AS Terbuka (tènes)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Stadion Arthur Ashe.

AS Terbuka (basa Inggris: U.S. Open) iku turnamèn Grand Slam ing jagad tènes. Turnamèn iki dianakaké ing sasi Agustus utawa September saben taun.

Sajarah[besut | besut sumber]

AS Terbuka wiwitané wujud rong turnamèn kapisah: turnamèn putra lan turnamèn putri. Diwiwiti ing taun 1881, turnamèn iki wektu semana jenengé U.S. National Singles Championship lan mung nandhingaké nomer tunggal putra. Turnamèn putri diwiwiti enem taun sawisé iku. Ing taun 1968, nalika era "terbuka" diwiwiti, limang evèn kang kapisah (tunggal putra, tunggal putri, gandha putra, gandha putri, lan gandha campuran) didadèkaké siji lan dijenengi "AS Terbuka". Turnamèn taun mau uga minangka kang pisanan kang ngolèhaké peserta profèsional. Wiwit taun 1978, turnamèn iki dianakaké ing Flushing Meadows ing New York.

Lapangan mligi dumunung ing Stadion Arthur Ashe kang kapasitasé 23.000 penonton. Lapangan kaloroné ya iku Stadion Louis Armstrong. Kaloroné wujud lapangan atos (hardcourt), saéngga permainan lumaku kanthi kacepetan dhuwur.

Pamenang paling akèh[besut | besut sumber]

Tunggal putra[besut | besut sumber]

Tunggal putri[besut | besut sumber]

Uga delengen[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]