Endang Pujawati

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
(Kaelih saka Satyawati)
Jump to navigation Jump to search
Éndang Pujawati

Endang Pujawati utawa Endang Setyawati iku garwané Prabu Salya, lan permaisuri krajan Mandraka. Éndang Pujawati kondhang kasebab kesetiaane karo Prabu Salya. Saéngga dijuluki Setyawati. Éndang Pujawati ya iku putriné Begawan Bagaswati kang diprejaya déning Narasoma kanggo njupuk ajian Candrabirawa. Pujawati kawi karo Salya dikaruniani anak lima, ya iku Dewi Erawati dipundhut garwa déning Baladéwa, Dewi Banowati kapundhut garwa déning Duryudana, Dewi Surtikanti dipundhut garwa déning Karna, Burisrawa lan Rukmarata (putra makutha Mandraka, mati ing sajeroning perang Bharatayudha.

Wiracarita Mahabharata déning Krishna Dwaipayana Wyasa
Para paraga
Dinasti Kuru Paraga liya
Santanu | Gangga | Bisma | Satyawati | Citrānggada | Wicitrawirya | Ambika | Ambalika | Widura | Dretarastra | Gandari | Sangkuni | Subadra | Pandu | Kunti | Madri | Yudistira | Bima | Arjuna | Nakula | Sahadewa | Duryodana | Dursasana | Yuyutsu | Dursala | Drupadi | Hidimbi | Gatotkaca | Ahilawati | Utara | Ulupi | Citrānggadā Amba | Barbarika | Babruwahana | Irawan | Abimanyu | Parikesit | Wirata | Kicaka | Krepa | Drona | Aswatama | Ekalawya | Kertawarma | Jarasanda | Satyaki | Mayasura | Durwasa | Sanjaya | Janamejaya | Resi Byasa | Karna | Jayadrata | Kresna | Baladewa | Drupada | Hidimba | Drestadyumna | Burisrawa | Salya | Adirata | Srikandi | Radha
Topik kagandhèng
Pandawa | Korawa | Hastinapura | Indraprastha | Krajan ing Mahabharata |
Perang ing Kurukshetra | Bhagawad Gita | Krajan Kuru | Silsilah Pandawa lan Korawa