Durwasa

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Durwasa Sala

Wonten salebeting Mitologi hindu, Durwasa utawi Durvasa (दुर्वास di Dewanagari utawi durvāsa di IAST, dipunsebat [d̪urʋɑ ː sɐ] wonten ing Basa Sansekerta, utawi Durvasas[1][2]. Durwasa punika putra saking Atri kaliyan Anasuya[1][3]. Panjenenganipun inkarnasinipun Siwa[1]. Panjenengaipun sampun misuwur gadhah sipat gampil nesu[4]. Manawi saweg nesu, panjenenganipun sagen paring kutukan (dipunwastani Shapa) ingkang saged mejahi sadaya kemawon[2]. Pramila makaten, wonten pundi kemawon, panjenenganipun dipunkurmati déning Déwa punapa manungsa[2]. Tuladhanipun wonten salebeting Abigyāna Shakuntala ingkang dipunserat déning Kalidasa, panjenenganipun paring kutukak dhumateng Sakuntala manawi tresnanipun badhé dipunsupekaken. Salajengipun, prakawis punika dados kasunyatan[2][4].

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. a b c [1], Dipun undhuh tanggal 30 September 2012.
  2. a b c d [2], Dipun undhuh tanggal 30 September 2012.
  3. [3], Dipun undhuh tanggal 3 November 2012.
  4. a b [4], Dipun undhuh tanggal 30 September 2012.
Wiracarita Mahabharata déning Krishna Dwaipayana Wyasa
Para paraga
Dinasti Kuru Paraga liya
Santanu | Gangga | Bisma | Satyawati | Citrānggada | Wicitrawirya | Ambika | Ambalika | Widura | Dretarastra | Gandari | Sangkuni | Subadra | Pandu | Kunti | Madri | Yudistira | Bima | Arjuna | Nakula | Sahadewa | Duryodana | Dursasana | Yuyutsu | Dursala | Drupadi | Hidimbi | Gatotkaca | Ahilawati | Utara | Ulupi | Citrānggadā Amba | Barbarika | Babruwahana | Irawan | Abimanyu | Parikesit | Wirata | Kicaka | Krepa | Drona | Aswatama | Ekalawya | Kertawarma | Jarasanda | Satyaki | Mayasura | Durwasa | Sanjaya | Janamejaya | Resi Byasa | Karna | Jayadrata | Kresna | Baladewa | Drupada | Hidimba | Drestadyumna | Burisrawa | Salya | Adirata | Srikandi | Radha
Topik kagandhèng
Pandawa | Korawa | Hastinapura | Indraprastha | Krajan ing Mahabharata |
Perang ing Kurukshetra | Bhagawad Gita | Krajan Kuru | Silsilah Pandawa lan Korawa