Nadia Petrova

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Nadia Petrova

Nadia Petrova (lair ing Moskwa, Rusia, 8 Juni 1982; umur 36 taun)[1] iku petenis tunggal wadon.[1] Nadia Petrova nduwéni awak kang dhuwuré 178 cm lan aboté 65 kilo gram.[2] Nadia Petova dadi petenis wadon kang profésional nalika taun 1999.[1] Nadia Petrova uga tau éntuk rangking kang paling dhuwur sadonya, Nadia Petrova tau éntuk rangking lima sadonya nalika tanggal 15 Mèi 2006 kapungkur.[1] Saliyané iku, Nadia Petrova uga tau éntuk gelar juwara profésional kang cacahé limang gelar juwara profésional tunggal putri nganti saiki.[1] Nalika taun 2004, Nadia Petrova pancèen ora éntuk juwara siji ing Australian Open, nanging Nadia Petrova banjur sukses ing WTA sirkuit.[1] Nadia Petrova kang asalé saka Rusia menang saka Tamarine Tanasugarn kang asalé saka Thailand.[1] Nadia menang nalika lomba ing tetandhingan tunggal putri ing turnamen Australian Open tennis ing Melbourne nalika tanggal 15 Januari 2007.[1]

Nadia Petrova iku kalebu petenis kang nduwéni pengalaman.[3] Nadia mèlu main ing tennis Pro nalika taun 1999.[3] Prestasi kang ditampa Nadia Petrova ya iku rangking 3 WTA nalika Mèi taun 2006, rangking sekaran 37 WTA (20 Juni 2011).[3] Déné gelar Juwara kang tau ditampa ya iku 4 ITF lan 9 WTA.[3] Saliyané iku Pencapaian ing Grand Slam ya iku Quarter Final (QF) Australian Open (2006, 2010); QF Wimbledon (2005, 2008); QF US Open (2004, 2005) lan Semi Final French Open (2003, 2005).[3]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b c d e f g h australian.open-tennis.com(dipunundhuh tanggal 15 Agustus 2011)
  2. usopen.org(dipunundhuh tanggal 15 Agustus 2011)
  3. a b c d e raga.kompasiana.com/raket/2011/06/26/darah-muda-di-r4-w-2011/ ulah raga.kompasiana.com(dipunundhuh tanggal 15 Agustus 2011)