Bathari Kamaratih

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Bathari Kamaratih utawa Gèwi Ratuh iku paraga wayang garwané Bathara Kamajaya. Pasangan iki dadi wewujudaning déwa-dèwi asmara. Ing versi Indhia, Kamaratih karan uga Rati. Ing pedhalangan Jawa, Kamaratih asring karan Dewi Ratih waé.

Uga delengen[besut | besut sumber]