Garung, Garung, Wanasaba

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Garung
Désa
Nagara  Indonésia
Provinsi Jawa Tengah
Kabupatèn Wanasaba
Kacamatan Garung
Pamaréntahan
 • Lurah désa -
Pepadhet -

Garung iku salah siji désa ing Kacamatan Garung, Kabupatèn Wanasaba, Provinsi Jawa Tengah, Indonésia.[1]

Kaanan[besut | besut sumber]

Laladan iki kalebu laladan tetanen amarga ana ing pérénging Gunung Sumbing kang banget subur jalaran duwé lemah vulkanis lan suhu sing adhem. Kasil tetanèn saka laladan iki kaya ta janganan, palawija, lan tembako. Désa Garung wis kondhang ing ngendi-endi minangka désa sing duwé jalur kanggo munggah gunung Sumbing.

Pos Munggah Gunung[besut | besut sumber]

Salah siji pos munggah Gunung Sumbing ana ing désa iki. Panggonané pos udakara 500 metèr saka dalan utama Wanasaba-Temanggung. Sarana kanggo para pendhaki wis cepak ing kéné kaya ta padusan, panggonan léséhan karo turu lan lerèné para pendhaki. Ing pos iki para pendhaki bisa pratélan dhisik sadurungé munggah gunung lan bisa nyepakaké apa-apa sing durung cumawis kaya panganan lan banyu amarga ing jalur pendhakian rada angèl lan ora ana sendang.

Rujukan[besut | besut sumber]

Uga delengen[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]