Florian Mayer

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Florian Mayer
Mayer F. RG13 (4) (9374097145).jpg
Negara Jerman
PadununganBayreuth, Jerman
Dhuwur1.90 m (6 ft 3 in)
Bobot81 kg (179 lb; 12.8 st)
Mlebu pro2001
MainTangan kanan (backhand dua tangan)
Bebungah$3,362,389
Tunggal
Rekor karier157–150
Titel karier1
Peringkat paling dhuwurNo. 18 (6 Juni 2011)
Peringkat wektu ikiNo. 23 (21 November 2011)
Asil Grand Slam
Prancis TerbukaP2 (2004, 2011)
WimbledonPF (2004)
AS TerbukaP3 (2011)
Ganda
Rekor karier31–57
Titel karier0
Ranking paling dhuwurNo. 62 (26 September 2011)
Ranking wektu ikiNo. 62 (21 November 2011)
Pungkasan diowahi: 21 November 2011.

Florian Mayer (lair ing Bayreuth, Jerman Barat, 5 Oktober 1938; umur 81 taun) inggih punika pèmain tenis profésional asal Jerman. piyambakipun main ing ATP World Tour lan Challenger. Piyambakipun sampun mènangakè sanga gèlar Challenger, ingkang mbantu wonten ing panggènan 50 besar peringkat ATP.

Mayer gayuh peringkat tertingginya, kaping 18, ing 6 Juni 2011. ugi, ing taun 2011, Mayer mènangi satunggal gelar ATP saksampunè kaping sèkawan kalah ing babak final.

Biodata Florian Mayer[besut | besut sumber]

Florian Mayer Singles Ranking: 35 Doubles Ranking: 51 Country: Germany Birth Date: 5 October 1983 Birth Place: Bayreuth, Germany Residence: Bayreuth, Germany Height: 1.91 metres (6 ft. 3 in.) Weight: 81.8 kilos (180 lbs.) Plays: Right Handed.[1] ing Kejuaraan Wimbledon, Mayer naté gayuh perempatfinal, lan kasil mau punika kasil ingkang saé ing ajang Grand Slam. piyambakipun pikoleh pangaji-aji Pendatang Baru Terbaik ing taun 2004.

Mayer dipunketahui dados juru main ingkang gadhah cara bermain boten lajim. piyambakipun gadhah ayunan panjang ing pukulan forehand lan backhand lan ngginakaken cara irisan bènten ing backhandnipun. piyambakipun ugi misuwur kaliyan backhand dropshot nglompat ingkang kedah damel lawanipun waspada kaliyan samparan wingkingipun.

Karir[besut | besut sumber]

2009[besut | besut sumber]

Florian mari saking cedera lan melaju ing babak final Nouméa Challenger, nanging dipunkalahaken Brendan Evans. lajeng, Mayer lolos ing babak utama Australia Terbuka kaliyan ngalahaken Sergei Bubka, Blaž Kavčič lan Amer Delic. lajeng, piyambakipun ngalahaken Lamine Ouahab ing ubengan kapisan, lan dipunkalahaken Juan Martín del Potro ing ubengan kaping kalih.

Lajeng, piyambakipun main ing pinten-pinten turnamen Challenger, kados ta turnamen-turnamen ing Heilbronn (Jerman), Wolfsburg (Jerman), Bergamo (Italia), Bangkok (Thailand), Napoli (Italia), Sofia (Bulgaria), Ostrava (Republik Ceko), Busan (Koréa Kidul), Karlsruhe (Jerman), Furth (Jerman), dan Braunschweig (Jerman), sadèrèngipun ndhèrèk Hamburg Masters. kasil ingkang saé inggih punika dados juara ing Bangkok, sasampunipun ngalahaken petenis tuan rumah Danai Udomchoke kaliyan skor 7–5, 6–2[2], lan juara ing Karlsruhe sasampunipun ngalahaken sesama petenis Jerman Dustin Brown kaliyan skor 6–2, 6–4.[2] Salajengipun, ing Hamburg, Mayer ngalahaken Rainer Schüttler kaliyan skor 6–7(3), 6–3, 6–3, sakderenge dipunkalahaken David Ferrer kaliyan skor 3–6, 2–6 ing ubengan kaping kalih.[2]

Kajeng, piyambakipun main ing pinten-pinten turnamen Challenger kados ta ing Tampere (Finlan), Istanbul (Turki), Freudenstadt (Jerman), Szczecin (Polen), sakderenge ugi ing Bangkok ndhèrèk turnamen seri 250 ATP World Tour.[2] piyambakipun gayuh babak final ing Istanbul, nanging dipunkalahaken Illya Marchenko kaliyan skor 4–6, 4–6[2], lan gayuh semifinal ing Tampere lan Freudenstadt.[2]

Ing Bangkok, Mayer kedah nglampahi tahap kualifikasi. Mendapatkan bye ing ubengan kawiwitan kualifikasi, piyambakipun kedah ngadep kaliyan petenis Jepang Tatsuma Ito lan kapungkasan kaliyan kemenangan 6–3, 6–2.[2] ing pungksana, piyambakipun melaju ing babak utama sasampunipun ngalahaken Donald Young 6–2, 6–4.[2] Perjalanannya mandheg sasampunipun dipunkalahaken Marco Chiudinelli ing ubengan kapisan babak utama, kaliyan skor 3–6, 3–6.[2]

Cathetan suku[besut | besut sumber]