Parikesit

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Parikesit

Prabu Parikesit ya Prabu Kresna Dipayana ya iku ratu ing Negara Ngastina.[1]Prabu Parikesit putrané Radèn Angkawijaya/Abimanyu satriya ing Plangkawati kaliyan premesuri Dèwi Utari, putri Prabu Matswapati karo Dèwi Ni Yustinawati saka nagara Wirata. Sabubare perang Brantayuda lan Pandhawa padha surut, Parikesit kang duwe hak praja ing Ngastina. Nanging amarga durung diwasa, lakune paprentahan ditindakake dening Utari. Sawise ngancik diwasa Parikesit kajumenengake ratu dening Resi Jaladara, ya Prabu Baladewa kang wis madeg Pandhita.

Parikesit dadi puncering sejarah pangiwa para ratu ing tanah Jawa bisa sambung getih karo Pandhawa.[2]

Garwa lan putra[besut | besut sumber]

  • Dèwi Satapèn peputra Radèn Yudayana,
  • Dèwi Dhangan peputra
  • Radèn Ramayana
  • Dèwi Impun peputra Radèn Ramaprawa
  • Dèwi Geneng[3]

Uga delengen[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. Pustaka, Balai. Serat Padhalangan Ringgit Purwa - 1930, 1932.
  2. Padmasusastra. Layang Bauwarna - 1898.
  3. https://www.sastra.org/bahasa-dan-budaya/wayang/1684-padhalangan-ringgit-purwa-jilid-34-balai-pustaka-1930-1932-377?k=parikesit


Wiracarita Mahabharata déning Krishna Dwaipayana Wyasa
Para paraga
Dinasti Kuru Paraga liya
Santanu | Gangga | Bisma | Satyawati | Citrānggada | Wicitrawirya | Ambika | Ambalika | Widura | Dretarastra | Gandari | Sangkuni | Subadra | Pandu | Kunti | Madri | Yudistira | Bima | Arjuna | Nakula | Sahadewa | Duryodana | Dursasana | Yuyutsu | Dursala | Drupadi | Hidimbi | Gatotkaca | Ahilawati | Utara | Ulupi | Citrānggadā Amba | Barbarika | Babruwahana | Irawan | Abimanyu | Parikesit | Wirata | Kicaka | Krepa | Drona | Aswatama | Ekalawya | Kertawarma | Jarasanda | Satyaki | Mayasura | Durwasa | Sanjaya | Janamejaya | Resi Byasa | Karna | Jayadrata | Kresna | Baladewa | Drupada | Hidimba | Drestadyumna | Burisrawa | Salya | Adirata | Srikandi | Radha
Topik kagandhèng
Pandawa | Korawa | Hastinapura | Indraprastha | Krajan ing Mahabharata |
Perang ing Kurukshetra | Bhagawad Gita | Krajan Kuru | Silsilah Pandawa lan Korawa