Surasena

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Surasena utawi Shurasena, Shoorsen, Shursen, Shoorsaini, Shoorseni) (Sansekerta: शूरसेन, Śūrasena)inggih punika Raja Yadawa kuno wonten ing Mathura. Asmanipun dipunginakaken kangge nama krajaan saha suku, kadosta Krajaan Surasena kaliyan cabangipun suku Yadawa-Surasena utawi Shoorsaini. Wonten salebeting Mahabharata, Surasena punika putranipun Dewamida. Menawi miturut Purana, ramanipun ingkang Asma Dewamidhusa. Panjenenganipun asring dipun sebat wonten ing Mahabharata kaliyan Purana minangka ramanipun Basudewa kaliyan Petra (IAST: Pŗtha; Kunti) ugi minangka eyang Kresna kaliyan para Pandawa.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Surasena&oldid=996414"