Dewi Uma

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Dewi Uma iku garwane Bathara Guru. Uma iku anaké Umaran, wong kang sugih banget saka Merut. Dewi Uma lair ing wujud sorot kang ora bisa ditonton nganggo mata. Sawisé dadi permaisurine Bathara Kala lan pada tukaran siji lan sijiné, Bathara Guru ngutuk Dewi Uma dadi Batari Durga kang wujudé ala banget. Uripe sabanjuré ana ing Setragandamayit.[1]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

{

  1. Hardjowirogo (1982). Sajarah Wayang Purwa. Jakarta: Balai Pustaka.