
  12. Flag of Kanada Aleksandra Wozniak

Berikut iki ya iku peserta sing mendapatkan status lucky loser:

  1. Flag of Kanada Stéphanie Dubois
  2. Flag of Prancis Stéphanie Foretz Gacon

Gandha Putra[sunting | sunting sumber]

  1. Flag of Slowakia Karol Beck / Flag of the Czech Republic David Škoch
  2. Flag of the United States Ryan Harrison / Flag of the United States Travis Rettenmaier
  3. Cithakan:Country data PHI Treat Conrad Huey / Flag of Afrika Kidul Izak van der Merwe
  4. Flag of the United Kingdom David Rice / Flag of the United Kingdom Sean Thornley

Berikut iki ya iku peserta sing mendapatkan status lucky loser:

  1. Flag of Italia Flavio Cipolla / Flag of Italia Paolo Lorenzi
  2. Flag of the Czech Republic Leoš Friedl / Flag of the United States David Martin
  3. Flag of Slowakia Lukáš Lacko / Flag of the Czech Republic Lukáš Rosol
  4. Flag of Italia Alessandro Motti / Flag of Prancis Stéphane Robert
  5. Flag of Thailand Sanchai Ratiwatana / Flag of Thailand Sonchat Ratiwatana

Gandha Putri[sunting | sunting sumber]

  1. Flag of Jepang Shuko Aoyama / Flag of Jepang Rika Fujiwara
  2. Flag of Russia Vesna Dolonts / Flag of Hongaria Katalin Marosi
  3. Flag of the United States Lindsay Lee-Waters / Flag of the United States Megan Moulton-Levy
  4. Flag of Polandia Urszula Radwańska / Flag of Russia Arina Rodionova

Ing ngisor iki peserta sing nampa status lucky loser:

  1. Flag of Selandia Anyar Marina Erakovic / Flag of Thailand Tamarine Tanasugarn
  2. Flag of Prancis Sophie Lefèvre / Flag of Russia Evgeniya Rodina
  3. Flag of Thailand Noppawan Lertcheewakarn / Flag of Australia Jessica Moore

Tunggal Remaja Putra[sunting | sunting sumber]

  1. Flag of Australia Nick Kyrgios
  2. Flag of Jerman Robin Kern
  3. Flag of Spanyol Oriol Roca Batalla
  4. Flag of Spanyol Axel Álvarez Llamas
  5. Cithakan:Country data BDI Hasan Ndayishmiye
  6. Flag of the United States Dennis Novikov
  7. Flag of Austria Dennis Novak

Tunggal Remaja Putri[sunting | sunting sumber]

  1. Flag of Brasil Beatriz Haddad Maia
  2. Flag of Jerman Katharina Lehnert
  3. Flag of the United Kingdom Ruth Seaborne
  4. Flag of Switzerland Mégane Bianco
  5. Flag of the United States Catherine Harrison
  6. Flag of Jerman Stephanie Wagner
  7. Flag of Russia Mayya Katsitadze

Ringkesan miturut dina[sunting | sunting sumber]

Dina Pisanan (20 Juni)[sunting | sunting sumber]

Pertandhingan ing Lapangan Utama
Pertandhingan ing Centre Court
Babak-Kategori Pamenang Sing kalah Skor
Putaran Pisanan Tunggal Putra Flag of Spanyol Rafael Nadal [1] Flag of the United States Michael Russell 6–4, 6–2, 6–2
Putaran Pisanan Tunggal Putri Flag of Italia Francesca Schiavone [6] Flag of Australia Jelena Dokić 6–4, 1–6, 6–3
Putaran Pisanan Tunggal Putra Flag of the United Kingdom Andy Murray [4] Flag of Spanyol Daniel Gimeno-Traver 4–6, 6–3, 6–0, 6–0
Pertandhingan ing No. 1 Court (Grandstand)
Babak-Kategori Pamenang Sing kalah Skor
Putaran Pisanan Tunggal Putri Flag of Russia Vera Zvonareva [2] Flag of the United States Alison Riske 6–0, 3–6, 6–3
Putaran Pisanan Tunggal Putra Flag of the Czech Republic Tomáš Berdych [6] Flag of Italia Filippo Volandri 6–2, 6–2, 6–1
Putaran Pisanan Tunggal Putra Flag of Jerman Andreas Beck [Q] vs. Flag of the United States Andy Roddick [8] terhenti
Pertandhingan ing No. 2 Court
Babak-Kategori Pamenang Sing kalah Skor
Putaran Pisanan Tunggal Putri Flag of the United States Venus Williams [23] Cithakan:Country data UZB Akgul Amanmuradova 6–3, 6–1
Putaran Pisanan Tunggal Putra Flag of Prancis Gaël Monfils [9] Flag of Jerman Matthias Bachinger 6–4, 7–6(7–3), 6–3
Putaran Pisanan Tunggal Putri Flag of Slowakia Magdaléna Rybáriková vs. Cithakan:Country data BLR Victoria Azarenka [4] 4–6, 2–3 terhenti
Putaran Pisanan Tunggal Putra Flag of the Czech Republic Radek Štěpánek vs. Flag of Spanyol Fernando Verdasco [21] terhenti

Dina Kaloro (21 Juni)[sunting | sunting sumber]

Pertandhingan ing Lapangan Utama
Pertandhingan ing Centre Court
Babak-Kategori Pamenang Sing kalah Skor
Putaran Pisanan Tunggal Putri Flag of the United States Serena Williams [7] Flag of Prancis Aravane Rezaï 6–3, 3–6, 6–1
Putaran Pisanan Tunggal Putra Flag of Switzerland Roger Federer [3] Cithakan:Country data KAZ Mikhail Kukushkin 7–6(7–2), 6–4, 6–2
Putaran Pisanan Tunggal Putra Flag of Serbia Novak Djokovic [2] Flag of Prancis Jérémy Chardy 6–4, 6–1, 6–1
Putaran Pisanan Tunggal Putri Flag of Russia Maria Sharapova [5] Flag of Russia Anna Chakvetadze 6–2, 6–1
Pertandhingan ing No. 1 Court (Grandstand)
Babak-Kategori Pamenang Sing kalah Skor
Putaran Pisanan Tunggal Putra Flag of the United States Andy Roddick [8] Flag of Jerman Andreas Beck [Q] 6–4, 7–6(8–6), 6–3
Putaran Pisanan Tunggal Putri Flag of Denmark Caroline Wozniacki [1] Flag of Spanyol Arantxa Parra Santonja 6–2, 6–1
Putaran Pisanan Tunggal Putra Flag of Swédia Robin Söderling [5] Flag of Jerman Philipp Petzschner 6–4, 6–4, 2–6, 7–6(7–5)
Pertandhingan ing No. 2 Court
Babak-Kategori Pamenang Sing kalah Skor
Putaran Pisanan Tunggal Putra Flag of Spanyol Fernando Verdasco [21] Flag of the Czech Republic Radek Štěpánek 2–6, 4–6, 6–3, 7–6 (8–6), 9–7
Putaran Pisanan Tunggal Putri Cithakan:Country data BLR Victoria Azarenka [4] Flag of Slowakia Magdalena Rybarikova 6–4, 3–2, berhenti
Putaran Pisanan Tunggal Putra Flag of Prancis Michaël Llodra [19] Flag of the United Kingdom James Ward [WC] 6–3, 7–6(7–4), 6–3
Putaran Pisanan Tunggal Putri Flag of the People's Republic of China Li Na [3] Flag of Russia Alla Kudryavtseva 6–3, 6–3

