Rukmarata

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Radèn Rukmarata iku putrané Prabu Salyantaka patutan Éndang Pujawati inggih Éndang Bonowati ingkang anem piyambak. Radèn Rukmarata gadhah watak sami kaliyan Prabu Salya nalika taksih mudha.

mBoten kathah cariyos pedhalangan ingkang ngginakaken Radèn Rukmarata. Manawi wonten Gagrag Ngayogyakarta Radèn Rukmarata palastra dipuntitih gada déning Resi Seta amargi mèlu campur tangan anglepasaken pusaka saking papan pandhelikan nalikanipun Resi Seta tandhing kaliyan Resi Bisma.

Pranala njaba[besut | besut sumber]