Bathari Kamaratih

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa

Bathari Kamaratih utawa Gèwi Ratuh iku paraga wayang garwané Bathara Kamajaya. Pasangan iki dadi wewujudaning dewa-dèwi asmara. Ing versi Indhia, Kamaratih disebut uga Rati. Ing pedhalangan Jawa, Kamaratih asring disebut Dewi Ratih waé.

Deleng uga[besut | besut sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Bathari_Kamaratih&oldid=805053"