Wanaparwa

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search

Wanaparwa punika buku kaping 3 Mahabharata kaliyan terusanipun buku kaping 2; Sabhaparwa. Ing Wanaparwa dipuncariyosaken kadospundi para Pandhawa saha Dèwi Dropadi kedah gesang ing wana utawi alas laminipun 12 taun amargi Yudisthira kalah anggènipun main judhi. Buku Wanaparwa punika dhasaripun inspirasi karya sastra Jawa Kina; kakawin Arjunawiwaha anggitanipun mpu Kanwa.


 
Wiracarita Mahābhārata
Para Pandawa Lima

Daftar Kitab: | Adiparwa | Sabhaparwa | Wanaparwa | Wirataparwa | Udyogaparwa | Bhismaparwa | Dronaparwa | Karnaparwa | Salyaparwa | Sauptikaparwa | Striparwa | Santiparwa | Anusasanaparwa | Aswamedikaparwa | Asramawasikaparwa | Mosalaparwa | Prasthanikaparwa | Swargarohanaparwa |
Paraga wigati: Pandhawa | Korawa |
Artikel kagandhèng: Astadasaparwa | Bhagawad Gita | Bharatayuddha |