Dina Katelu (22 Juni)[sunting | sunting sumber]

Pertandhingan ing Lapangan Utama
Pertandhingan ing Centre Court
Babak-Kategori Pamenang Sing kalah Skor
Putaran Kaloro Tunggal Putri Flag of the United States Venus Williams [23] Flag of Jepang Kimiko Date-Krumm 6–7(6–8), 6–3, 8–6
Putaran Kaloro Tunggal Putra Flag of Spanyol Rafael Nadal [1] Flag of the United States Ryan Sweeting 6–3, 6–2, 6–4
Putaran Kaloro Tunggal Putra Flag of the United States Andy Roddick [8] Flag of Rumania Victor Hănescu 6–4, 6–3, 6–4
Pertandhingan ing No. 1 Court (Grandstand)
Babak-Kategori Pamenang Sing kalah Skor
Putaran Kaloro Tunggal Putra Flag of the Czech Republic Tomáš Berdych [6] Flag of Prancis Julien Benneteau 6–1, 6–4, 6–2
Putaran Kaloro Tunggal Putra Flag of the United Kingdom Andy Murray [4] Flag of Jerman Tobias Kamke 6–3, 6–3, 7–5
Putaran Kaloro Tunggal Putri Flag of the Czech Republic Petra Kvitová [8] Flag of the United Kingdom Anne Keothavong 6–2, 6–1
Pertandhingan ing No. 2 Court
Babak-Kategori Pamenang Sing kalah Skor
Putaran Kaloro Tunggal Putra Flag of the United States Mardy Fish [10] Cithakan:Country data UZB Denis Istomin 7–6(8–6), 6–4, 6–4
Putaran Kaloro Tunggal Putri Flag of Russia Vera Zvonareva [2] Flag of Russia Elena Vesnina 6–1, 7–6(7–5)
Putaran Kaloro Tunggal Putra Flag of Argentina Juan Martín del Potro [24] vs. Flag of Bèlgia Olivier Rochus 6–7(7–9), terhenti

Dina Kapapat (23 Juni)[sunting | sunting sumber]

Pertandhingan ing Lapangan Utama
Pertandhingan ing Centre Court
Babak-Kategori Pamenang Sing kalah Skor
Putaran Kaloro Tunggal Putra Flag of Swédia Robin Söderling [5] Flag of Australia Lleyton Hewitt 6–7(5–7), 3–6, 7–5, 6–4, 6–4
Putaran Kaloro Tunggal Putri Flag of Jerman Sabine Lisicki [WC] Flag of the People's Republic of China Li Na [3] 3–6, 6–4, 8–6
Putaran Kaloro Tunggal Putra Flag of Switzerland Roger Federer [3] Flag of Prancis Adrian Mannarino 6–2, 6–3, 6–2
Pertandhingan ing No. 1 Court (Grandstand)
Babak-Kategori Pamenang Sing kalah Skor
Putaran Kaloro Tunggal Putra Flag of Serbia Novak Djokovic [2] Flag of Afrika Kidul Kevin Anderson 6–3, 6–4, 6–2
Putaran Kaloro Tunggal Putra Flag of Prancis Jo-Wilfried Tsonga [12] Flag of Bulgaria Grigor Dimitrov 6–7(4–7), 6–4, 6–4, 7–6(10–8)
Putaran Kaloro Tunggal Putri Flag of the United Kingdom Laura Robson vs. Flag of Russia Maria Sharapova [5] Dibatalaké
Pertandhingan ing No. 2 Court
Babak-Kategori Pamenang Sing kalah Skor
Putaran Kaloro Tunggal Putri Flag of the United States Serena Williams [7] Flag of Rumania Simona Halep 3–6, 6–2, 6–1
Putaran Kaloro Tunggal Putra Flag of Argentina Juan Martín del Potro [24] Flag of Bèlgia Olivier Rochus 6–7(7–9), 6–1, 6–0, 6–4
Putaran Kaloro Tunggal Putra Flag of Spanyol David Ferrer [7] vs. Flag of the United States Ryan Harrison 6–7(8–6), 6–1, 4–6, 4–2, terhenti
Putaran Kaloro Tunggal Putri Flag of Denmark Caroline Wozniacki [1] vs. Flag of Prancis Virginie Razzano Dibatalkan

Dina Kalima (24 Juni)[sunting | sunting sumber]

Pertandhingan ing Lapangan Utama
Pertandhingan ing Centre Court
Babak-Kategori Pamenang Sing kalah Skor
Putaran Katelu Tunggal Putra Flag of Spanyol Feliciano López Flag of the United States Andy Roddick [8] 7–6(7–2), 7–6(7–2), 6–4
Putaran Katelu Tunggal Putri Cithakan:Country data BLR Victoria Azarenka [4] Flag of Slowakia Daniela Hantuchová [25] 6–3, 3–6, 6–2
Putaran Katelu Tunggal Putra Flag of the United Kingdom Andy Murray [4] Flag of Croatia Ivan Ljubičić 6–4, 4–6, 6–1, 7–6(7–4)
Pertandhingan ing No. 1 Court (Grandstand)
Babak-Kategori Pamenang Sing kalah Skor
Putaran Kaloro Tunggal Putri Flag of Russia Maria Sharapova [5] Flag of the United Kingdom Laura Robson [WC] 7–6(7–4), 6–3
Putaran Katelu Tunggal Putri Flag of the United States Venus Williams [23] Flag of Spanyol María José Martínez Sánchez 6–0, 6–2
Putaran Katelu Tunggal Putra Flag of Spanyol Rafael Nadal [1] vs. Cithakan:Country data LUX Gilles Müller [WC] 7–6(8–6), terhenti
Pertandhingan ing No. 2 Court
Babak-Kategori Pamenang Sing kalah Skor
Putaran Kaloro Tunggal Putri Flag of Denmark Caroline Wozniacki [1] Flag of Prancis Virginie Razzano 6–1, 6–3
Putaran Kaloro Tunggal Putra Flag of Spanyol David Ferrer [7] Flag of the United States Ryan Harrison [LL] 6–7(8–6), 6–1, 4–6, 6–3, 6–2
Putaran Katelu Tunggal Putri Flag of Bulgaria Tsvetana Pironkova [32] Flag of Russia Vera Zvonareva [2] 6–2, 6–3
Putaran Katelu Tunggal Putra Flag of Argentina Juan Martín del Potro [24] vs. Flag of Prancis Gilles Simon [15] 7–6(10–8), 2–4, terhenti

