Australia Terbuka

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Australia Terbuka (Australian Open) iku salah siji saka papat kajuwaraan Grand Slam jroning donya tènes. Kajuwaraan iki dianakaké ing Melbourne, Australia sasi Januari saben taun. Diwiwiti taun 1905, Australia Terbuka minangka kajuwaraan sing paling anom dibandingaké karo kajuwaraan Grand Slam liyané. Wiwitané mawa jeneng Australian championships, jenengé ganti kaya dina iki wiwit taun 1968 wektu éra kajuwaraan terbuka diwiwiti. Australia Terbuka dianakaké ing Melbourne Park wiwit taun 1988. Sadurungé, kajuwaraan iki dianakaké ing Kooyong, sing dunungé ing sisih kidul-wétan Melbourne. Kooyong dhéwé saiki dadi papan dianakaké kajuqaraan invitasi (Kooyong Classic) sing dianakaké sadurungé Australia Terbuka.

Deleng uga[sunting | sunting sumber]

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Australia_Terbuka&oldid=821472"