Glugu

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Log klapa ing Klaten, Jawa, Indonesia .

Kayu kelapa punika kayu atos -substitute saka klapa wit kurma. Iki diarani ing Filipina minangka kayu klapa, utawa kayu coco, lan ing papan liya minangka cocowood [1] utawa palem abang [2] Iki minangka sumber kayu anyar sing asale saka tanduran perkebunan lan menehi alternatif kanggo kayu alas udan.

Kayu klapa asale saka kebon sawit lawas sing ditandur. Kelapa sawit ditandur minangka palawija ing perkebunan gedhe ing saindenging wilayah tropis ing wiwitan abad kaping 20 kanggo panen woh klapa. Wit kasebut ngasilake woh nganti umure udakara 70 taun, lan nalika iku dianggep wis tekan pungkasan taun ekonomine lan ditebang supaya bisa ngasilake tanduran ing mbesuk. Saben taun, pirang-pirang yuta telapak tangan ditebang ing saindenging wilayah tropis. Biasane, batang wis boroske dening produk saka proses iki.

Batang klapa, nuduhake gabah khas klapa

Referensi[besut | besut sumber]

  1. "Development of advanced veneer and other product from coconut wood to enhance livelihoods in South Pacific communities". [cocowood.net].
  2. "Red palm". The Wood Database. Dibukak ing 21 April 2020.