AS Terbuka (tènes)

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
Stadion Arthur Ashe.

AS Terbuka (basa Inggris: U.S. Open) iku turnamèn Grand Slam ing jagad tènes. Turnamèn iki dianakaké ing sasi Agustus utawa September saben taun.

Sajarah[besut | besut sumber]

AS Terbuka wiwitané arupa rong turnamèn kapisah: turnamèn putra lan turnamèn putri. Diwiwiti ing taun 1881, turnamèn iki wektu semana jenengé U.S. National Singles Championship lan mung nandhingaké nomor tunggal putra. Turnamèn putri diwiwiti enem taun sawisé iku. Ing taun 1968, nalika era "terbuka" diwiwiti, limang evèn sing kapisah (tunggal putra, tunggal putri, gandha putra, gandha putri, lan gandha campuran) didadèkaké siji lan diwènèhi jeneng "AS Terbuka". Turnamèn taun kasebut uga minangka sing pisanan sing ngolèhaké peserta profèsional. Wiwit taun 1978, turnamèn iki dianakaké ing Flushing Meadows ing New York.

Lapangan utamané dumunung ing Stadion Arthur Ashe sing kapasitasé 23.000 penonton. Lapangan kaloroné ya iku Stadion Louis Armstrong. Kaloroné arupa lapangan atos (hardcourt), saéngga permainan lumaku kanthi kacepetan dhuwur.

Pamenang paling akèh[besut | besut sumber]

Tunggal putra[besut | besut sumber]

Tunggal putri[besut | besut sumber]

Deleng uga[besut | besut sumber]

Pranala jaba[besut | besut sumber]