Airawata

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Airawata inggih punika gajah ingkang dipuntresnani sanget déning Bathara Indra, ingkang gadhah sedhérèk kaliyan gajah Puspadenta kagunganipun Prabu Baladewa, gajah Airawata punika asalipun saking samodra Mantana, wonten ing pangeboran samudra Mantana, medalaken Dewi Laksmi, rembulan, gajah airawata, Tirta Amerta, lsp. Airawata punika putri saking Irawati, salah satunggaling putri saking Daksa