Bathara Indra

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Bathara Indra

Bathara Indra ya iku putranipun Bathara Guru lan Déwi Umayi, lan Indra mimpin Khayangan Jonggringsaloka. Bathara Indra dadi saksi urip dènéng kalahirané Arjuna Saki kacarita Indra saged njelma dateng Arcapada lan dadi raja ing nagara Mendanggana lan diaturi gelar Prabu Maharaja Sakra. Bathara Indra ngawa ganjaran ingkang dipunandhum dining manungsa ingkang kelakuane sae (baik).

Deleng uga[besut | besut sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Bathara_Indra&oldid=986955"