Dhaptar paraga wayang

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
(Dipunpindhah saking Daftar Tokoh Wayang)
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Daftar Tokoh Wayang[sunting | Owah sumber]

Ing ngisor iki jeneng-jeneng wayang kang kerep dienggo ing lakon pakem wiracarita Ramayana lan Mahabharata kang kerep kababar ing tontonan wayang kulit utawa wayang wong yaiku:

Déwa-Dèwi[sunting | Owah sumber]


Ramayana[sunting | Owah sumber]

  1. Anggada
  2. Anoman
  3. Barata
  4. Begawan wasista
  5. Garudha
  6. Jatayu
  7. Janaka
  8. Kosalya
  9. Kumbakarna
  10. Lesmana
  11. Parasurama
  12. Rama
  13. Rahwana
  14. Resi gotama
  15. Sinta
  16. Subali
  17. Sugriwa
  18. Sukesi
  19. Sumitra
  20. Sarpanaka
  21. Wibisana

Mahabharata[sunting | Owah sumber]

  1. Abimanyu
  2. Abyasa
  3. Antareja
  4. Antasena
  5. Arjuna
  6. Aswatama
  7. Baladewa
  8. Werkodara
  9. Bisma
  10. Burisrawa
  11. Cakil
  12. Citraksa
  13. Citraksi
  14. Dewi Urangayu
  15. Drestadyumna
  16. Dretarastra
  17. Drona
  18. Drupadi
  19. Duryodana
  20. Dursasana
  21. Ekalawya
  22. Gathotkaca
  23. Indra
  24. Janamejaya
  25. Karna
  26. Krepa
  27. Kresna
  28. Kretawarman
  29. Kunthi
  30. Nakula
  31. Pandhawa
  32. Pandhu
  33. Parasara
  34. Parikesit
  35. Sadewa
  36. Salya
  37. Sangkuni
  38. Santanu
  39. Satyaki
  40. Dewi Satyawati
  41. Srikandhi
  42. Wesampayana
  43. Widura
  44. Wisanggeni
  45. Yudhistira
  46. Yuyutsu

Uga delengen[sunting | Owah sumber]