Tènes

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
Bal tènes.

Tènes utawa tènes lapangan iku ulah raga sing migunakaké rakèt lan bal, dimainaké ing lapangan sing dipara dadi loro nganggo jaring utawa nèt.

Sajarah tènes[besut | besut sumber]

Miturut cathetan sajarah, ulah raga migunakaké bal lan rakèt wis dimainaké wiwit sadurungé Masèhi, ya iku ing Mesir lan Yunani. ing abad kaping-11 sajinis dolanan sing diarani jeu de paume, sing mèmper tènes saiki, wis dimainaké kanggo sing sepisanan ing sawijining kawasan ing Prancis. Bal sing dipigunakaké diblebet nganggo bolah mawa wulu déné penthungane mung nganggo tangan.

Lapangan tènes

Turnamen tenis[besut | besut sumber]

Ana sawetara turnamèn tènes sing misuwur:

Deleng uga[besut | besut sumber]

Pranala jaba[besut | besut sumber]

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Tènes&oldid=1029673"