Pancala

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Wonten ing wiracarita Mahabharata, Pancala punika minangka karajan Wangsa Paurawa, saking sisih ler inggih punika Himalaya dumugi sisih kidul Charmanwati. Wonten ing sisih kilenipun wonten Karajan Kuru, Surasena kaliyan Matsya, manawi wonten sisih wetanipun punika alas Naimisha. Salajengipun Pancala dipunperang dados kalih, inggih punika Pancala Kidul kaliyan Pancala Ler. Pancala Kidul punika minangka pusatipun Pancala ingkang dipunpimpin Raja Drupada-marasepuhipun para Pandawa. Déné Pancala Ler punika dipunpimpin déning Aswatama-putranipun Drona. Drupada kaliyan Drona sejatosipun kekancan, ananging dados lawan. Kekalih karajan punika dipunwatesi déning lepen Gangga.