Santiparwa

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Santiparwa punika kitab kaping 12 Mahabharata. Kitab punika boten wonten ing basa Jawi Kina.

Ing kitab puniki dipuncariyosaken prakawis wejangan-wejangan bagawan Bisma nalika wonten saratalpa utawi "ranjang panah" sasampunipun kalah ing perang Bratayuda (Bharatayuddha). Bisma mliginipun maringi wejangan wigati ing Raja Yudisthira.


 
Wiracarita Mahābhārata
Para Pandawa Lima

Daftar Kitab: | Adiparwa | Sabhaparwa | Wanaparwa | Wirataparwa | Udyogaparwa | Bhismaparwa | Dronaparwa | Karnaparwa | Salyaparwa | Sauptikaparwa | Striparwa | Santiparwa | Anusasanaparwa | Aswamedikaparwa | Asramawasikaparwa | Mosalaparwa | Prasthanikaparwa | Swargarohanaparwa |
Paraga wigati: Pandhawa | Korawa |
Artikel kagandhèng: Astadasaparwa | Bhagawad Gita | Bharatayuddha |