Aswatama

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Aswatama

Aswatama iku putrane Drona lan Dewi Wilutama. Wiwit cilik Aswatama ditinggal déning ibune. Aswatama kalatih déning Drona kaya dene Pandhawa lan Kurawa. Dhèwèké éntuk pusaka panah sekti seka ramane, ya iku Panah Cundamanik.

Ing perang Bharatayudha, Aswatama ngerti pokale Prabu Salya kang mbela Pandhawa nalika dadi kusire Adhipati Karna. Dhèwèké nyoba lapur marang Duryodhana, ananging raja Astina iki ora percaya. Aswatama minggat seka Kurusetra.

Ing pungkasane Bharatayudha, Aswatama sesidheman mlebu ing kraton. Dhèwèké mateni kabèh anak-bojone Pandhawa kang isih urip. Pas arep mateni Parekesit, anake Abimanyu iki mancal keris kang banjur mateni Aswatama.

Deleng uga[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Aswatama&oldid=1082504"