Madrim

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
(Kaelih saka Madri)
Jump to navigation Jump to search
Dewi Madrim

Dèwi Madrim utawa Madri iku putriné Prabu Mandrapati raja nagara Mandaraka patutan saka pramèswari Dèwi Téjawati. Madrim iku adiké Prabu Salya (Narasoma). Kawin karo Pandhu Dewanata dadi bojoné kang kapindho lan lair putra kembar Pandhawa ya iku Nakula lan Sadewa Dèwi Madrim gadhah watek welas asih, setya, sabar lan wingit. Pungkasaning carita Dèwi Madrim dicaritakaké mèlu bélapati njegur Pancaka (geni pangobongan kunarpa) garwané Prabu Pandhu. Kaloro putra kembaré ya iku Nakula lan Sadewa kang isih bayi banjur diasuh déning Dèwi Kunthi.

Wiracarita Mahabharata déning Krishna Dwaipayana Wyasa
Para paraga
Dinasti Kuru Paraga liya
Santanu | Gangga | Bisma | Satyawati | Citrānggada | Wicitrawirya | Ambika | Ambalika | Widura | Dretarastra | Gandari | Sangkuni | Subadra | Pandu | Kunti | Madri | Yudistira | Bima | Arjuna | Nakula | Sahadewa | Duryodana | Dursasana | Yuyutsu | Dursala | Drupadi | Hidimbi | Gatotkaca | Ahilawati | Utara | Ulupi | Citrānggadā Amba | Barbarika | Babruwahana | Irawan | Abimanyu | Parikesit | Wirata | Kicaka | Krepa | Drona | Aswatama | Ekalawya | Kertawarma | Jarasanda | Satyaki | Mayasura | Durwasa | Sanjaya | Janamejaya | Resi Byasa | Karna | Jayadrata | Kresna | Baladewa | Drupada | Hidimba | Drestadyumna | Burisrawa | Salya | Adirata | Srikandi | Radha
Topik kagandhèng
Pandawa | Korawa | Hastinapura | Indraprastha | Krajan ing Mahabharata |
Perang ing Kurukshetra | Bhagawad Gita | Krajan Kuru | Silsilah Pandawa lan Korawa