Barbarika

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Barbarika

Wonten salebeting wiracarita Mahabharata, Barbarika (IAST Barbarīka) inggih punika putranipun Gathotkaca kaliyan Maurwi (Ahilawati)-putri saking Muru (ingkang dipunpimpin déning Raja Yadawa). Barbarika punika aslinipun awujud raksesa (Yaksa), lajeng lair malih utawi ngalami reinkarnasi dados manungsa[1].

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. ^ [1], Dipun undhuh tanggal 29 September 2012.

Pranala njawi[besut | besut sumber]


 
Wiracarita Mahābhārata
Para Pandawa Lima

Daftar Kitab: | Adiparwa | Sabhaparwa | Wanaparwa | Wirataparwa | Udyogaparwa | Bhismaparwa | Dronaparwa | Karnaparwa | Salyaparwa | Sauptikaparwa | Striparwa | Santiparwa | Anusasanaparwa | Aswamedikaparwa | Asramawasikaparwa | Mosalaparwa | Prasthanikaparwa | Swargarohanaparwa |
Paraga wigati: Pandhawa | Korawa |
Artikel kagandhèng: Astadasaparwa | Bhagawad Gita | Bharatayuddha |