Braunschweig

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Jujug: pandhu arah, pados
Lambang Peta
Braunschweiger Stadtwappen Lage der kreisfreien Stadt Braunschweig di Jerman
Data dhasar
Bundesland: Niedersachsen
Status: Kreisfreie Stadt
Èlevasi: 75 m di atas NN
Wewengkon: 192,09 km²
Padunung: 240.167 (31 Desember 2005)
Kapadhetan padunung: 1.279 padunung per km²
Kodhe pos: 38100 - 38126
(alt: 3300)
Kode wewengkon: 0531, 05307, 05309
Pelat nomer montor: BS
Pamérangan administratif: 20 Stadtbezirke
Situs web resmi: www.braunschweig.de
Alamat e-mail: stadt@braunschweig.de
Pulitik
Walikutha: Dr. Gert Hoffmann (CDU)
Regierende Partei: Ratskoalition von
CDU und FDP

Braunschweig (Walanda: Brunswijk; Basa Sachsen Ngisor: Brunswiek) iku kutha paling gedhé kaloro ing Niedersachsen, duwé padunung watara 250 ribu jiwa. Ing kutha iki akèh tinemu lembaga-lembaga panelitèn nasional, malah miturut survei anyar, laladan Braunschweig lan saubengé duwé pametu per kapita paling gedhé ing Éropah ing babagan panelitèan. Universitas teknik paling tuwa ing Jerman uga dumunung ing kutha iki lan Carl Friedrich Gauss uga lair ing kéné. Saliyané iku, ing tlatah iki uga ana industri automobil lan penunjangé. Bandung minangka salah siji kutha partner Braunschweig lan kerep nganakaké liron pamuda.

Kutha kembar[sunting | besut sumber]

Pranala jaba[sunting | besut sumber]

Cithakan:Niedersachsen

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Braunschweig&oldid=1016555"