Dina Kaenem (25 Juni)[sunting | sunting sumber]

Pertandhingan ing Lapangan Utama
Pertandhingan ing Centre Court
Babak-Kategori Pamenang Sing kalah Skor
Putaran Katelu Tunggal Putri Flag of Denmark Caroline Wozniacki [1] Flag of Australia Jarmila Gajdošová [27] 6–3, 6–2
Putaran Katelu Tunggal Putra Flag of Switzerland Roger Federer [3] Flag of Argentina David Nalbandian [28] 6–4, 6–2, 6–4
Putaran Katelu Tunggal Putra Flag of Serbia Novak Djokovic [2] Flag of Siprus Marcos Baghdatis [32] 6–4, 4–6, 6–3, 6–4
Pertandhingan ing No. 1 Court (Grandstand)
Babak-Kategori Pamenang Sing kalah Skor
Putaran Katelu Tunggal Putra Flag of Spanyol Rafael Nadal [1] Cithakan:Country data LUX Gilles Müller [WC] 7–6(8–6), 7–6(7–5), 6–0
Putaran Katelu Tunggal Putri Flag of the United States Serena Williams [7] Flag of Russia Maria Kirilenko [26] 6–3, 6–2
Putaran Katelu Tunggal Putra Flag of Australia Bernard Tomic [Q] Flag of Swédia Robin Söderling [5] 6–1, 6–4, 7–5
Pertandhingan ing No. 2 Court
Babak-Kategori Pamenang Sing kalah Skor
Putaran Katelu Tunggal Putri Flag of Russia Maria Sharapova [5] Flag of the Czech Republic Klára Zakopalová 6–2, 6–3
Putaran Katelu Tunggal Putra Flag of Argentina Juan Martín del Potro [24] Flag of Prancis Gilles Simon [15] 7–6(10–8), 7–6(7–5), 7–5
Putaran Katelu Tunggal Putra Flag of Prancis Jo-Wilfried Tsonga [12] Flag of Chili Fernando González [PR] 6–3, 6–4, 6–3

Dina Kapitu (27 Juni)[sunting | sunting sumber]

Pertandhingan ing Lapangan Utama
Pertandhingan ing Centre Court
Babak-Kategori Pamenang Sing kalah Skor
Putaran Keempat Tunggal Putra Flag of the United Kingdom Andy Murray [4] Flag of Prancis Richard Gasquet [17] 7–6(7–3), 6–4, 6–2
Putaran Keempat Tunggal Putri Flag of Bulgaria Tsvetana Pironkova [32] Flag of the United States Venus Williams [23] 6–2, 6–3
Putaran Keempat Tunggal Putra Flag of Spanyol Rafael Nadal [1] Flag of Argentina Juan Martín del Potro [24] 7–6(8–6), 3–6, 7–6(7–4), 6–4
Pertandhingan ing No. 1 Court (Grandstand)
Babak-Kategori Pamenang Sing kalah Skor
Putaran Keempat Tunggal Putri Flag of Prancis Marion Bartoli [9] Flag of the United States Serena Williams [7] 6–3, 7–6(8–6)
Putaran Keempat Tunggal Putra Flag of Serbia Novak Djokovic [2] Flag of Prancis Michaël Llodra [19] 6–3, 6–3, 6–3
Putaran Keempat Tunggal Putra Flag of Switzerland Roger Federer [3] Flag of Russia Mikhail Youzhny [18] 6–7(5–7), 6–3, 6–3, 6–3
Pertandhingan ing No. 2 Court
Babak-Kategori Pamenang Sing kalah Skor
Putaran Keempat Tunggal Putri Flag of Russia Maria Sharapova [5] Flag of the People's Republic of China Peng Shuai [20] 6–4, 6–2
Putaran Keempat Tunggal Putri Flag of Slowakia Dominika Cibulková [24] Flag of Denmark Caroline Wozniacki [1] 1–6, 7–6(7–5), 7–5
Putaran Keempat Tunggal Putra Flag of the United States Mardy Fish [10] Flag of the Czech Republic Tomáš Berdych [6] 7–6(7–5), 6–4, 6–4
Putaran Kaloro Gandha Campuran Flag of Spanyol Feliciano López
Flag of Jerman Andrea Petkovic
Flag of Spanyol David Marrero [16]
Flag of the Czech Republic Andrea Hlaváčková [16]
7–6(7–2), 6–4

Dina Kawolu (28 Juni)[sunting | sunting sumber]

Pertandhingan ing Lapangan Utama
Pertandhingan ing Centre Court
Babak-Kategori Pamenang Sing kalah Skor
Perempatfinal Tunggal Putri Flag of Jerman Sabine Lisicki [WC] Flag of Prancis Marion Bartoli [9] 6–4, 6–7(4–7), 6–1
Perempatfinal Tunggal Putri Flag of Russia Maria Sharapova [5] Flag of Slowakia Dominika Cibulková [24] 6–1, 6–1
Putaran Kaloro Gandha Campuran Cithakan:Country data IND Sania Mirza [4]
Flag of Russia Elena Vesnina [4]
Flag of Slowakia Daniela Hantuchová [13]
Flag of Polandia Agnieszka Radwańska [13]
6–4, 6–3
Grup A – Gandha Undangan Putra Flag of Croatia Goran Ivanišević / Flag of the Netherlands Richard Krajicek vs.
Flag of the United States Donald Johnson / Flag of the United States Jared Palmer
2–3, terhenti
Perempatfinal Tunggal Putri Cithakan:Country data BLR Victoria Azarenka [4] Flag of Austria Tamira Paszek 6–3, 6–1
Putaran Kaloro Gandha Campuran Cithakan:Country data IND Rohan Bopanna [6] / Cithakan:Country data IND Sania Mirza [6] vs.
Flag of the United Kingdom Jamie Murray / Flag of Australia Jarmila Gajdošová
Dibatalkan
Pertandhingan ing No. 1 Court (Grandstand)
Babak-Kategori Pamenang Sing kalah Skor
Perempatfinal Tunggal Putri Flag of the Czech Republic Petra Kvitová [8] Flag of Bulgaria Tsvetana Pironkova [32] 6–3, 6–7(5–7), 6–2
Putaran Katelu Gandha Campuran Flag of the United States Bob Bryan [1] / Flag of the United States Liezel Huber [1] vs.
Flag of Spanyol Feliciano López / Flag of Jerman Andrea Petkovic
Dibatalkan
Matches on No. 2 Court
Babak-Kategori Pamenang Sing kalah Skor
Putaran Katelu Tunggal Putra Flag of the United States Bob Bryan [1] / Flag of the United States Mike Bryan [1] vs.
Flag of Swédia Simon Aspelin / Flag of Australia Paul Hanley
6–3, 4–6, 6–7(5–7), 6–3, 3–3,
terhenti
Grup B – Gandha Undangan Putra Flag of Afrika Kidul Wayne Ferreira / Flag of Russia Yevgeny Kafelnikov vs.
Flag of the United Kingdom Mark Petchey / Flag of the United Kingdom Chris Wilkinson
Dibatalkan
Putaran Katelu Gandha Campuran Flag of Austria Jürgen Melzer [9] / Flag of the Czech Republic Iveta Benešová [9] vs.
Flag of the United States Rajeev Ram / Flag of Rumania Alexandra Dulgheru
Dibatalkan

