Krepa

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Krepa

Krepa, iku tokoh saka wiracarita Mahabharata. Dhèwèké putra Prabu Parunggaji, raja nagara Tempuru. Ing pedhalangan, Krepa utawa Kripa iki putra Resi Baratmadya lan Dewi Kumbini. Paraga iki arang metu ing pagelaran. Ing jaman Prabu Parikesit nyekel nagara Astina, Resi Krepa diangkat dadi perampara (ahli nujum) kraton.

Ing carita Jawa, Krepa mati nalika Aswatama mlebu ing kraton Astina. Nanging ana uga kang nyebut yèn Krepa mati ing tangane Karna nalika ing pasewakan agung ngadhepi Bharatayudha.

Delengen Uga[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Krepa&oldid=1079277"