Banowati

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Dèwi Banowati iku putra nomer telu saka Prabu Salya, ratu ing Mandraka. Banowati iku siji putri sing ayu banget, ayuné ora déné perhiasané nanging pancèn ayu sajati. Tatakramané alus lan sopan. Mula-mulané Banowati kasengsem déning Arjuna, nanging pungkasané dhèwèké dhaup karo Prabu Duryudana lan dadi pramèswari ing Hastinapura. Sanadyan mangkono, atiné isih abot marang Arjuna.