Dina Kasanga (29 Juni)[sunting | sunting sumber]

Pertandhingan ing Lapangan Utama
Pertandhingan ing Centre Court
Babak-Kategori Pamenang Sing kalah Skor
Perempatfinal Tunggal Putra Flag of Prancis Jo-Wilfried Tsonga [12] Flag of Switzerland Roger Federer [3] 3–6, 6–7(3–7), 6–4, 6–4, 6–4
Perempatfinal Tunggal Putra Flag of the United Kingdom Andy Murray [4] Flag of Spanyol Feliciano López 6–3, 6–4, 6–4
Grup A
Gandha Undangan Putra
Flag of Swédia Jonas Björkman
Flag of Australia Todd Woodbridge
Flag of the United Kingdom Barry Cowan
Flag of Prancis Cédric Pioline
6–3, 6–4
Pertandhingan ing No. 1 Court (Grandstand)
Babak-Kategori Pamenang Sing kalah Skor
Perempatfinal Tunggal Putra Flag of Serbia Novak Djokovic [2] Flag of Australia Bernard Tomic [Q] 6–2, 3–6, 6–3, 7–5
Perempatfinal Tunggal Putra Flag of Spanyol Rafael Nadal [1] Flag of the United States Mardy Fish [10] 6–3, 6–3, 5–7, 6–4
Grup B – Gandha Undangan Putri Flag of the United States Lindsay Davenport
Flag of Switzerland Martina Hingis
Flag of the United States Gigi Fernández
Cithakan:Country data BLR Natasha Zvereva
6–2, 6–2
Pertandhingan ing No. 2 Court
Babak-Kategori Pamenang Sing kalah Skor
Putaran Katelu Gandha Putri Flag of Jerman Sabine Lisicki
Flag of Australia Samantha Stosur
Flag of Rumania Sorana Cîrstea
Flag of Jepang Ayumi Morita
6–4, 6–3
Putaran Katelu Gandha Putra Flag of the United States Bob Bryan [1]
Flag of the United States Mike Bryan [1]
Flag of Swédia Simon Aspelin
Flag of Australia Paul Hanley
6–3, 4–6, 6–7(5–7), 6–3, 16–14
Putaran Kaloro Gandha Campuran Flag of Australia Pat Cash
Flag of Australia Mark Woodforde
Flag of the United States Kevin Curren
Flag of the United States Johan Kriek
4–6, 6–3, [10–5]
Putaran Kaloro Gandha Campuran Cithakan:Country data IND Rohan Bopanna [6]
Cithakan:Country data IND Sania Mirza [6]
Flag of the United Kingdom Jamie Murray
Flag of Australia Jarmila Gajdošová
7–6(7–5), 6–2
Putaran Kaloro Gandha Campuran Flag of Australia Paul Hanley
Flag of Taiwan Hsieh Su-wei
Cithakan:Country data BLR Max Mirnyi [2]
Cithakan:Country data KAZ Yaroslava Shvedova [2]
6–4, 5–7, 6–4

Dina Kasepuluh (30 Juni)[sunting | sunting sumber]

Pertandhingan ing Lapangan Utama
Pertandhingan ing Centre Court
Babak-Kategori Pamenang Sing kalah Skor
Semifinal Tunggal Putri Flag of the Czech Republic Petra Kvitová [8] Cithakan:Country data BLR Victoria Azarenka [4] 6–1, 3–6, 6–2
Semifinal Tunggal Putri Flag of Russia Maria Sharapova [5] Flag of Jerman Sabine Lisicki [WC] 6–4, 6–3
Semifinal Gandha Putra Flag of Swédia Robert Lindstedt [8]
Flag of Rumania Horia Tecău [8]
Flag of Jerman Christopher Kas
Flag of Austria Alexander Peya
6–3, 7–6(7–3), 6–2
Grup B
Gandha Undangan Putra
Flag of the United States Justin Gimelstob
Flag of the United States Todd Martin
Flag of the United Kingdom Mark Petchey
Flag of the United Kingdom Chris Wilkinson
6–3, 7–6(7–0)
Pertandhingan ing No. 1 Court (Grandstand)
Babak-Kategori Pamenang Sing kalah Skor
Perempatfinal Gandha Putra Flag of the United States Bob Bryan [1]
Flag of the United States Mike Bryan [1]
Flag of Austria Jürgen Melzer [5]
Flag of Jerman Philipp Petzschner [5]
6–3, 6–4, 6–4
Perempatfinal Gandha Putri Flag of the Czech Republic Květa Peschke [2]
Cithakan:Country data SLO Katarina Srebotnik [2]
Flag of the People's Republic of China Peng Shuai [8]
Flag of the People's Republic of China Zheng Jie [8]
6–2, 6–7(7–9), 6–4
Putaran Katelu Gandha Campuran Flag of Austria Jürgen Melzer [9]
Flag of the Czech Republic Iveta Benešová [9]
Flag of the United States Rajeev Ram
Flag of Rumania Alexandra Dulgheru
6–4, 6–3
Pertandhingan ing No. 2 Court
Babak-Kategori Pamenang Sing kalah Skor
Putaran Katelu Gandha Campuran Cithakan:Country data IND Rohan Bopanna [6]
Cithakan:Country data IND Sania Mirza [6]
Flag of the Czech Republic Martin Damm [Alt]
Flag of the Czech Republic Renata Voráčová [Alt]
6–3, 6–0
Perempatfinal Gandha Putra Flag of Prancis Michaël Llodra [6]
Flag of Serbia Nenad Zimonjić [6]
Flag of the United States James Cerretani
Flag of Jerman Philipp Marx
6–7(3–7), 7–6(9–7), 7–6(7–5), 7–5
Putaran Katelu Gandha Campuran Flag of Israèl Jonathan Erlich
Flag of Israèl Shahar Pe'er
Flag of the United Kingdom Colin Fleming [WC]
Flag of the United Kingdom Jocelyn Rae [WC]
6–4, 7–5
Putaran Katelu Gandha Campuran Cithakan:Country data IND Leander Paes [14]
Cithakan:Country data ZIM Cara Black [14]
Flag of Serbia Nenad Zimonjić [3]
Cithakan:Country data SLO Katarina Srebotnik [3]
Mundur

