Bathari Kamaratih

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Bathari Kamaratih utawa Gèwi Ratuh iku paraga wayang garwané Bathara Kamajaya. Pasangan iki dadi wewujudaning déwa-dèwi asmara. Ing versi Indhia, Kamaratih disebut uga Rati. Ing pedhalangan Jawa, Kamaratih asring disebut Dewi Ratih waé.

Uga delengen[besut | besut sumber]