Striparwa

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Striparwa punika kitab kapin 11 Mahabharata. Kitab punika boten wonten vèrsi Jawa Kinanipun. Cariyos ingkang cekak punika isinipun sasambatan para sèmah satriya ing sampun lampus ing perang Bratayuda (Bharatayuddha). Lajeng sadaya nglampahaken ritual sraddha.


 
Wiracarita Mahābhārata
Para Pandawa Lima

Daftar Kitab: | Adiparwa | Sabhaparwa | Wanaparwa | Wirataparwa | Udyogaparwa | Bhismaparwa | Dronaparwa | Karnaparwa | Salyaparwa | Sauptikaparwa | Striparwa | Santiparwa | Anusasanaparwa | Aswamedikaparwa | Asramawasikaparwa | Mosalaparwa | Prasthanikaparwa | Swargarohanaparwa |
Paraga wigati: Pandhawa | Korawa |
Artikel kagandhèng: Astadasaparwa | Bhagawad Gita | Bharatayuddha |