Dina Kasewelas (1 Juli)[sunting | sunting sumber]

Pertandhingan ing Lapangan Utama
Pertandhingan ing Centre Court
Babak-Kategori Pamenang Sing kalah Skor
Semifinal Tungal Putra Flag of Serbia Novak Djokovic [2] Flag of Prancis Jo-Wilfried Tsonga [12] 7–6(7–4), 6–2, 6–7(9–11), 6–3
Semifinal Tungal Putra Flag of Spanyol Rafael Nadal [1] Flag of the United Kingdom Andy Murray [4] 5–7, 6–2, 6–2, 6–4
Pertandhingan ing No. 1 Court (Grandstand)
Babak-Kategori Pamenang Sing kalah Skor
Semifinal Gandha Putra Flag of the United States Bob Bryan [1]
Flag of the United States Mike Bryan [1]
Flag of Prancis Michaël Llodra [6]
Flag of Serbia Nenad Zimonjić [6]
6–4, 6–4, 6–7(8–10), 6–7(4–7), 9–7
Grup B
Gandha Undangan Putri
Flag of the United States Lindsay Davenport
Flag of Switzerland Martina Hingis
Flag of the United States Tracy Austin
Flag of the United States Kathy Rinaldi
6–2, 6–3
Perempatfinal Gandha Campuran Flag of the Netherlands Jacco Eltingh
Flag of the Netherlands Paul Haarhuis
Flag of the United Kingdom Mark Petchey
Flag of the United Kingdom Chris Wilkinson
6–3, 6–4

Dina Keduabelas (2 Juli)[sunting | sunting sumber]

Pertandhingan ing Lapangan Utama
Pertandhingan ing Centre Court
Babak-Kategori Pamenang Sing kalah Skor
Grand Final Gandha Putri Flag of the Czech Republic Petra Kvitová [8] Flag of Russia Maria Sharapova [5] 6–3, 6–4
Grand Final Gandha Putra Flag of the United States Bob Bryan [1]
Flag of the United States Mike Bryan [1]
Flag of Swédia Robert Lindstedt [8]
Flag of Rumania Horia Tecău [8]
6–3, 6–4, 7–6(7–2)
Grand Final Gandha Putri Flag of the Czech Republic Květa Peschke [2]
Cithakan:Country data SLO Katarina Srebotnik [2]
Flag of Jerman Sabine Lisicki
Flag of Australia Samantha Stosur
6–3, 6–1
Pertandhingan ing No. 1 Court (Grandstand)
Babak-Kategori Pamenang Sing kalah Skor
Grand Final Tunggal Remaja Putra Flag of Australia Luke Saville [16] Flag of the United Kingdom Liam Broady [15] 2–6, 6–4, 6–2
Semifinal Gandha Campuran Cithakan:Country data IND Mahesh Bhupathi [4]
Flag of Russia Elena Vesnina [4]
Flag of Australia Paul Hanley
Flag of Taiwan Hsieh Su-wei
6–2, 3–6, 7–5
Semifinal Gandha Campuran Flag of Austria Jürgen Melzer [9]
Flag of the Czech Republic Iveta Benešová [9]
Flag of Kanada Daniel Nestor [8]
Flag of Taiwan Chan Yung-jan [8]
6–4, 6–4

Dina Katelulas (3 Juli)[sunting | sunting sumber]

Pertandhingan ing Lapangan Utama
Pertandhingan ing Centre Court
Babak-Kategori Pamenang Sing kalah Skor
Grand Final Tunggal Putra Flag of Serbia Novak Djokovic [2] Flag of Spanyol Rafael Nadal [1] 6–4, 6–1, 1–6, 6–3
Grand Final Gandha Campuran Flag of Austria Jürgen Melzer [9]
Flag of the Czech Republic Iveta Benešová [9]
Cithakan:Country data IND Mahesh Bhupathi [4]
Flag of Russia Elena Vesnina [4]
6–3, 6–2
Pertandhingan ing No. 1 Court (Grandstand)
Babak-Kategori Pamenang Sing kalah Skor
Grand Final Tunggal Remaja Putri Flag of Australia Ashleigh Barty [12] Flag of Russia Irina Khromacheva [3] 7–5, 7–6(7–3)
Grand Final Gandha Undangan
Senior Putra
Flag of Australia Pat Cash
Flag of Australia Mark Woodforde
Flag of the United Kingdom Jeremy Bates
Flag of Swédia Anders Järryd
6–3, 5–7, [10–5]
Grand Final Gandha Remaja Putra Flag of the United Kingdom George Morgan [2]
Flag of Croatia Mate Pavić [2]
Flag of the United Kingdom Oliver Golding [1]
Flag of the Czech Republic Jiří Veselý [1]
3–6, 6–4, 7–5
Warna Keterangan
Biru muda Grand Final Kategori Utama
Ungu muda Grand Final Kategori Junior
Merah muda Grand Final Kategori Legenda

CATATAN: Seperti tradisi, dina Minggu pisanan ing minggu pisanan kompetisi (dalam taun iki 26 Juni), ora ada permainan (libur).[29]

Kategori[sunting | sunting sumber]

Senior[sunting | sunting sumber]

Tunggal Putra[sunting | sunting sumber]

Flag of Serbia Novak Djokovic mengalahkan Flag of Spanyol Rafael Nadal karo skor 6–4, 6–1, 1–6, 6–3

  • Iki ya iku gelar juwara kedelapan Djokovic lan gelar juwara ka-26 sadawaning karirnya. Iki uga minangka gelar Grand Slam keduanya taun iki, lan uga gelar Wimbledon pertamanya.

Tunggal Putri[sunting | sunting sumber]

Flag of the Czech Republic Petra Kvitová mengalahkan Flag of Russia Maria Sharapova karo skor 6–3, 6–4

  • Iki ya iku gelar pisanan Kvitová ing ajang Grand Slam. Ia uga minangka juwara Grand Slam kategori senior pisanan sing lahir ing taun 1990-an.

Gandha Putra[sunting | sunting sumber]

Flag of the United States Bob Bryan / Flag of the United States Mike Bryan mengalahkan Flag of Swédia Robert Lindstedt / Flag of Rumania Horia Tecău karo skor 6–3, 6–4, 7–6(7–2)

Gandha Putri[sunting | sunting sumber]

Flag of the Czech Republic Květa Peschke / Cithakan:Country data SLO Katarina Srebotnik mengalahkan Flag of Jerman Sabine Lisicki / Flag of Australia Samantha Stosur karo skor 6–3, 6–1

  • Iki minangka gelar Grand Slam pisanan sing diraih pasangan veteran iki.

