Braunschweig

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Lambang Peta
Braunschweiger Stadtwappen Lage der kreisfreien Stadt Braunschweig di Jerman
Data dhasar
Bundesland: Niedersachsen
Status: Kreisfreie Stadt
Èlevasi: 75 m di atas NN
Wewengkon: 192,09 km²
Padunung: 240.167 (31 Dhésèmber 2005)
Kapadhetan sing ndunungi: 1.279 sing ndunungi per km²
Kodhe pos: 38100 - 38126
(alt: 3300)
Kode wewengkon: 0531, 05307, 05309
Pelat nomer montor: BS
Pamérangan administratif: 20 Stadtbezirke
Situs web resmi: www.braunschweig.de
Alamat e-mail: stadt@braunschweig.de
Pulitik
Walikutha: Dr. Gert Hoffmann (CDU)
Regierende Partei: Ratskoalition von
CDU und FDP

Braunschweig (Walanda: Brunswijk; Basa Sachsen Ngisor: Brunswiek) iku kutha gedhé dhéwé kaloro ing Niedersachsen, sing ndunungi watara 250 ribu jiwa. Ing kutha iki akèh tinemu lembaga-lembaga panelitèn nasional, malah miturut survei anyar, laladan Braunschweig lan saubengé duwé pametu per kapita gedhé dhéwé ing Éropah ing babagan panelitèan. Universitas teknik tuwa dhéwé ing Jerman uga dumunung ing kutha iki lan Carl Friedrich Gauss uga lair ing kéné. Saliyané iku, ing tlatah iki uga ana indhustri automobil lan penunjangé. Bandung minangka salah siji kutha partner Braunschweig lan kerep nganakaké liron pamuda.

Kutha kembar[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Cithakan:Niedersachsen