Durwasa

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Durwasa Sala

Wonten salebeting Mitologi hindu, Durwasa utawi Durvasa (दुर्वास di Dewanagari utawi durvāsa di IAST, dipunsebat [d̪urʋɑ ː sɐ] wonten ing Basa Sansekerta, utawi Durvasas[1][2]. Durwasa punika putra saking Atri kaliyan Anasuya[1][3]. Panjenenganipun inkarnasinipun Siwa[1]. Panjenengaipun sampun misuwur gadhah sipat gampil nesu[4]. Manawi saweg nesu, panjenenganipun sagen paring kutukan (dipunwastani Shapa) ingkang saged mejahi sadaya kemawon[2]. Pramila makaten, wonten pundi kemawon, panjenenganipun dipunkurmati déning Déwa punapa manungsa[2]. Tuladhanipun wonten salebeting Abigyāna Shakuntala ingkang dipunserat déning Kalidasa, panjenenganipun paring kutukak dhumateng Sakuntala manawi tresnanipun badhé dipunsupekaken. Salajengipun, perkawis punika dados kasunyatan[2][4].

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. a b c [1], Dipun undhuh tanggal 30 September 2012.
  2. a b c d [2], Dipun undhuh tanggal 30 September 2012.
  3. [3], Dipun undhuh tanggal 3 November 2012.
  4. a b [4], Dipun undhuh tanggal 30 September 2012.
Wiracarita Mahabharata déning Krishna Dwaipayana Wyasa
Para paraga
Dinasti Kuru Paraga liya
Santanu | Gangga | Bisma | Satyawati | Citrānggada | Wicitrawirya | Ambika | Ambalika | Widura | Dretarastra | Gandari | Sangkuni | Subadra | Pandu | Kunti | Madri | Yudistira | Bima | Arjuna | Nakula | Sahadewa | Duryodana | Dursasana | Yuyutsu | Dursala | Drupadi | Hidimbi | Gatotkaca | Ahilawati | Utara | Ulupi | Citrānggadā Amba | Barbarika | Babruwahana | Irawan | Abimanyu | Parikesit | Wirata | Kicaka | Krepa | Drona | Aswatama | Ekalawya | Kertawarma | Jarasanda | Satyaki | Mayasura | Durwasa | Sanjaya | Janamejaya | Resi Byasa | Karna | Jayadrata | Kresna | Baladewa | Drupada | Hidimba | Drestadyumna | Burisrawa | Salya | Adirata | Srikandi | Radha
Topik kagandhèng
Pandawa | Korawa | Hastinapura | Indraprastha | Krajan ing Mahabharata |
Perang ing Kurukshetra | Bhagawad Gita | Krajan Kuru | Silsilah Pandawa lan Korawa