Gandha Campuran[sunting | sunting sumber]

Flag of Austria Jürgen Melzer / Flag of the Czech Republic Iveta Benešová mengalahkan Cithakan:Country data IND Mahesh Bhupathi / Flag of Russia Elena Vesnina karo skor 6–3, 6–2

Junior[sunting | sunting sumber]

Tunggal Remaja Putra[sunting | sunting sumber]

Proses kualifikasi dianakaké ing Bank of England Sports sing dumunung ing Roehampton, Inggris. 32 peserta bertarung kanggo ngrebut delapan tiket ing babak utama.[30] 19 saka 20 pemain paling apik berkompetisi kanggo ngrebut gelar Wimbledon. Jiri Vesely, sing minangka juwara Australia Kabuka junior, minangka unggulan pisanan ing ajang iki. Ia diikuti déning juwara Perancis Kabuka 2011, Bjorn Fratangelo. Minangka tambahan, para unggulan iki uga kalebu finalis Perancis Kabuka taun iki, Dominic Thiem, uga mèlu kompetisi iki sawisé menangaké Gerry Weber Junior Open 2011 ing Halle. Tantangan tuan rumah berada ing tangan Liam Broady, sing menangaké turnamèn berskala Grade 1; AEGON Junior International 2011, sing dianakaké ing Roehampton seminggu sebelum dimulainya Wimbledon. Mereka uga bergabung karo Mate Delic, sing dadi semifinalis ing Paris lan perempatfinalis ing Roehampton.[31][32] Ing putaran pisanan, unggulan ka-14 Andres Artuñedo dikalahkan déning petenis non-unggulan asal Amérika Sarékat, Marcus Giron, nalika mantan peringkat siji donya Jason Kubler mengalahkan Delic 10-8 ing set terakhir.[33] Also going through were the British wildcards of Oliver Hudson;[34] Ing situ uga peserta kualifikasi Hassan Ndayishimiye saka Burundi mencetak sejarah minangka peserta asal Burundi pisanan sing mengikuti Wimbledon.[35]Ia menangaké pertandhingan putaran kaloro lan menang atas Thiago Moura Monteiro asal Brazil karo skor set terakhir 15-13 melawan Dennis Novak asal Austria.[36] Unggulan ka-11 Joao Pedro Sorgi asal Brazil dikalahkan peserta non-unggulan asal Britania Raya, Kyle Edmund.[37] Ing putaran kaloro, akèh pemain tuan rumah sing kaèliminasi, kalebu unggulan katelu Golding ing tangan Kubler lan unggulan kesepuluh, Morgan.[38] Déné, peserta asal Jerman, Robin Kern, mengalahkan unggulan kesembilan Andrew Whittington asal Australia.[39] Ing putaran katelu, Broady mengalahkan Vesely,[40] lan Thiem dikalahkan loro set langsung déning Julian Cagnina asal Belgia.ref>http://www.itftennis.com/juniors/news/newsarticle.asp?articleid=22809</ref> Ing perempatfinal, peserta asal Jepang, Kaichi Uchida, secara mengejutkan mengalahkan Mate Pavic asal Kroasia sing minangka unggulan keenam karo skor set terakhir 10-8.[41] Perjuangan sing sangat berat harus dijalani Broady kanggo mengalahkan Kern karo skor set terakhir 13-11.[42] Ing babak semifinal, Broady kasil mengalahkan Kubler karo loro set langsung,[43] nalika Luke Saville membalas kekalahannya melawan Uchida ketika ia menang karo loro set kanggo mencapai Grand Final turnamèn Grand Slam keduanya. Ing babak Grand Final, Saville kasil mengalahkan Broady, lan minangka peserta asal Australia pisanan sing kasil dadi juwara sawisé Todd Reid.[44][45]

Grand Final:

Flag of Australia Luke Saville mengalahkan Flag of the United Kingdom Liam Broady karo skor 2–6, 6–4, 6–2[46]

Tunggal Remaja Putri[sunting | sunting sumber]

Flag of Australia Ashleigh Barty mengalahkan Flag of Russia Irina Khromacheva karo skor 7–5, 7–6(7–3)

Gandha Remaja Putra[sunting | sunting sumber]

Flag of the United Kingdom George Morgan / Flag of Croatia Mate Pavić mengalahkan Flag of the United Kingdom Oliver Golding / Flag of the Czech Republic Jiří Veselý karo skor 3–6, 6–4, 7–5

Gandha Remaja Putri[sunting | sunting sumber]

Flag of Kanada Eugénie Bouchard / Flag of the United States Grace Min mengalahkan Flag of the Netherlands Demi Schuurs / Flag of the People's Republic of China Tang Haochen karo skor 5–7, 6–2, 7–5

Khusus[sunting | sunting sumber]

Gandha Kursi Roda Putra[sunting | sunting sumber]

Flag of the Netherlands Maikel Scheffers / Flag of the Netherlands Ronald Vink mengalahkan Flag of Prancis Stéphane Houdet / Flag of Prancis Michael Jeremiasz karo skor 7–5, 6–2

Gandha Kursi Roda Putri[sunting | sunting sumber]

Para peserta terdiri saka juwara bertahan; nomer siji tunggal Esther Vergeer, lan nomer siji gandha Sharon Walraven. Mereka uga didampingi déning unggulan kaloro sing minangka rekan senegara mereka, Jiske Griffioen lan Aniek van Koot.[47] Ing sana uga ada pasangan tuan rumah, Lucy Shuker lan Jordanne Whiley lan pasangan sing mendapatkan status wildcard, Annick Sevenans lan Marjolein Buis.[48] Ing babak semifinal, Vergeer lan Walraven hanya kehilangan siji game ing set pisanan, sebelum Sevenans lan Buis menang tie-break ing set kaloro sebelum juwara bertahan menangaké pertandhingan kasebut 6-2. Semifinal kaloro nuduhaké Shuker bermain kanggo kaloro kalinya wiwit dibekap cedera selama 6 bulan lan Wiley berpartisipasi kanggo pisanan kalinya.[49] Griffioen lan van Koot hanya kalah tiga games melawan pasangan asal Britania Raya sing terdiri saka Shuker lan Whiley.[50] Perebutan tempat katelu uga nuduhaké Shuker lan Whiley harus puas berada ing posisi keempat sawisé dikalahkan déning Buis lan Sevenans , sawisé unggul 3-0 ing set kaloro.[51]Ing babak final, Vergeer lan Walraven mengawali permainan karo baik lan mencatat break ing game kedelapan kanggo menguasai set pisanan. Ing set kaloro, Griffioen lan van Koot mengejar empat game saka game sing dicatat kaping papat berturut-turut. Kemudian, mereka unggul 5-2 ing set sing paling menentukan, lan ing akhirnya Vergeer lan Walraven menang 5 game beruntun sehingga mereka unggul 7-5 ing set kaloro.[51] Kemenangan kasebut minangka gelar juwara katelu Vergeer ing Wimbledon lan mencatatkan dirinya minangka pemain ora terkalahkan lan pasangan kasebut sukses mempertahankan gelarnya.[52]

