Ahilawati

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Ahilawati inggih punika paraga èstri wonten salebeting wiracarita Mahabharata ingkang misuwur. Panjenenganipun minangka Nag Kanya utawi gadhis naga. Ahilawati dipungarwa putranipun Bima, ingkang asma Gathotkaca. Sadèrèngipun dipungarwa, panjenenganipun minangka Maurwi. Panjenenganipun dipunmenangaken Gathotkaca sasampunipun nglampahi ujian ingkang bot. Maurwi paring kathah pitakèn, nanging Gathotkaca saged mangsuli sadaya pitakèn. Panjenenganipun minangka ibu saking Barbarika, ingkang langkung misuwur minangka Khatushyamji. Panjenenganipun paring wulangan dhumateng Barbarika supados biyantu para pecundang. Pramila makaten, panjenenganipun asring dipunsebat Hare Ka Sahara