Radha (Mahabharata)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Radha (Devanagari: राधा; Rādhā, IAST: Radha), ugi dipunsebat Radhika, Radhani saha Radhikarani. Panjenenganipun minangka kekasih Kresna wonten salebeting Brahma Vaivarta Purana, saha Gita Govinda wonten ing agama Hindhu. Radha minangka Dewi ingkang utama, asring dipunpuja minangka inkarnasi saking Dewi Laksmi. Radha mesti dipungambaraken sesarengan kaliyan Kresna saha praupan ingkang éndah wonten saklebeting teologi Agama Gaudiya Waisnawa.