Grand Final: Flag of the Netherlands Esther Vergeer / Flag of the Netherlands Sharon Walraven mengalahkan Flag of the Netherlands Jiske Griffioen / Flag of the Netherlands Aniek van Koot karo skor 6–4, 3–6, 7–5[53]

Legenda[sunting | sunting sumber]

Gandha Undangan Putra[sunting | sunting sumber]

Flag of the Netherlands Jacco Eltingh / Flag of the Netherlands Paul Haarhuis mengalahkan Flag of Swédia Jonas Björkman / Flag of Australia Todd Woodbridge karo skor 3–6, 6–3, [13–11]

Gandha Undangan Putri[sunting | sunting sumber]

Pasangan asal Republik Ceko kasebut mengejar ketertinggalan 5-2, lan ing akhirnya Hingis lan Davenport keluar minangka juwara sawisé menangaké pertandhingan kasebut loro set langsung.[54]

Flag of the United States Lindsay Davenport / Flag of Switzerland Martina Hingis mengalahkan Flag of the United States Martina Navratilova / Flag of the Czech Republic Jana Novotná karo skor 6–4, 6–4

Gandha Undangan Senior Putra[sunting | sunting sumber]

Flag of Australia Pat Cash / Flag of Australia Mark Woodforde mengalahkan Flag of the United Kingdom Jeremy Bates / Flag of Swédia Anders Järryd karo skor 6–3, 5–7, [10–5]

Publisitas[sunting | sunting sumber]

Turnamèn iki disiaraké ing 185 negara.[55] Penyiar utamané ya iku BBC lan wiwit turnamèn iki afiliasi karo Sony, turnamèn iki disiaraké tiga dimensi kanggo pisanan.[56] Kanggo menandai ulang taun ka-125 turnamèn iki, BBC menyiarkan sebuah film dokumenter berjudul "125 years of Wimbledon: You Cannot Be Serious" (Indonesia: 125 taun Wimbledon: Kamu Ora Boleh Serius"); mengilas balik momen-momen tak terlupakan, lan film iki ditayangkan sehari sebelum turnamèn dianakaké, yaitu tanggal 19 Juni.[57]

Penonton[sunting | sunting sumber]

Anggota Kulawarga Krajan Inggris mèlu mirsani turnamèn iki. Bebarengan karo Adipati Cornwall sing mirsani turnamèn iki ing dina Rabu minggu pisanan, minangka wakil resmi, saka papan khusus.[58] Ing dina Senin minggu kaloro, datanglah Adipati Cambridge, bebarengan karo karo Duchess of Cambridge bersamaan karo kunjungan pribadi mereka, lan mereka menonton katelu pertandhingan sing dimainaké ing Centre Court.[59] Sawisé kemenangan ing gelombang pisanan saka katelu pertandhingan ing sana, Andy Murray menyempatkan diri kanggo bertemu mereka, sawisé memberi hormat langsung saka lapangan sawisé pertandhingan itu selesai.[60]

Ing dina Senin minggu kaloro, suhu mencapai 30 derajat, lan sebanyak 146 pelindung harus membutuhkan pertolongan medis ing jam 16:30 karena kepanasan. Iki minangka peningkatan sing signifikan, karena loro dina sebelumnya, secara berturut-turut, 90 lan 87 wong, harus membutuhkan pertolongan medis.[61]

Protes[sunting | sunting sumber]

Ing dina Sabtu minggu pisanan, 14 wong dicekel ing gerbang nalika ngupaya mlebu lapangan. Panitia isih nutup lawang, meksa penonton sing kémah mèh sedina supaya nunggu ing njaba jroning 45 menit, sadurungé lawang kasebut dibuka ing jam 11.15 ésuk. Grup kasebut nganggo sandhangan awarna kuning lan nggawa cèt sarta alat-alat liyané kanggo gawé spanduk ing lapangan. Salah siji sumber ngandhakaké yèn wong-wong iku ingin mrotès kawicaksanan pamaréntah.[62]

Rujukan[sunting | sunting sumber]

