Grega Žemlja

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Grega Žemlja
Grega Žemlja at the 2012 US Open 1.jpg
Negara Cithakan:SLO
Padunungan Kranj, Slovénia
Dhuwur 1.83 m (6 ft 0 in)
Main Tangan kanan (backhand dua tangan)
Bebungah $662,963
Tunggal
Rekor karier 33–25
Titel karier 0
5 Challenger, 9 Futures
Peringkat paling dhuwur No. 50 (22 Oktober 2012)
Peringkat wektu iki No. 55 (31 Dhésèmber 2012)
Asil Grand Slam
Australia Terbuka P1 (2010, 2011)
Prancis Terbuka P2 (2010)
Wimbledon P2 (2011, 2012)
AS Terbuka P3 (2012)
Ganda
Rekor karier 11–11
Titel karier 0
1 Challenger, 3 Futures
Ranking paling dhuwur No. 252 (21 November 2011)
Ranking wektu iki No. 525 (31 Dhésèmber 2012)
Pungkasan diowahi: 2 Januari 2013.

Grega Žemlja (lair ing Jesenice, Slovénia, 29 Sèptèmber 1986; umur 31 taun) inggih punika tiyang petenis saking Slovenia. Piyambakioun sampun ménangakén gangsal gelar tunggal lan sétunggal gelar ganda ing ATP Challenger Tour. Ing taun 2012, piyambakipun ngayuh ubengan kaping tiga AS Terbuka lan manawi petenis putra Slovenia kawiwitan ingkang nggayuh ubengan kasébut ing turnamen Grand Slam. Peringkat ingkang inggil ATP-nipuninggih punika kaping 50 ingkang dipunraih ing tanggal 22 Oktober 2012. Piyambakipun wakili nagaranipun dados péranganing tim Piala Davis Slovenia.

Kauripan pribadi[besut | besut sumber]

Žemlja wiwit main tenis ing yuswa pitung taun mnéawi wong tuwané ndamél lapangan rumput buatan ing ngajéng dalémipun.[1] Ayahnya, Franc, punika mantan peloncat ski, manawi ibunipun Darinka mérdamél minangka babagan periklanan sebuah koran lokal.[1] Žemlja gadhah adik perempuan Tjasa, ingkang taksih ngelajengaken kuliahnipun.[1] Dulu, piyambakipn naté main ski sakderenge mutusaken kanggé main tenis, lan ndadosaken ski minangka hobi lan nadhe dados atlet ski manawi piyambakipun sampun dados petenis.[1] Permukaan favoritnya inggih punika rumput, manawi turnamen favoritipun inggih punika Kejuaraan Wimbledon lan Australia Kabuka.[1]

Karir[besut | besut sumber]

2003[besut | besut sumber]

Ing taun punika, Žemlja ndhèrèk turnamen profesional kanggé kawiwitan, ingturnamen Futures Slovenia F1, ing pundhi piyambakipun takluk ing tangan Bostjan Osabnik 5–7, 4–6.[2] Dan itu juga merupakan satu-satunya turnamen yang diikuti Žemlja padha taun ini.[2]

2004[besut | besut sumber]

Taun punika ya iku taun ing pundhi Žemlja miwiti kariripun dados pemain profesional.[1] Miwiti tahunipun kaliya tereliminasi kaping kalih turut-turut ing ubengan kawiwita,[3] sakderenge pungkasan menangaken Slovenia F2, kaliyan langkung rumiyen nyisihaken Javier Garcia-Sintes, Rainer Etzinger, Marcos Daniel, lan Bostjan Osabnik sakderenge pungkasan ngalahaken Carlos Berlocq 6–7(1), 6–3, 6–4.[3] Sakderenge punika, piyambakipun nggayuh ubengan kaping kalihipun turut-turut, sakderenge pungkasan ngayuh semifinal Serbia F4 (dipunkalahaken Vladimir Pavicevic 2–6, 2–6).[3] Malih ngayuh semifinal ing Serbia F6 (menyisihkan Marko Jankovic, Filip Paroci, lan Ivan Radovanovic, sakderenge pungkasan dipunkalahaken Alberto Soriano 5–7, 3–6), ananging kalah ing ubengan kawiwitanipun turut-turut sasampunipun.[3] zngayuh kaping kalihipun ubengan kalih lan sepisan perempatfinal ing tiga turnamen salajengipun,[3] Žemlja pun balik kalah kalih turut-turut ing ubengan kapisan.[3] Saksampune punika, piyambakipun ngayuh ubengan kaping kalih Tunisia F5, dipunkalahaken Bostjan Osabnik 6–7(2), 4–6, lajeng ngayuh perempatfinal Tunisia F6 sasampunipun dipunkalahaken Darko Madjarovski 6–4, 4–6, 4–6.[3] Žemlja mungkasi musim kaliyan nempati peringkat ke-640.[1]

2005[besut | besut sumber]

Wiwit musim Žemlja kirang mulus, dengan kekalahanipun ing ubengan-ubengan wiwit suatu kompetisi,[4] Saksampune punika, piyambakipun ngayuh final kaping kalih ing suatu turnamen Futures, inggih punika ing Hungaria F1 (dipunkalahaken Sebo Kiss) lan ing Bosnia lan Herzegovina F1 (dipunkalahaken Ilija Bozoljac 4–6, 3–6), sadèrèngipun pungkasan menang ing panggènipun, Kranj. nyisihaken langkung rumiyen Markus Egger, Vilim Visak, Rok Jarc, lan Ernests Gulbis, piyambakipun ngelaju ing babak final, lajeng dados juara sasampunipun ngalahaken Roman Vogeli 7–6(4), 6–3.[4] Saksampune punika, Žemlja menangaken kalih turnamen turut-turut, ingggih punika ing Slovenia F2 (ngalahaken Vilim Visak) lan ing Slovenia F3 (ngalahaken Marco Pedrini).[4]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c d e f g "Grega Zemlja". atpworldtour.com. Dijupuk 2013-01-04. 
  2. ^ a b "Grega Zemlja". atpworldtour.com. Dijupuk 2013-01-04. 
  3. ^ a b c d e f g "Grega Zemlja". atpworldtour.com. Dijupuk 2013-01-04. 
  4. ^ a b c "Grega Zemlja". atpworldtour.com. Dijupuk 2013-01-04. 

Pranala njaba[besut | besut sumber]


Ana loop cithakan: Cithakan:Persondata