Santiparwa

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Jump to navigation Jump to search

Santiparwa punika kitab kaping 12 Mahabharata. Kitab punika boten wonten ing basa Jawi Kina.

Ing kitab puniki dipuncariyosaken prakawis wejangan-wejangan bagawan Bisma nalika wonten saratalpa utawi "ranjang panah" sasampunipun kalah ing perang Bratayuda (Bharatayuddha). Bisma mliginipun maringi wejangan wigati ing Raja Yudisthira.


 
Wiracarita Mahābhārata
Para Pandawa Lima

Daftar Kitab: | Adiparwa | Sabhaparwa | Wanaparwa | Wirataparwa | Udyogaparwa | Bhismaparwa | Dronaparwa | Karnaparwa | Salyaparwa | Sauptikaparwa | Striparwa | Santiparwa | Anusasanaparwa | Aswamedikaparwa | Asramawasikaparwa | Mosalaparwa | Prasthanikaparwa | Swargarohanaparwa |
Paraga wigati: Pandhawa | Korawa |
Artikel kagandhèng: Astadasaparwa | Bhagawad Gita | Bharatayuddha |