  1. ^ Alexandra Willis. "A new Show Court at Wimbledon", All England Club, Wimbledon.com, 27 Mei 2011.
  2. ^ "Wimbledon 2010 in numbers". All England Club. Wimbledon.com. 6 July 2010. http://championships.wimbledon.org/en_GB/news/articles/2010-07-06/201007071278484605882.html. Retrieved 8 June 2011.
  3. ^ a b "Facts and figures". All England Club. Wimbledon.com. http://aeltc2011.wimbledon.com/footer/press-and-media/facts-figures.html. Retrieved 8 June 2011.
  4. ^ "Grass Courts – General". All England Club. Wimbledon.com. http://aeltc2011.wimbledon.com/footer/press-and-media/grass-courts.html. Retrieved 8 June 2011.
  5. ^ Sarah Edworthy. "The Queue Exhibition", All England club, Wimbledon.com, 27 Mei 2011.
  6. ^ "125TH Championships Celebrations". All England club. Wimbledon.com. http://aeltc2011.wimbledon.com/125th-championships/125th-celebrations/index.html. Retrieved 5 June 2011.
  7. ^ http://hsbc.wimbledon.com/default.aspx
  8. ^ http://hsbc.wimbledon.com/futures.htm
  9. ^ a b "Rankings explained". atpworldtour.com. http://www.atpworldtour.com/Rankings/Rankings-FAQ.aspx. Retrieved 31 January 2011.
  10. ^ a b "WTA Tour rules". wtatour.com. http://www.wtatour.com/SEWTATour-Archive/Archive/AboutTheTour/rules.pdf. Retrieved 31 January 2011.
  11. ^ "Juniors tournament grades". itftennis.com. http://www.itftennis.com/juniors/rankings/tournamentgrades.asp. Retrieved 31 January 2011.
  12. ^ "2011 ITF junior rules and regs". itftennis.com. http://www.itftennis.com/shared/medialibrary/pdf/original/IO_54603_original.PDF. Retrieved 25 January 2011.
  13. ^ "Wheelchair tennis rules and regs for 2011". itftennis.com. http://www.itftennis.com/shared/medialibrary/pdf/original/IO_54771_original.PDF. Retrieved 31 January 2011.
  14. ^ "The Championships, Wimbledon, 2011 Prize Money" (PDF). All England Club. Wimbledon.com. http://aeltc2011.wimbledon.com/content/documents/visiting-wimbledon/2011-prizemoney.pdf. Retrieved May 19, 2011.
  15. ^ a b c Seedings announced
  16. ^ Ranking
  17. ^ "Robin Soderling loses to Bernard Tomic", BBC News, BBC Sport, 25 Juni 2011.
  18. ^ "Fish sinks Berdych to keep American flag flying", Reuters, reuters.com, 27 Juni 2011.
  19. ^ "Tsonga brushes past Ferrer into quarters", ESPN, 28 Juni 2011.
  20. ^ "Andy Roddick suffers third-round loss", BBC News, BBC Sport, 24 Juni 2011.
  21. ^ http://sports.ndtv.com/tennis/news/item/175049-ninth-seed-monfils-knocked-out-by-kubot-at-wimbledon
  22. ^ "Kim Clijsters out of Wimbledon". ESPN. 2011-06-15. http://sports.espn.go.com/sports/tennis/wimbledon11/news/story?id=6663740&campaign=rss&source=ESPNHeadlines. Retrieved 2011-06-15.
  23. ^ Ranking
  24. ^ "Kim Clijsters withdraws from Wimbledon". Press Association. Independent. 15 June 2011. http://www.independent.co.uk/sport/tennis/kim-clijsters-withdraws-from-wimbledon-2297746.html. Retrieved 15 June 2011.
  25. ^ "Kleybanova withdraws from Wimbledon". sports.ru. http://www.sports.ru/en/tennis/102852147.html. Retrieved 2011-06-09.
  26. ^ "Wild cards announced for The Championships, 2011". All England Club. wimbledon.com. http://www.wimbledon.com/en_GB/news/articles/2011-06-07/201106071307451283525.html. Retrieved 7 June 2011.
  27. ^ "No more Wimbledon wild cards for British hopefuls", Press Association, guardian.co.uk, 12 Juni 2011.
  28. ^ "Casey Dellacqua gets Wimbledon chance as Lleyton Hewitt set to play doubles with Peter Luczak". AAP. Foxsports.com.au. June 12, 2011. http://www.foxsports.com.au/tennis/casey-dellacqua-gets-wimbledon-chance-as-lleyton-hewitt-set-to-play-doubles-with-peter-luczak/story-e6frf4mu-1226073995300. Retrieved 2011-06-13.
  29. ^ Fendrich, Howard. "Roger Federer seeks record 7th-tying championship as Wimbledon resumes Monday". http://www.csmonitor.com/From-the-news-wires/2010/0627/Roger-Federer-seeks-record-7th-tying-championship-as-Wimbledon-resumes-Monday. Retrieved June 28, 2011.
  30. ^ Michael Burke. "Junior Wimbledon qualifying begins", All England Club, wimbledon.com, 23 Juni 2011.
  31. ^ "The Junior Championships, Wimbledon 2011 Preview", ITF, itftennis.com/juniors, 24 Juni 2011.
  32. ^ Jason Goodall. "Looking ahead to Junior Wimbledon", wimbeldon.com, 8 Juni 2011.
  33. ^ http://www.itftennis.com/juniors/news/newsarticle.asp?articleid=22791
  34. ^ http://www.wimbledon.com/en_GB/news/match_reports/2011-06-25/201106251309022575693.html
  35. ^ http://www.wimbledon.com/en_GB/news/match_reports/2011-06-27/201106271309209169791.html
  36. ^ http://www.itftennis.com/juniors/news/newsarticle.asp?articleid=22802
  37. ^ http://news.bbc.co.uk/sport1/hi/tennis/13929186.stm
  38. ^ http://news.bbc.co.uk/sport1/hi/tennis/13943755.stm
  39. ^ http://www.itftennis.com/juniors/news/newsarticle.asp?articleid=22805
  40. ^ http://news.bbc.co.uk/sport1/hi/tennis/13959080.stm
  41. ^ http://www.itftennis.com/juniors/news/newsarticle.asp?articleid=22812
  42. ^ http://news.bbc.co.uk/sport1/hi/tennis/13975430.stm
  43. ^ http://news.bbc.co.uk/sport1/hi/tennis/13990782.stm
  44. ^ http://www.wimbledon.com/en_GB/news/match_reports/2011-07-02/201107021309626594515.html
  45. ^ http://www.itftennis.com/juniors/news/newsarticle.asp?articleid=22822
  46. ^ http://news.bbc.co.uk/sport1/hi/tennis/14002500.stm
  47. ^ http://www.itftennis.com/wheelchair/news/newsarticle.asp?articleid=22813
  48. ^ http://news.bbc.co.uk/sport1/hi/disability_sport/13891048.stm
  49. ^ http://www.itftennis.com/wheelchair/news/newsarticle.asp?articleid=22819
  50. ^ http://news.bbc.co.uk/sport1/hi/tennis/13998474.stm
  51. ^ a b http://www.itftennis.com/wheelchair/news/newsarticle.asp?articleid=22825
  52. ^ http://news.bbc.co.uk/sport1/hi/tennis/14004170.stm
  53. ^ http://www.wimbledon.com/en_GB/news/match_reports/2011-07-03/201107031309696483470.html
  54. ^ http://www.wimbledon.com/en_GB/news/match_reports/2011-07-03/201107031309699016147.html
  55. ^ Kaluputan sitat (pangutipan) Tag <ref> ora absah; ora ditemokaké tèks kanggo ref mawa jeneng Profit
  56. ^ "Oh, I say! Wimbledon finals action to be shown in 3D cinemas across the world". thisislondon.co.uk. 2011-03-07. http://www.thisislondon.co.uk/standard/article-23929475-oh-i-say-wimbledon-finals-action-to-be-shown-in-3d-cinemas-across-the-world.do. Retrieved 2011-03-07.
  57. ^ "125 years of Wimbledon: You Cannot Be Serious". BBC. 2011-06-19. http://news.bbc.co.uk/sport2/hi/tennis/13696944.stm. Retrieved 2011-06-19.
  58. ^ "The Duchess of Cornwall attends the 125th Wimbledon Championships", Prince of Wales, 22 Juni 2011.
  59. ^ "Duke and Duchess of Cambridge at Wimbledon", Press Association, Independent, 27 Juni 2011.
  60. ^ 2011 Wimbledon Championships. BBC. BBC One, London. 13:45–18:00.
  61. ^ http://www.bbc.co.uk/news/uk-england-london-13936324
  62. ^ http://www.guardian.co.uk/sport/2011/jun/25/wimbledon-protest-gates-shut

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]

Sing mengku  sadurungé:
Perancis Kabuka 2011
Grand Slam Diganti déning:
AS Kabuka 2011
Sing mengku  sadurungé:
Wimbledon 2010
Kajuwaraan Wimbledon Diganti déning:
Wimbledon 2012

Cithakan:ATP World Tour 2011